FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CFR CLUJ 0-2

VIDEO Beznă! Îmbrăcați în negru, dinamoviștii au avut o prestație pe măsură și sunt în mare pericol să rateze play-off-ul după 0-2 cu CFR

Camora și oamenii lui au câștigat majoritatea duelurilor // FOTO Alex Nicodim
Camora și oamenii lui au câștigat majoritatea duelurilor // FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat marti, 22 noiembrie 2016 00:00

Dinamo nu a mai câștigat în fața CFR-ului din aprilie 2013 și a ajuns la 8 meciuri fără victorie în Liga 1 în întâlnirile cu clujenii.

Toată suflarea dinamovistă spera la o minune înainte de meciul cu CFR, trei puncte câștigate însemnând pentru trupa lui Andone distanțarea față de adversara de aseară.

Și fanii "câinilor" chiar aveau dreptul să spere având în vedere spectacolul fotbalistic oferit în Cupa Ligii, săptămâna trecută, când Dinamo a bătut campioana Astra cu 5-2. Doar că ardelenii nu sunt Astra, nu știu de glumă și au început furibund meciul.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

În minutul 2:06, tabela din Ștefan cel Mare arăta deja 1-0 pentru CFR! Tiago Lopes a bătut un aut banal, în careul dinamovist, dar la ce linie defensivă au roș-albii, orice minge aterizată în 16 metri poate ajunge în plasă.

Așa s-a întâmplat și acum! Mihai Popescu a pierdut duelul la cap cu Omrani, cel din urmă a deviat perfect la Juan Ruiz și acesta a pus lejer latul din 9 metri pentru 1-0. Ruiz a avut timp să își așeze șutul, fiind lăsat complet liber de un Romera care ridică serioase semne de întrebare în ceea ce privește locul său în lotul lui Dinamo.

Blestemul continuă

La zece minute de la marcarea golului clujean, dinamoviștii au primit un ajutor nesperat din partea "centralului" Cătălin Popa: penalty la un presupus henț în careu al lui Rus. Executant a fost Palici, unul dintre cei mai apreciați fotbaliști din Ștefan cel Mare, dar când soarta e potrivnică, și cei mai buni ratează, astfel că mijlocașul croat a trimis mingea în bară.

Scos din echipă de forma bună a lui Sergiu Hanca, Dorin Rotariu a prins aseară echipa, profitând de suspendarea lui Valentin Lazăr, căruia i-a luat locul în teren. Nefiind obișnuit în flancul drept, Roti a irosit pe bandă rulantă ocazii bune de a marca, spre disperarea lui Andone.

Zgârcenia se plătește

Dorit insistent iarna trecută de Rednic, dar refuzat de Negoiță, din cauza sumei de transfer "prohibitive" de 18.000 €, Andrei Peteleu s-a răzbunat pe Dinamo. I-a furat mingea lui Palici la mijlocul terenului, a urcat cu capul sus și i-a pasat perfect pe culoar lui Sorsa. Acesta a profitat de ieșirea lui Brănescu și a lobat simplu pentru 2-0.

Cel mai bine plătit fotbalist din lotul lui DInamo, Adam Nemec, putea marca în ultimul minut al primei reprize, când Marc a respins prost un șut al lui Rotariu, direct în ghetele lui Nemec, dar atacantul dinamovist a fost surprins de minge și a trimis paralel cu poarta, din cinci metri.

Ședință cu părinții

Dinamo a început să iasă la joc abia prin minutul 55, profitând de retragerea voită a Clujului. Posesia "câinilor" a fost una sterilă însă, jucătorii nereușind în niciun moment să pună cu adevărat în pericol poarta lui Traian Marc.

Enervați de lipsa de idei a echipei lui Andone, suporterii i-au cerut din nou demisia "Fălcosului", încă din timpul jocului, iar acesta e tot mai aproape de "ședința cu părinții" Negoiță și Mutu, așa cum a numit-o tehnicianul. Subiecte de discuție ar fi, având în vedere că Andone e la un pas să piardă play-off-ul.

