FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - PANDURII 1-1

VIDEO Buturuga mică » Fără bani şi patron, U Cluj a remizat cu Pandurii, 1-1, fiind la un pas să producă surpriza

Articol de GSP - Publicat sambata, 01 decembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 30 noiembrie 2012 22:38

”Centralul” Dima şi asistentul Radu au fost eroii negativi ai unei partide extrem de spectaculoase în partea secundă


Chiar dacă Petre Grigoraş ar lipsi o lună de la echipă, Pandurii n-ar uita să paseze obsesiv în terenul advers, încît ai impresia că Maxim, Nistor, Răduţ şi Voiculeţ joacă împreună de la copii şi juniori. E lecţia pe care gorjenii au predat-o din start unei echipe apăsate de problemele supravieţuirii şi conectate încă la aparate doar de scandările peluzei.

Click aici pentru rezumatul VIDEO!

Matulevicius a deschis rapid serialul ocaziilor la buturile lui Balauru cu o reluare în plasa laterală după assist-ul lui Maxim (4), fiind secondat apoi de Nistor cu un şut milimetric pe lîngă poartă (18). Maxim şi-a încercat şi el norocul de la distanţă (21), după care şi-a intrat în rol "centralul" Iulian Dima pentru a rupe echilibrul la un penalty imaginar, ratat însă de Viorel Dinu (26). Acelaşi Dinu şi-a răscumpărat greşeala pe finalul reprizei, cînd a reluat simplu din 3 metri după serviciul lui Paulinho (39).

Ratări, ofsaid şi gol
În partea secundă, s-a declanşat nebunia. Adi Popa II a trimis o "lumînare" din careul mic (48), Balauru s-a remarcat la şutul sub bară al lui Voiculeţ (50), iar Răduţ a fost blocat de Balauru (54). Şi brazilianul Cleiton s-a jucat cu nervii suporterilor "şepcilor roşii" după ce a ratat singur cu Mingote în două rînduri (55, 62)!

Totul s-a decis din steagul lui Iulian Radu, care a rămas jos, iar Adrian Rusu a reuşit să înscrie pe lîngă Balauru, deşi era într-o poziţie clară de ofsaid (72): 1-1! Ratările "studenţilor" la poarta lui Mingote au accentuat doar regretele asistenţei că buturuga mică U Cluj ar fi putut să-i provoace alte migrene lui Grigoraş, ţintuit deja la pat.

Ofsaid da, penalty ba!
În minutul 24, "centralul" Iulian Dima a greşit flagrant după ce a acordat penalty la duelul dintre Pleaşcă şi Alex, acordîndu-i un avertisment şi fundaşului dreapta al Pandurilor. Reluările DigiSport au arătat că Pleaşcă a lovit întîi mingea şi apoi l-a atins pe mijlocaşul brazilian. Ba mai mult, Alex a primit pasa decisivă de la Viorel Dinu, aflat într-o evidentă poziţie de ofsaid nesemnalizată de asistentul Iulian Radu! Acesta a greşit din nou flagrant în repriza secundă, cînd l-a lăsat pe Adrian Rusu să înscrie golul egalizator dintr-o poziţie evidentă de ofsaid!


"Am pierdut două puncte mari pe o eroare incredibilă a asistentului! La nivelul primei divizii aştept să văd altfel de arbitraje. Încă nu s-a lămurit situaţia noastră, vom lupta pînă la sfîrşit, oricare ar fi el!"
Marius Popescu, antrenor U Cluj

"Îi felicit pe jucători, e un punct de moral, ţinînd cont că am jucat o vreme în 10. Din păcate, meciul a fost influenţat de arbitraj. Mai avem nevoie de 4-5 achiziţii pentru a ţine pasul cu Steaua şi cu Astra"
Marian Dinu, secund Pandurii

"Sper ca Universitatea să-şi revină, să fie salvată cumva în cele din urmă. Ar fi păcat să dispară un club cu asemenea tradiţie!"
Marian Dinu, secund Pandurii

"Nu ştiu dacă a fost ofsaid la golul meu, pe teren nu stai să te gîndeşti la probleme de arbitraj"
Adrian Rusu, fundaş Pandurii

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
walhalla
walhalla  •  01 Decembrie 2012, 15:48
Postat de alpin pe 01 Decembrie 2012, 09:52

E total inexplicabila situatia de la U Cluj. Au echipa bunicica, au suporteri (mai putin aripa derbedeilor care bat femei si copii!), autoritatile le pun la dispozitie un stadion frumos (gratis, se pare!) si totusi, nu vrea nimeni sa preia aceasta echipa?!? In mod cert exista dedesubturi murdare acolo...

Unde ai vazut suporteri, cand stadionul era aproape gol ? Daca tot vor sa mai existe echipa, ar trebui sa fie cel putin cate 10 - 12.000 la fiecare meci. Asta ar fi adevaratul atasament fata de soarta echipei.

guru
guru  •  01 Decembrie 2012, 13:12

U a jucat doar pentru ''onoare''

gbs01983
gbs01983  •  01 Decembrie 2012, 11:26

ia comparati putin meciul u cluj steaua si u cluj pandurii...... hai sictirrrr cu branza voastra cu tot!!! mi-e scarba deja de voi! au jucat clujenii cu pandurii de parca jucau finala unui mondial, iar cu steaua se accidentau alergand...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close