FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - FC BOTOŞANI 2-0

VIDEO Bulldogi germani » Dorinel Munteanu a reuşit să debuteze cu victorie la Astra: 2-0 cu Botoşani

Faza în care Lazar scapă balonul din mîini, iar Fatai face 2-0
Faza în care Lazar scapă balonul din mîini, iar Fatai face 2-0

Articol de - Publicat duminica, 08 martie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 07 martie 2015 23:17

Dorinel i-a transformat rapid pe Fatai & Co, extrem de apatici cu Protasov la timonă. La fel de adevărat e că eliminarea lui Acsinte le-a uşurat misiunea gazdelor.

Astra rîvneşte la un nouă participare în Europa, dar cu letargicul Protasov pe bancă, obiectivul se îndepărta de la o etapă la alta. Astfel, după egalurile cu echipe aflate în zona retrogradării, 1-1 cu Braşov şi 2-2 cu Chiajna, Ioan Niculae i-a spus "Adio!" lui Oleg şi "Bine ai venit!" vulcanicului Dorinel Munteanu.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

"Neamţul" şi-a pus imediat amprenta pe jocul dunărenilor, agresivitatea sa pozitivă de pe margine fiind transmisă şi jucătorilor, care i-au făcut cadou o victorie lejeră la debutul pe banca Astrei.

Show cu Budescu şi Fatai
Prima ocazie a meciului a aparţinut Botoşaniului, prin Martinus, care a trimis un şut înşelător din flancul drept. Însă Gavrilaş, şi el la primul meci pentru Astra în acest sezon de Liga 1, a respins pentru o mai mare siguranţă în corner.

Execuţia mijlocaşului din Curacao i-a activat pe giurgiuveni, în special pe Budescu şi Fatai, care, pe tot parcursul jocului, au pus presiune pe poarta lui Lazar. Budescu le-a făcut probleme moldovenilor chiar şi din corner, de unde a şutat periculos.

La faza imediat următoare, tot din corner, de pe partea opusă, "Sărmăluţă" a centrat perfect pentru golul lui Găman. Fatai a marcat golul secund şi a şi lovit bara în repriza secundă.

Acsinte e Mureşan II
Florin Acsinte l-a făcut pe Grozavu să înnebunească pe banca oaspeţilor, printr-o evoluţie dezastruoasă! Fundaşul stînga l-a scăpat din marcaj pe Enache, a cărui centrare a creat faza golului doi. Ca şi cum acest lucru nu era suficient, Acsinte a considerat că trebuie să răzbune umilinţa din urmă cu cîteva minute şi i-a aplicat un cot în figură lui Enache, intenţia fiind evidentă.

"Centralul" Feşnic nu a stat pe gînduri şi l-a trimis la vestiare. Culmea, după eliminare, botoşănenii au devenit mai periculoşi, în special prin acelaşi Martinus, dar nu au reuşit nici măcar golul de onoare.

A jucat iar după 8 luni!
Marcator al primului gol al giurgiuvenilor, stoperul Valerică Găman a revenit în echipa Astrei după o absenţă extrem de îndelungată, cauzată de o accidentare gravă. Ultima partidă jucată de Găman a fost tot în Liga 1, în victoria cu Chiajna, scor 2-0, pe 25 iulie 2014.

"În trei zile nu puteam schimba foarte multe, remarc dorinţa tuturor de a lupta pentru victorie" (Dorinel Munteanu, antrenor Astra)

"Îl felicit pe... băiatul ăsta care a apărat azi, dar Silviu Lung junior rămîne portarul nostru numărul 1" (Dorinel Munteanu, antrenor Astra)

"I-am dat banderola lui Budescu pentru a-l responsabiliza. A jucat bine astăzi, dar poate mult mai mult" (Dorinel Munteanu, antrenor Astra)

"Aşteptăm să vină mai multă lume în tribune. Vrem stadion plin nu doar cu Steaua!" (Dorinel Munteanu, antrenor Astra)

"Mă bucur că am revenit pe teren, mă bucur pentru victorie, sper să continuăm tot aşa" (Valerică Găman, fundaş Astra)

"Sper să batem Steaua în returul Cupei Ligii. Chiar dacă o să fie greu după 0-3 în tur, ne vom juca şansa" (Constantin Budescu, atacant Astra)

"Am greşit enorm de mult şi de grav în primele 25 de minute, asta e, n-avem ce face, mergem mai departe" (Leo Grozavu, antrenor FC Botoşani)

"Acsinte ştie şi el că a greşit, în calitate de căpitan trebuia să fie mai responsabil!" (Leo Grozavu, antrenor FC Botoşani)

654346-astra-botosani-2-0.jpg

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
gannicus2014
gannicus2014  •  08 Martie 2015, 09:20

nea Vrîncene , care ai semnat articolul , nu mai pacali lumea , verifica inainte sa dezinformezi , Valerica Gaman a jucat in etapa a 13-a pe 01 noiembrie 2014 in Astra-Ceahlaul 2-1 ... deci , cele 8 luni de absenta ale lui Gaman s-au injumatatit ... ai fost tu absent , nea Vrîncene , la serviciu , pe 1 noiembrie

Vezi toate comentariile (1)
Comentează