Andone luat în bătaie de joc

Suporterii de la tribuna a doua l-au aplaudat pe Andone după final, numai ca să-l atragă în dreptul lor. Tehnicianul s-a apropiat fericit ca să le răspundă și să le mulțumească, moment în care fanii au izbucnit în cor: "Demisia, demisia!". De partea cealaltă, antrenorul CFR-ului, Vasile Miriuță, a fost aplaudat la scenă deschisă de către ultrași.

Regretat și în Ștefan cel Mare

Partida a fost precedată de un moment de reculegere în memoria lui Daniel Prodan, fostul internațional decedat la vârsta de 44 de ani. Prodan e o legendă pentru Steaua, rivala tradițională a "câinilor", dar amintirea lui a fost onorată și în Ștefan cel Mare, unde Didi a evoluat numai ca adversar.

O imagine a stoperului "Generației de Aur" a fost proiectată pe tabela de marcaj a stadionului Dinamo înainte ca arbitrul să fluiere startul jocului. Daniel a evoluat în roșu și albastru în perioada 1993-1996, interval de timp în care Steaua a fost campioană an de an.

Cum a comentat Andone:

  • "Ne-am creat multe ocazii, dar nu a existat concentrare. Dacă Rotariu și Nemec ar fi fost mai inspirați n-am fi pierdut"
  • "Am încercat să jucăm în repriza a doua cu doi atacanți și s-a văzut că nu suntem pregătiți pentru tactica asta"
  • "Am fost și puțin obosiți după 120 de minute jucate cu Astra. Consider că a fost un accident înfrângerea asta, eu așa zic"
  • "Probleme cu suporterii au mai existat și la meciurile trecute. Cei de la tribuna a doua sunt destul de violenți verbal, nu țin cont că noi muncim zi de zi, indiferent de rezultate"
  • "CFR are organizare foarte bună și ne-a prins pe contraatacuri, mai ales cu Ruiz și cu Omrani. Am greșit și noi, prea ușor luăm goluri!"
  • "N-a vorbit Mutu după meci? Înseamnă că și-a revenit. El e un angajat, la fel ca mine, să nu uite asta!"

"Îmi pare rău pentru ratări, nu mi-a ieșit jocul azi. La Dinamo sunt mereu obiective mari, datorită tradiției, și suporterii devin nemulțumiți când ne îndepărtăm de titlu, e ceva normal"
Dorin Rotariu, atacant Dinamo

"Faza primului gol al lui CFR a fost lucrată la antrenament. Omrani se poziționează exact la distanța până la care aruncă bine mingea Tiago Lopes și deviază pentru Ruiz, deși apărarea lui Dinamo se așezase bine"
Basarab Panduru, la Dolce

"E păcat că i se întâmplă așa ceva lui Andone. Suporterii ar trebui să țină cont cine e Ando, un fost campion cu Dinamo și ca jucător, și ca antrenor. E un mare dinamovist"
Vasile Miriuță, antrenor CFR

dinamo cfr cluj 0 2

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
daweroirl
daweroirl  •  22 Noiembrie 2016, 10:18
Postat de bvd_magheru pe 22 Noiembrie 2016, 09:37

Sper ca steaua sa le dea lovitura decisiva in moalele capului ! E pacat sa se chinuie un muribund asa in sectia de urgente a ligii 1 ! Dupa moarte urmeaza show-uri gen amigo . Doar Dinamo ..))!

Doamne ajuta Moflinho !

alexbibirica1
alexbibirica1  •  22 Noiembrie 2016, 09:58

#arbitrulpopa #salveazaarbitrajul #*** #campaniasalvam/furam/sampanie

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bvd_magheru
bvd_magheru  •  22 Noiembrie 2016, 09:37

Sper ca steaua sa le dea lovitura decisiva in moalele capului ! E pacat sa se chinuie un muribund asa in sectia de urgente a ligii 1 ! Dupa moarte urmeaza show-uri gen amigo . Doar Dinamo ..))!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează