FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - VASLUI 0-1

VIDEO Burebista n-avea salariu'! » După o noapte de grevă, vasluienii au decis să joace şi au detonat bomba cu Steaua, scor 1-0

Temwanjera l-a executat cu mult sînge rece pe Florin Niţă, după o pasă perfectă a lui Antal
Temwanjera l-a executat cu mult sînge rece pe Florin Niţă, după o pasă perfectă a lui Antal

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 aprilie 2014 00:00 / Actualizat marti, 29 aprilie 2014 18:54

Neplătiţi de o jumătate de an, elevii lui Ciobotariu au predat o mare lecţie de onoare şi de fotbal atît propriului patron, cît şi Stelei, care i-a aşteptat cu nasul pe sus, MVP-ul meciului fiind Temwanjera, comparat ironic de Emil Grădinescu pe parcursul jocului cu celebrul conducător al geto-dacilor, din cauza vîrstei sale înaintate.

Juniorii Vasluiului care plecaseră spre Bucureşti joi seară, ştiind că trebuie să joace cu Steaua, s-au transformat aseară în nişte veterani de 29-30 de ani. Chiar şi de 62 de ani. "Atît are Temwanjera, e mai mic decît mine cu 3 ani, garantat!", a explicat ieri Porumboiu. Greviştii titulari de la Vaslui s-au culcat joi seară cu banderole albe pe braţ şi s-au trezit ieri în autocar, în drum spre Bucureşti. S-au oprit la un picnic, la iarbă verde, la Snagov, după care s-au prezentat în Ghencea.

Apetitul pentru grevă nu le dispăruse chiar complet. Le-a mai rămas pentru 10 minute de protest, cu cît au întîrziat startul partidei. Singurul care a decis să ducă pînă la capăt acţiunea a fost Piotr Celeban. Normal, nu degeaba în Polonia există a doua Bursă de Valori din Europa, după cea din Londra.

Cerniauskas, providenţial
Vasluienii au intrat pînă la urmă pe teren fix în momentul în care s-a pornit şi ploaia. Veste bună pentru culturile lui Porumboiu. Ce coincidenţă ironică pentru Antal şi compania. Chiar dacă primul minut a adus şi prima ocazie pentru Steaua, Piovaccari şut din mijlocul careului, respins cu dificultate de Cerniauskas, misiunea gazdelor n-a fost una simplă. Dimpotrivă. Pe burta goală, fotbalul şi organizarea arătate de oamenii lui Ciobi au fost de calitate.

Chipciu, ocazie mare
Ba, mai mult, pe contraatac, Antal, şut peste de lîngă un Gardoş lent şi plouat (13) şi Bahia, trasor la o palmă de vinclu (43), au arătat că un drum de 350 de kilometri cu autocarul în ziua meciului îţi poate şi tonifica muşchii, nu doar să-i amorţească. În schimb, Steaua a jucat în prima repriză aşteptînd cadouri de la grevişti, pe care nu numai că nu le-a primit, dar chiar şi atunci cînd şi le-a creat singură, le-a irosit: Chipciu a tras în portar din situaţie de unu la unu (22), iar capul lui Piovaccari a fost scos de acelaşi Cerniauskas (33).

Tănase, noul Alexa al Stelei
La pauză, Reghe a apelat la puştiul Grădinaru şi la ofensivul Latovlevici. Numai că a rămas pe teren Tănase, noul Alexa al Stelei, cu record de cartonaşe galbene, dar şi de acţiuni cap de linie în acest campionat. Aseară şi-a continuat prestaţia modestă şi propaganda lui anti-vînzare la un club important, dar a mai atras un avertisment, care îi oferă libertate la spart ouă în a doua zi de Paşte, cînd colegii săi vor juca împotriva Viitorului.

Antal, la 10 cm de gol
Oamenii lui Ciobotariu şi-au văzut de joc şi au căutat să dea lovitura pe acţiuni rapide. Antal şi-a arătat clasa şi viteza la o acţiune individuală, însă şutul său cu stîngul, în care a pus mult efect, a mîngîiat bara din dreapta porţii lui Niţă (57). Reghe a mai apelat la o schimbare care să modifice ceva în lentoarea din jocul elevilor săi. L-a introdus pe Răduţ, băiatul ăsta chiar mai trăieşte, dar l-a scos pe Stanciu şi nu pe Tănase, care a continuat să piardă mingi şi să enerveze publicul. Fix aşa s-a întîmplat în minutul 77, cînd a dat o pasă aiurea, oaspeţii au plecat ca o săgeată în atac, Antal a centrat bine, dar plonjonul disperat al lui Temwanjera a ajuns cu o întîrziere de o jumătate de secundă la întîlnirea cu balonul. Ocazie uriaşă. Urmată de o alta, aproape la fel e mare: şut Muşat, reflex senzaţional al lui Niţă (80).

"Burebista" Temwanjera a ucis Steaua
Pînă la urmă, s-a întîmplat ce trebuia să se întîmple. S-a făcut dreptate. Nu, jucătorilor lui Ciobi nu le-au fost achitaţi banii pe care îi merită, ci Vasluiul a marcat. Cine? "Puştiul" Temwanjera. "Oare Republica Zimbabwe o fi avut vreun Burebista?", a întrebat cu mult umor comentatorul Dolce, Emil Grădinescu. Temwanjera şi Porumboiu or fi făcînd ei parte din aceeaşi generaţie, numai că au viziuni diferite despre fotbal. Primul îl respectă şi îl joacă şi cînd nu e plătit. Celălalt, cînd se supără, îşi ia jucăriile, pleacă şi uită să-şi plătească datoriile.

2 ani au trecut de cînd Steaua nu mai marcase în două meciuri consecutiv de Liga 1, în aprilie 2012, 0-1 la Tg. Mureş şi 0-0 cu Gaz Metan, partide după care Ilie Stan şi-a dat demisia

612681-steaua-vaslui-0-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Juniorii au stat la lojă
După ce îşi făcuseră planuri o noapte întreagă că vor debuta într-un meci oficial al Ligii 1 şi vor juca împotriva Stelei, cei 15 juniori ai vasluienilor care au făcut deplasarea iniţial la Bucureşti au luat loc doar într-una din lojele stadionului din Ghencea. E pentru prima dată în istoria fotbalului de la noi cînd echipa oaspete a venit la stadion cu două autocare, în care se aflau două echipe care puteau intra pe teren.

Protestul l-a enervat
Tehnicianul Laurenţiu Reghecampf a fost extrem de nervos la începutul meciului de ieri în momentul în care jucătorii de la Vaslui refuzau să iasă din vestiar la ora programată. Acesta l-a luat la întrebări pe arbitrul Andrei Chivulete chiar la vestiare, apoi s-a certat cu observatorul Paul Mincu, a gesticulat nervos arătînd spre ceas că au trecut mai mult de cinci minute de cînd meciul trebuia să înceapă. Startul partidei a avut şi un moment amuzant, arbitrii venind să salute publicul însoţiţi doar de echipa gazdă!

Trei suspendaţi cu Viitorul
Ricardo Cadu are motive de bucurie după meciul de aseară din Ghencea. Considerat unul dintre colecţionarii de cartonaşe galbene din Liga 1, căpitanul celor de la CFR Cluj a fost depăşit aseară de Cristi Tănase. Sub privirile directorului sportiv al celor de la Olympiakos, Pierre Issa, Tănase a încasat al 11-lea cartonaş galben în acest sezon şi va fi indisponibil pentru partida de etapa viitoare, din deplasare, contra celor de la Viitorul. În plus, vor absenta Gardoş şi Piovaccari.

"Luăm o decizie radicală!"
Directorul sportiv al celor de la Vaslui, Cătălin Popa, a făcut precizări la DolceSport privind situaţia de la echipă: "De săptămîna viitoare nu vor mai fi aceste probleme, vom lua o decizie radicală în privinţa clubului, a lotului de jucători. Nu putem spune că sînt jucători care nu şi-au primit banii în ultimele nouă luni, sînt restanţe, dar şi exagerări. Cei nemulţumiţi puteau foarte bine să se adreseze comisiilor Ligii".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (39)
pucyfashion
pucyfashion  •  15 Aprilie 2014, 14:15

www.pucyfashion.ro cel mai nou site cu haine si accesorii in trend la preturi accesibile.

spinoza
spinoza  •  13 Aprilie 2014, 09:42

Sunteti plin de shtouri si venin! Am impresia ca va bucurati de raul omului. Cand esti cazut in genunchi, mai vin unii si-ti dau cu ce apuca-n cap! Asa-i la romani. Nu-i frumos in pragul Sarbatorilor de Pasti!

pirlogmarius
pirlogmarius  •  13 Aprilie 2014, 08:25

marele porumboiu a uitat sa fie domn !cu un investitor puternic vasluiul ii sufla in ceafa stelei,o echipa umflata,ajutata de arbitri cu jucatori de 1,50 m,care nu ar face fata nicaieri in europa,un antrenor ingimfat.bravo vaslui !astept sa vad cum hagi bate steaua .cit mai are de jucat tanase si cine il sustine ,ca saracu e pe linga la toate !

Vezi toate comentariile (39)
Comentează