FOTBAL  »  Superliga  »  FC BRAŞOV - DINAMO 2-0

VIDEO Bestia galben-neagră » Dinamoviştii s-au îngropat din nou la Braşov, scor 0-2

Platini a fost dominat clar de jucătorii Braşovului +2   FOTO
Platini a fost dominat clar de jucătorii Braşovului

Articol de - Publicat sambata, 28 aprilie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 27 aprilie 2012 23:56

Liga 1 dă verdicte istorice: DiStefano mai bun ca Platini. Tizul legendarului fotbalist al Realului din anii 60, mijlocaşul Braşovului (în galben) a decis meciul cu Dinamo cu un gol şi o pasă de gol. Intrat în locul lui Dănciulescu, alt jucător cu nume celebru, Platini (în roşu), nu i-a ajutat pe "cîini" să evite o înfrîngere care le poate bara drumul spre titlu.

"Cîinii" şi-au dat aseară cu stîngul în dreptul sub Tîmpa, prestaţia fiind modestă, iar elevii lui Bonetti şi-au bătut iar joc de şansele lor la cîştigarea campionatului.

Dinamo trage la titlu, dar joacă de nu se vede asta, aşa că fotbalul i-a "răsplătit" aseară. Mai ales că şi inspiraţia lui Dario Bonetti a rămas la Bucureşti. Lipsesc coeziunea şi traseele ofensive ce făceau diferenţa în toamnă. Lipseşte încrederea pe care jucătorii o au în ei şi în colegii lor, iar asta se simte.

AICI AI O GALERIE FOTO DE LA MECI

Singurul punct de sprijin pare a fi recuperarea lui Alexe pentru fotbal, însă cu o floare nu se face primăvară. Vîrful redescoperit a semnat cele mai periculoase ocazii ale "cîinilor", în minutul 10, şut din stînga, în minutul 45 plus 2, o încercare de dribling în serie, temerară, dar blocată.

Ce inspiraţie la Badea!
Defensiva forte din toamnă e şi ea o amintire. Scarlatache, visător cu ochii deschişi, l-a lăsat prea liber pe Distefano, iar Ionuţ Badea a putut să se felicite pentru mutarea inspirată. Bonetti a contracarat cu un alt nume de legendă, Platini, dar brazilianul nu prea are nimic din francezul magic. Ilijoski i-a mai făcut să tremure de două ori pe "cîini", Tameş i-a făcut să spere.

Ultimul zvîc
Repriza secundă s-a jucat pe contre, totul sau nimic. Dragoş Grigore (47), din 6 metri, prea slab pentru o asemenea ocazie, n-a reuşit să fie căpitan şi să readucă egalarea. Alexe (50) a fost egoist. Apoi voleul său s-a dus în văzduh. Rus (58) a lovit puternic, însă Felgueiras iar n-a putut fi învins. Imediat Ilijoski a avut partea sa de egoism, se putea face lejer 2-0. Strătilă (61) n-a fost înţeles nici de Rus, nici de Kone. Cînd a fost Ilijoski (64) altruist, a fost Hadnagy lent.

Braşovul nu s-a închis, Bonetti a făcut mutări ciudate, ineficiente. Iar Ilijoski a năruit visele la titlu ale roş-albilor, reuşita sa calmînd definitiv meciul. Dinamo iar este înfrîntă, tot de o candidată la evitarea retrogradării, dar de una care şi-a mai trecut în palmares, în această primăvară, victime celebre, precum FC Vaslui şi Rapid.

Cine este celebrul Di Stefano

Distefano a fost providenţial aseară, fiind introdus în minutul 6 în locul lui Enceanu. Aripa stînga argentiniană, 24 de ani, a deschis scorul şi a oferit, pe tavă, pasa decisivă la reuşita lui Ilijoski. Are numele asemănător cu cel al mult mai celebrului conaţional al său, Alfredo Di Stefano, 85 de ani, simbol al fotbalului mondial şi al lui Real Madrid. Pe lîngă 8 titluri de campion cu trupa blanco şi-o Cupă a Regelui, venerabilul acum Di Stefano şi-a mai trecut în palmares 5 Cupe ale Campionilor Europeni, actuala Champions League. A fost Balonul de Aur în două rînduri şi tot de atîtea ori golgeterul Europei.

