FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - BOTOȘANI 3-0

VIDEO Astra serie 8 » Giurgiuvenii continuă seria victoriilor în Liga 1: 3-0 cu Botoșani

Articol de - Publicat marti, 07 martie 2017 00:00

Deşi a strălucit doar pe final, Astra a învins Botoşaniul cu 3-0 şi a urcat pe locul 3 în play-off, după ce a câştigat tot din runda 19, adunând 8 victorii.

Un meci doar aparent fără miză. Astra era în play-off, dar spera să sară pe 3, iar Botoşaniul să mai pună distanţă faţă de cei de jos, chiar dacă rămânea oricum pe locul 8. Erau destule în joc.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

După seria de 7 victorii consecutive, băieţii lui Şumudică au intrat în joc greu, storşi, lenţi, apatici. Iar trupa lui Leo Grozavu, nervoasă pe contre, a început cu tupeu.  

Roman, ce şansă!

După două şuturi de reglaj ale lui Vaşvari, speedy Roman a avut marea ocazie: singur cu Lung, a tras cu sete, dar peste. Gazdele nu reuşesc să lege jocul, aruncă mingi spre Niculae, prea izolat, prea obosit şi el.

Tot Roman centrează tare, Geraldo e la un exterior de autogol. Norocul Astrei că atacantul moldovenilor face întindere şi iese după o jumătate de oră. Şumi schimbă, renunţă la un închizător defensiv. Se mai schimbă jocul. Însă doar Budescu (37) mângâie bara dintr-o "liberă".   

La reluare, tot fotbal încâlcit. Îl limpezeşte Budescu, cu o execuţie perfectă, la colţul scurt, din lovitură liberă, ajutat şi de crudul Moruţan care, în zid, se fereşte de minge ca de piatră: 1-0. Teixeira se trezeşte şi trage Astra spre careul lui Cobrea.

Nici Botoşaniul nu se lasă, dar nu are forţa să egaleze. Şi din nimic, Belu face linişte în tabăra oaspete, cu o ghiulea de la 22 de metri care trece printre mănuşile lui Cobrea. Botoşani e în corzi.

Budescu se joacă cu Cobrea, iar Sergiu Buş face 3-0. Iar Şumi şi ai lui îşi continuă marşul în campionat cu un dublu record: cea mai lungă serie de victorii a sezonului, opt, dar şi din istoria giurgiuvenilor.

Bătut de Grozavu

În minutul 83, Cătălin Golofca a fost schimbat de Andrei Herghelegiu, cu toate că Golofca intrase pe teren în minutul 32, în locul lui Mihai Roman.

În momentul schimbării, antrenorul celor de la FC Botoşani, Leo Grozavu, i-a dat două palme jucătorului său, fiind nemulţumit de evoluţia acestuia.

Întrebat după meci de reacţia sa, antrenorul s-a apărat: "Am avut o ieșire mai puțin controlată, dar ăsta e cel mai important lucru de discutat după acest meci?".

"Am început cu gândul să nu luăm gol, dar n-am avut soluţii în atac. M-am enervat, am schimbat sistemul şi a început maşinăria de pase. Budescu e regele fotbalului de la noi, mă felicit că l-am convins să rămână"
Marius Şumudică, antrenor Astra

"Ne îndreptăm cu paşi repezi către obiectiv, să prindem primele 3 locuri la final. E greu de vorbit despre titlu, oricine îl poate lua. Dar venim după opt victorii consecutive, avem moral bun în play-off"
Marius Şumudică, antrenor Astra

"Am început bine, am avut o ocazie mare, dar l-am pierdut pe Roman. În partea a doua am fost pedepsiţi, apoi ne-am pierdut de tot busola"
Leo Grozavu, antrenor Botoşani

astra botosani 3 0

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează