FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - ACS POLI 3-0

VIDEO Bifat şi Banatul! Steaua continuă să defileze în Liga 1: victorie lejeră cu ACS Poli, scor 3-0, dar fanii au făcut scandal

Stanciu a fost aseară cel mai bun om al Stelei, chiar dacă a jucat numai o repriză
Stanciu a fost aseară cel mai bun om al Stelei, chiar dacă a jucat numai o repriză

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 septembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 28 septembrie 2013 23:47

Campioana continuă să treacă lejer prin campionat, cu o victorie fără nici o emoţie contra Timişoarei.

Steaua dă goluri fiindcă trebuie. Aşa au ajuns să arate partidele roş-albaştrilor în Liga 1. Timişoara surprinzătoare, entuziastă şi periculoasă din prima etapă cu Dinamo a fost o victimă fără apărare contra roş-albaştrilor.

Piovaccari, simbolul atacului Stelei din prezent, a marcat ca de obicei, de aproape, fără mare efort, apoi Stanciu a transformat un penalty. Tînărul mijlocaş obţinuse tot el lovitura de pedeapsă în urma unei erori a lui Nohai, parte din modul cum campioana domină şi acest sezon.

Nohai a creat penalty-ul şi a fost eliminat în aceeaşi fază, genul de gafă care facilitează progresul echipei mai bune, un moment în care apărătorul nu avea motive sa faulteze, dar a făcut-o.

Somn uşor, Poli!
Reghecampf a confirmat că meciul e simplu pentru trupa lui cu o dublă schimbare imediat după pauză, Adi Popa şi Pintilii în loc de Bourceanu şi de Stanciu. Ultimii doi au fost menajaţi pentru Chelsea, împotriva căreia vor juca marţi. Şi colegii lor care au rămas pe teren s-au menajat pentru Lampard, convinşi c-au cîştigat deja contra lui Gorobsov.

Au continuat să atace şi în acelaşi timp să evite duelurile tari şi riscante cu nişte adversari care aşteptau finalul consolaţi cu eşecul programat în faţa singurei formaţii din campionat pe care adversarele o tratează drept favorită certă.

Cu un om în minus, Poli a rămas să spere la un eşec decent, iar Steaua a atacat doar ca să-şi respecte statutul. Au ratat Popa, Szukala, Cristea, oricine a călcat în careul lui Nuno Claro.

Gol şi Ovidiu Petre ;)
Răspunsul bănăţenilor a fost unul simbol, "cap" al lui Ovidiu Petre, o şansă a unui fotbalist din trecutul Stelei, "ceasul" vremurilor în care "militarii" arătau altfel şi patronul lor influenţa mai concret echipa.

Gigi n-o mai poate influenţa direct pe Steaua, iar Timişoara mai are numai faima tradiţiei recente, prezentul conţine doar jucători care tremură pe Naţional Arena, dovadă că tocmai Ovidiu Petre, cel mai experimentat, deviază în poarta proprie un şut al lui Adi Popa şi face 3-0.

Cadou pentru Popa, unul dintre mijlocaşii ofensivi stelişti cu cele mai puţine goluri. Deci un bonus pentru CV, unul mai puţin important decît va fi duelul de marţi cu Chelsea.

Mourinho nu e Velcea, Lampard nu e Trandu şi Champions League nu e competiţia în care Steaua joacă singură, precum în Liga 1.

7 goluri marcase Piovaccari sezonul trecut pentru Grosseto. La Steaua şi-a egalat "recordul" în doar două luni

Ce-a spus Reghecampf după meci
- "A fost un meci greu, unul foarte important pentru noi. Eram obligaţi să cîştigăm cele trei puncte pentru că ne dorim foarte mult titlul. Sînt echipe foarte bune în campionat, dar le va fi foarte greu să cîştige împotriva noastră"
- "Nu vreau să avem un conflict cu fostele glorii. Am văzut că domnul Iordănescu m-a lăudat, însă eu n-am nevoie de aşa ceva. Vreau să nu mai facă scandal atunci cînd noi greşim"
- "Domnul Becali m-a sunat înaintea meciului, dar eram la odihnă şi nu am putut să-i răspund. Voi încerca să vorbesc cu el, ne este greu fără dînsul, e clar că era mult mai bine dacă era lîngă echipă"

"Noi sîntem pregătiţi să jucăm din trei în trei zile, nu se simte că sîntem obosiţi, putem face faţă pe trei fronturi" (Adrian Popa, mijlocaş Steaua)

"A zis ceva Mourinho? Nu mă interesează! Mă interesează doar ce zice Mister de la Steaua" (Iasmin Latovlevici, fundaş Steaua)

"MM îşi face treaba pentru echipa asta, iubeşte Steaua şi nu cred că-l interesează ce scandează fanii împotriva lui. Oricum, e urît ce s-a întîmplat!" (Iasmin Latovlevici, fundaş Steaua)

"Steaua e în stare să scoată un rezultat bun cu Chelsea" (Ovidiu Petre, mijlocaş ACS Poli)

"Nu sînt de acord cu ce fac o parte dintre suporterii Stelei, ei sînt pe un drum greşit. Este păcat, trebuie să discutăm cu ei pentru a găsi o soluţie! Sînt alte lucruri la mijloc, dar nu ne pot dezbina!" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Chelsea are acum cel mai bun antrenor din lume şi ştim exact ce ne aşteaptă. O să fie o partidă foarte dificilă, vom încerca să marcăm şi să facem presing. Din punctul meu de vedere, şi un egal e foarte important" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

588897-steaua-acs-poli-3-0.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Fanii împotriva conducerii
Steliştii au decis să joace aseară pe Arena Naţională pentru ca elevii lui Reghe să se obişnuiască cu noul gazon, care a fost schimbat în urmă cu trei săptămîni.

Decizia nu a fost una prea inspirată ţinînd cont de numărul suporterilor care au fost prezenţi în tribună. Chiar dacă cel mai ieftin bilet a fost 15 lei, la peluze, au venit puţin peste 5.000 de oameni, cea mai mică audienţă din acest sezon la partidele de pe teren propriu!

Puţinii spectatori prezenţi au protestat împotriva conducerii care a dus Steaua la Berceni pentru meciul de Cupă cu Bîrsana: "Pentru voi doar banii contează!", "Pleacă din Ghencea, MM, pleacă din Ghencea!", "Demisia, demisia!".

Apoi, lumea a scandat numele lui Tudorel Stoica, căpitanul legendat al roş-albaştrilor în deceniul '80. Peluza Sud l-a apostrofat şi pe Reghe!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (32)
dash.berlin
dash.berlin  •  20 Octombrie 2013, 01:59

FORZA STEAUA ! US 25 & UCL !

afghan
afghan  •  06 Octombrie 2013, 08:10
Postat de auge pe 29 Septembrie 2013, 14:34

Care POLI, tăntălăilor ? Poate ACS Poli Timisoara. Adevarata POLI a avut meci vineri : CS Giroc (antrenor Orlando Trandu) -ASU Poli (antrenor Paul Codrea) 0 - 3

corect. numele Poli e folosit doar pt a atrage atentia. De parca nu puteau sa-i puna alt nume. Dar tinem minte :)nu ramane asa

afghan
afghan  •  06 Octombrie 2013, 08:06

cine a scris articolul asta traieste in lumea lui. 1) ACS nu e Poli Tm . Nu o mai recunoaste nimeni. 2) Steaua are interes doar din partea celor mai putin educati. 3) nu va mai crede decat redactoru vostru sef care spune" da , e bun , prinde la public!"

Vezi toate comentariile (32)
Comentează