Cifrele meciului:

Braşov  - parametru - Dinamo
4 - ocazii - 3
50% - posesie - 50%
16 - şuturi la poartă - 9
5 - şuturi pe poartă - 4
2 - cornere - 5

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Kone cere mai mulţi bani
Oficialii din Ştefan cel Mare au discutat zilele trecute prelungirea contractului cu Djakaridja Kone, 26 de ani, mai ales că acordul expiră peste nici două luni. Însă închizătorul le-a transmis şefilor că ar vrea 400.000 de euro la semnătură, deşi acţionarii ar fi fost de acord cu plata a jumătate din sumă! "I-au făcut unii capul mare şi pune tot felul de condiţii. Ajunseserăm la un acord cu el, mai erau de semnat actele, apoi a tot amînat", au precizat şefii. Dinamoviştii se tem ca nu cumva Steaua, prin Gigi Becali, să-l atragă pe jucător să semneze cu roş-albaştrii.

Loviţi de judecători
Tribunalul Bucureşti a obligat clubul Dinamo printr-o hotărîre judecătorească să-l reîncadreze pe fostul antrenor Ion Manu şi să-i plătească despăgubiri materiale şi morale! Acesta fusese încadrat timp de mai mulţi ani prin contracte succesive de muncă pe durată determinată, fiind astfel încălcată legea. "Este un semnal pentru club să înceteze de a-i mai considera pe antrenorii de la secţiile de juniori drept «căpşunari», pentru că munca aceasta nu este o activitate sezonieră", a precizat Constantin Patraulea, avocatul lui Manu.

Inbox
- În minutul 22, Alexe a solicitat penalty după un duel aerian cu Felgueiras, însă Colţescu a estimat că portarul n-a faultat.
- Tameş a fost titularizat aseară, Bonetti decizînd să-l mute pe Rus iar în dreapta, după ce cu Ceahlăul (3-2) a evoluat ca închizător.
- Mugurel Buga ar fi trebuit să fie titular aseară, însă atacantul s-a accidentat la ultimul antrenament dinaintea partidei. N-a fost păstrat nici pe bancă.
- În minutul 48, Bălgrădean a ieşit imprudent din careu şi a făcut un henţ la 16 metri, dar arbitrul nu a acordat nimic.
- Enceanu a fost înlocuit după nici 6 minute din cauza unei accidentări suferite în urma unei centrări! Mijlocaşul de 17 ani şi jumătate a fost schimbat cu Distefano, cel care a deschis scorul.
- Ambele galerii au fost înfrăţite în a scanda împotriva lui Dumitru Dragomir încă din startul partidei.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (175)
jalisca
jalisca  •  28 Aprilie 2012, 17:17

Dupa acest meci al lui Dinamo ma gandesc ca ar trebui facut un memoriu la liga sa se poata schimba, in plin campionat, echipa si nu antrenorul caci degeaba a fost schimbat Ciobotariu cu Boneti Jjucatori sunt aceeasi se vede dupa joc. Rau nu imi pare ca doar sunt stelist, dar asa ca sa aibe si ei o sansa la titlu

marian79iulian
marian79iulian  •  28 Aprilie 2012, 14:36

istoria unui joc care frizeaza ridicolul s-e rescrie la intervale de 2-3 etape pentru dinamo care pare ametita pe toate planurile; cand tocmai credeam ca s-a revitalizat ceva dupa reaparitia lui alexe la goluri, imediat ceilalti au grija sa joace astfel incat daca esti fan dinamo, sa-ti fie rusine sa te uiti la meciuri ca nu cumva rusinea dintr-o etapa anterioara sa fie depasita in meciul din acel moment! e incredibil cum o echipa care are pretentii (doar declarative) sa joace atat de mediocru; daca dinamo vrea sa mai insemne ceva, trebuie sa se comporte ca si cum inseamna ceva! deocamdata "cainii" par niste maidanezi obositi de viata pribeaga!

valah.redandblue
valah.redandblue  •  28 Aprilie 2012, 12:16
Postat de terminatorul2 pe 28 Aprilie 2012, 12:09

Ii este ciuda de crapa ficatul in doua : )))))))))) Noi si cind nu cistigam , dominam adversarul , ei cind joaca bine sint batuti , ok , mai bat si ei dar cu arbitrii : )))))))))))))))))) FORTA STEAUA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ce zici rămâne definitiv porecla Țigan 100% !?

Vezi toate comentariile (175)
Comentează