FOTBAL  »  Superliga  »  ACS POLI - ASTRA 1-2

VIDEO Au trecut şi Bega » Astra s-a impus la Timişoara şi rămîne în coasta Stelei

Articol de - Publicat sambata, 30 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 29 noiembrie 2013 22:58

Astra nu s-a încurcat cu ACS Poli şi continuă lupta cu Steaua pentru fotoliul de lider în pauza competiţională.

Astra trebuia să evite paşi greşiţi pentru a mai spera să ierneze pe primul loc al Ligii 1, lucru ce depinde în mare măsură de dubla cu Steaua din preajma Crăciunului. Primul punct al planului era o victorie pe Bega.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Şunda şi-a aşezat elevii pe două linii defensive şi a mizat totul pe cartea contraatacului, adică pe viteza lui Szekely, una deloc impresionantă!

Totuşi, timişorenii puteau deschide scorul, dar Coman s-a arcuit şi a scos din vinclu mingea şutată din lovitură liberă de Gorobsov (14). Giurgiuvenii au găsit greu poarta adversă, bine mascată de băieţii lui Şunda, dar cînd au făcut-o le-au dat mari emoţii gazdelor. Morais a centrat, iar Măţel a şutat frumos, dar balonul a lovit bara (25).

Super Cristescu
Presiunea oaspeţilor a continuat, Cristescu a trimis o mingea în careu, Yazalde a preluat pe piept şi a reluat pe spate, însă "foarfeca" lui nu i-a pus probleme lui Nuno Claro (44). Emoţii a avut Coman, la poarta cealaltă, cînd Poparadu a şutat frumos de la 30 de metri, însă a nimerit doar bara (45).

După pauză, Astra a făcut puţin pasul înapoi, iar Poli a crezut că poate da lovitura. A ieşit mai mult la jucat, căutînd golul de trei puncte, dar Astra a profitat. Enache a centrat bine de pe dreapta, iar Cristescu a pus latul reuşind să marcheze (53)!

Formaţia de pe Bega a căutat egalarea, însă cei care au marcat au fost tot giurgiuveni, prin acelaşi Cristescu. Mijlocaşul a şutat cu sete din lovitură liberă, profitînd de o breşă în zidul lui Poli.

Pe final, Astra a evoluat în inferioritate, iar gazdele au reuşit să reducă din handicap cu golul lui Nanu, însă n-au mai avut puterea să revină. Elevii lui Isăila au ajuns la 5 puncte avans faţă de Steaua, formaţie ce are însă trei meciuri mai puţin, pînă mîine, cînd o va întîlni pe Petrolul.

Penalty refuzat Astrei
Giurgiuvenii au solicitat aseară o lovitură de la 11 metri, după un henţ al lui Trandu. În prima repriză, Enache a dat mingea pe lîngă mijlocaşul timişorean, iar acesta, intervenind prin alunecare, a oprit balonul cu mîna. "Centralul" Alexandru Tudor a lăsat meciul să continue în ciuda protestelor vehemente ale oaspeţilor.

"Cred că victoria noastră e meritată, chiar dacă am suferit puţin pe final, după eliminare. Nu a fost uşor, adversarul s-a retras deliberat din primul minut" (Daniel Isăilă, antrenor Astra)

"Am arătat că avem valoare şi că putem să ne batem la titlu. Ne dorim să putem ţine ritmul cu Steaua. Ar fi frumos să terminăm anul pe primul loc" (Marian Cristescu, mijlocaş Astra)

"Am îngheţat de frig, dar a meritat. Sînt fericit că sîntem pe primul loc, chiar dacă steliştii au meciuri în minus. Vreau 4 puncte din dubla cu Steaua. În iarna voi întări echipa, sper să luăm cel puţin doi jucători" (Ioan Niculae, patron Astra)

"Sînt supărat, cred că am fi meritat un punct astăzi. E foarte greu să joci împotriva Astrei pentru că e o echipă foarte bine pregătită din toate punctele de vedere, ştiţi voi la ce mă refer" (Aurel Şunda, antrenor ACS Poli)

596988-acs-poli-astra-1-2.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
reality
reality  •  02 Decembrie 2013, 08:00

Parca aici trebuiau sa fie comentarii referitoare la meciul ACS Poli - Astra, nu Dinamo vs Steaua, sau mai bine zis cam multi vopsiti de astia ai "granzilor" de Bucuresti pe aici. Eu nu pot sa spun decat ca ACS Poli a facut un meci bun pentru lotul de jucatori pe care il are, chiar daca a pierdut echipa s-a straduit.... evident cu problemele si lipsurile tehnice ale jucatorilor, devenite cronice si care se vad din avion. Oricum, daca se fac imbunatatiri in joc si in lotul de jucatori(cred ca 2-3 jucatori noi ar fi bine, nu suficient dar ar fi o schimbare), in retur putem scapa de grijile retrogradarii si ne plasam in primele 10 echipe.

polistul68
polistul68  •  01 Decembrie 2013, 19:21
Postat de gemminy55 pe 01 Decembrie 2013, 11:35

mi-am dorit sa cistige ASTRA meciul!era pacat sa nu fi cistigat,mai bine astra sau PETROLUL lui COSMIN sa ia titlul decit "NULITATILE EUROPEI SI CIUCA BATAILOR"!SI NICI NU DOREA POLI SA SE TERMINE ALTFEL DECIT CU VICTORIA ASTREI!ASTA SEARA VA FI IAR BUCURIE LA PETROLUL,AZI IAR VA FI CONTRA FERICIT DUPA CE CISTIGA CU BLATISTII SAU CUMVA SAU DAT DIRECTIVE SA CISTIGE STELEMEAUA?

Din pacate, si la fotbal s-a ajuns ca la politica..nu mai ai ce alege..acuma sicner, si mie imi sta steaua in git..darsa prefer sa cistige Dinu Vama cu Niculae..ce naiba, am ajuns sa ne bucuram cind cistiga securistii ? Sa vezi impinsi de la spate vor fi...vei fi surprins..iti dai seama ce discutii au fost intre Nicular si Ponta..doi oameni seriosi, de cuvint, care au coloana vertebrala....in concluzie, mai bine batea Poli, macar sa nu cadem. Oricum, cistigatoarea campionatului nu se stabileste DOAR pe teren.

gemminy55
gemminy55  •  01 Decembrie 2013, 11:35

mi-am dorit sa cistige ASTRA meciul!era pacat sa nu fi cistigat,mai bine astra sau PETROLUL lui COSMIN sa ia titlul decit "NULITATILE EUROPEI SI CIUCA BATAILOR"!SI NICI NU DOREA POLI SA SE TERMINE ALTFEL DECIT CU VICTORIA ASTREI!ASTA SEARA VA FI IAR BUCURIE LA PETROLUL,AZI IAR VA FI CONTRA FERICIT DUPA CE CISTIGA CU BLATISTII SAU CUMVA SAU DAT DIRECTIVE SA CISTIGE STELEMEAUA?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează