FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - FCSB 0-1

VIDEO "Bizonul" a muşcat din Leu » Deznodământ clasic la Severin: Craiova cu voința, FCSB cu victoria, scor 1-0

Articol de - Publicat luni, 10 aprilie 2017 00:00

Deznodământ clasic, aseară, în serialul celor două echipe: Craiova e cu voinţa, FCSB cu forţa, oltenii rămân cu atmosfera şi cu lacrimile, roş-albaştrii merg spre titlu.

Scenariu clasic, Craiova aleargă, FCSB învinge. Roş-albaştrii au profitat de cadoul oferit de la distanţă de către Viitorul, au bifat al 3-lea mare succes într-o săptămână!, şi sunt tot mai aproape de titlu. La final, elevii lui Reghe au fost strânşi într-o horă a victoriei la mijlocul terenului, deşi au avut de pătimit în startul partidei.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Elan muncitoresc

Craiova a început cu furie meciul de parcă ar fi vrut să reverse pe adversar toate frustrările propriilor insuccese din ultimii 15 ani. Ivan şi Băluţă au hărţuit haiduceşte apărarea roş-albastră.

Dacă ar fi fost şi mai multă minte, nu doar voinţă, poate că alb-albaştrii ar fi dat şi marea lovitură. Screciu a jucat matur, Băluţă a împins bine în ofensivă, doar că Jazvici nu s-a uitat la Ivan, irosindu-se prea uşor, în minutul 15, o bună oportunitate.

După o etapă de odihnă forţată, suspendat fiind, şi rămas fără banderolă, Ivan a dorit să fie "cel Groaznic" pentru Niţă şi ai lui. Soarta, sau precipitarea?, a făcut ca Andrei să irosească o mare ocazie în minutul 28, singur cu portarul Spiderman, care avea să-i acorde primul ajutor mai apoi, când era groggy.

Tot degeaba

FCSB a avut o viteză în minus după victoriile de răsunet cu Dinamo şi cu Astra. No Alibec, no party! Necesar ca aerul pentru roş-albaştri, Denis n-a fost în apele lui lângă Dunăre, s-a văzut puţin în meci în prima oră. Renăscut după golul succesului cu "câinii", Boldrin a fost mult mai viu şi a adus pericolul în faţa porţii lui Calancea.

Moldoveanul a părut din filmele kung fu când lua lecţii de la maestru, a găsit mereu câte o palmă salvatoare la reluările lui Tănase şi Pleaşcă.

Există fotbal şi fără Alibec

Probabil, tinde să fie un serial cu priză la public. Am mai văzut piesa de aseară cu oltenii atacând furibund şi pierzând pe câte o greşeală din senin în meciurile cu Steaua / FCSB! Când s-au dus bateriile iepuraşilor-atomici din atac, Ştiinţa / CS U a rămas fără muniţie, fără idei, fără tot. Se intră în nişte momente confuze, iar exprienţa şi milioanele investite de Gigi Becali ies la suprafaţă.

Ca în Derby de România. Aşa s-a întâmplat şi aseară: Tase a bătut cornerul, Momcilovici a recentrat, Dimitrov şi Barthe erau cu gândul aiurea, iar Gnohere (73) i-a pedepsit pe juveţi.

Oltenii n-au înţeles nimic din avertismentul "Bizonului", când a lovit bara cu două minute mai devreme. Oaspeţii şi-au făcut jocul simplu până la final, au bifat o nouă victorie ce ţine Craiova la respect, plecând fericiţi la vestiare şi udaţi printre strungăreaţă de pătimaşii olteni din tribună.

Avram le-a refuzat un penalty

Oltenii au cerut o lovitură de pedeapsă în minutul 68, pentru un fault al lui Enache la Măzărache.

La o pasă lungă în careu, stelistul își ținea adversarul de mână, atacantul a căutat să profite, s-a răsucit și a căzut, cu brațul stâng prins în "menghina" pe care o formase Enache. Stelistul s-a prăbușit odată cu olteanul și Avram a considerat duelul regulamentar.

Cristi Balaj a comentat faza la DolceSport și a confirmat că trebuia dictată lovitură de pedeapsă. Balaj a considerat și că Bălașa trebuia să primească un "galben" pentru duelul în care l-a accidentat pe Ivan, la un duel la cap, și atacantul și-a pierdut cunoștința.

Asistentul Miklos Nagy a comis și el o eroare pro-FCSB: n-a văzut că Jakolis era în ofsaid la o pasă a lui Alibec și l-a lăsat pe croat să continue faza, singur cu Calancea.

Fanii FCSB au fost bătuți de olteni!

Liderul a fost susținut la Severin de o galerie formată din 300 de suporteri. Ca de obicei, oaspeții urmau să iasă ultimii din stadion, dar evacuarea s-a complicat.

Un fan a povestit cum s-au produs incidente: "Jandarmii ne-au zis să iasă întâi șoferii mașinilor cu care am venit și să revină la stadion să-i ia pe ceilalți. Am ieșit vreo opt și ne-au atacat suporteri craioveni. Pe patru dintre noi i-au lovit. Am reușit să scăpăm, am fugit, ne-am ascuns în benzinării".

Ultrașii au izbutit până la urmă să plece spre București.

Ce a declarat Mulțescu după meci:

  • "Arbitrajul a fost sub orice închipuire, este inimaginabil! Au fost o mie de faulturi, coate în gură, a fost ceva hilar. E posibil așa ceva?! Toate s-au dat într-o singură direcție. Nu pot ei să mă păcălească pe mine cu ani de fotbal în spate"
  • "Nu există nicio injecție minune la echipa asta, doar niște fotbaliști. Ce să le fac dacă nu dăm gol? Adversarii și-au creat superioritate, am fost fără reacție la cornerul din care au marcat și asta a fost. Au avut jucători de mare valoare, arbitrajul pune și el umărul, să tot fii campion"

Ce a declarat Reghecampf după meci:

  • "Nu sunt liniștit acum, voi fi abia la finalul campionatului. Mai avem multe partide de jucat. Am legat 3 victorii, un lucru foarte important. V-am spus că în play-off echipa noastră va juca un alt fotbal. Mă bucur că jucăm bine acum"
  • "Cu Muniru și Pintilii m-am gândit că vom arăta bine, dar n-a fost așa. Muniru nu s-a ridicat la nivelul jocului și îmi pare rău că am fost nevoit să-l înlocuiesc. Mă bucur însă că am câștigat un jucător excepțional ca Boldrin"
  • "Sunt fericit pentru Gnohere, care a intrat de pe bancă și a marcat. Chiar dacă e supărat că nu joacă mai mult, trebuie să înțeleagă toți că doar 11 pot intra pe teren"

"O să iau șapte-opt jucători, cei mai buni pe care i-am văzut eu în play-off. De la Dinamo o să-l iau pe Nemec, care e foarte bun și devine liber. Plus doi de la Viitorul, doi de la Astra, doi de la Craiova"
Gigi Becali, patron FCSB

"M-a supărat foarte tare bătaia dintre Muniru și Tănase. Pe Muniru îl amendez cu 40.000 de euro, în prima fază. O să vedeți la finalul sezonului ce o să mai fac, că eu nu accept să vină un străin și să-l bată pe un român aici!"
Gigi Becali, patron FCSB

"Trebuie să-l întrebați pe antrenor de ce nu joc mai mult. Eu mă antrenez și sunt la dispoziția lui întotdeauna. Mai sunt și alți atacanți în lot, asta e situația, nu sunt deranjat de faptul că nu joc mai mult"
Harlem Gnohere, atacant Steaua

"Am arătat că suntem o mare familie și am reușit să câștigăm acest meci extrem de important. Steaua este o echipă iubită în toată țara, le mulțumim fanilor că sunt alături de noi la fiecare partidă. Mă bucur foarte mult că am reușit să plecăm de aici cu toate punctele"
Florin Niță, portar FCSB

"Dacă n-am primit banderola înseamnă că nu o mai merit. Nu am de ce să fiu supărat, eu vreau să-mi fac treaba cât mai bine. Să fie căpitan cine decide antrenorul și eu nu am niciun fel de problemă. Să rămână Băluță cu ea și aia e"
Andrei Ivan, atacant CSU Craiova

csu craiova fcsb 0 1

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
1425838917717550
John Milne  •  10 Aprilie 2017, 13:24
Postat de dansy pe 10 Aprilie 2017, 09:18

Steaua se bucura degeaba deoarece ,ca de obicei,arbitrajul a fost scandalos.Am mai scris de multe ori despre acest limbric de arbitu care a facut praf acest meci ca si multe altele.Bricheta care e stelist a stiut ce face cand la delegat pe acest golan.In Romania nu se poate juca fotbal corect atata vreme cat arbitrajele se fac la comanda.Rusine FCSB ,rusine comentatorului DIGI,pardon ,am vrut sa zic GIGI TV.

Ft scandalos .... hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha

1425838917717550
John Milne  •  10 Aprilie 2017, 13:21

Ce se agita ciorbarii de pe locul CINCI . Unal mai prost ca altul . Hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha

1425838917717550
John Milne  •  10 Aprilie 2017, 13:18
Postat de ovasim pe 10 Aprilie 2017, 09:53

Tineti cu dinamo(neputinta perpetua) domnule observator?

Domnul alpin e un frustrat cu clabuci la gura care locuieste in Turda . Fost plutonier de militie btw .

Vezi toate comentariile (15)
Comentează