FOTBAL  »  Superliga  »  FC VOLUNTARI - ASTRA 1-2

VIDEO ”Călăii” de la Giurgiu » Astra își continuă seria de rezultate excelente: 2-1 cu Voluntari

Pancu a fost o prezență discretă în echipa gazdelor
Pancu a fost o prezență discretă în echipa gazdelor

Articol de - Publicat luni, 17 august 2015 00:00

Cu toate că și-a schimbat antrenorul, formația ilfoveană pare sortită eșecului și rămîne fără victorie prima ligă.

Stoican s-a întors în Ștefan cel Mare exact cum a plecat. În neputință! Revenirea sa în Liga 1 a fost cutremurată prematur de giurgiuveni: De Amorim l-a angajat perfect pe Alibec (2), iar atacantul l-a executat fără probleme pe Balauru. Un debut electrizant de partidă care promitea spectacol.

La nici un minut de la deschiderea scorului, Maftei era să-l surprindă și el pe Balauru din 6 metri, fiind la un pas de autogol. Budescu are și el un șut violent (4), însă goalkeeperul ilfovenilor a reușit să respingă de lîngă bară. Ca un avocat al celor de la Voluntari, Kone a arătat că ilfovenii mai sînt pe teren (13): Lung jr. respinge cu greu un șut excelent al ivorianului.

La capătul unui prim sfert de oră nebun, căldura a moleșit și trupele. Ritmul s-a stabilizat, fazele de poartă au fost din ce în ce mai rare, iar giurgiuvenii s-au confruntat cu ocazii căzute pe contraatac, dictate de o echipă gazdă fără imaginație.

Garda veche nu inspiră

Tehnicianul gazdelor a riscat. Și cu jumătate de oră înainte de final epuizase toate schimbările. Pancu, Tibi Bălan și Grigore au fost trimiși în teren, acțiune care a modificat categoric cursul evenimentelor, dar nu și tabela. Ilfovenii au fost superiori în joc și posesie, însă s-au pierdut în careul Astrei de fiecare dată. Kone a ratat singur cu portarul (59), pentru ca Pancu să fie și el aproape de egalare cinci minute mai tîrziu.

Previzibil, "astralii" au stat la cutie și au lovit pînă la urmă: De Amorim a vrut să înlăture orice dubiu că giurgiuvenii nu vor pleca învingători și a înscris cu un șut plasat la colțul lung (78).

Dacă Șumudică s-a relaxat pe margine, cel mai bun om al gazdelor n-a vrut să-i dea pace: Kone a înșirat trei jucători adverși într-o cursă formidabilă și a redus din handicap.  Degeaba, Voluntari se cufundă și mai adînc în bezna rezultatelor negative.

Gol în 68 de secunde

Atacantul giurgiuvenilor a înscris cel mai rapid gol al sezonului. De Amorim l-a angajat excelent pe Alibec, iar acesta a înscris cu siguranță în stînga lui Balauru după doar 68 de secunde de joc. A fost al doilea gol consecutiv marcat de fostul jucător al lui Inter, după cel de etapa trecută cu Steaua.

Pe Șumi l-au lăsat nervii

Antrenorul Astrei, Marius Șumudică, a avut o ieșire suburbană, ieri, în Ștefan cel Mare. La doar cîteva zile după ce le-a arătat degetul mijlociu cîtorva fani ai Stelei, Șumi s-a luat de un fotoreporter, înaintea meciului cu Voluntari. "Hai, mă, pleacă în p... mea de aici!", la care a mai adăugat niște înjurături cînd respectivul l-a întrebat de ce are această atitudine războinică.

7 goluria marcat Alibec de la sosirea lui Șumudică la Astra

9 marcatoriare Astra în primele 7 etape

350 de meciuria bifat Maftei în Liga 1, cu cel de ieri

11 victorii,5 remize și un singur eșec, 1-5 cu ASA, e palmaresul Astrei cu Șumi antrenor

"Am crezut într-un rezultat bun, dar n-a fost să fie. Am avut și momente în care am dominat Astra. Îmi plac provocările, chiar dacă aici nu e o situație roz, există speranța că se poate remonta tot la Voluntari"
Flavius Stoican, antrenor FC Voluntari

Ce-a spus Șumudică după meci:

  • "Este inuman să jucăm la trei zile distanță, pentru că și noi, și FCSB reprezentăm fotbalul românesc, dar numai pe noi ne programează la ora șase și jumătate, la 40 de grade Celsius. Dar, probabil, nu se vrea ca Astra să se califice în grupele Europa League. Trăim de pe urma televiziunilor, n-am nimic cu ele, dar e inuman ca doar una să joace pe caniculă, iar alta nu. Steaua va bate fără probleme pe Rosenborg, în două meciuri"
  • "Acea echipă care face conferințe de presă după meciuri n-a jucat ca noi de la ora 18:30. Îi dedic această victorie vestitului tușier Argăseală!"
  • "Takayuki e pierdut și Teixeira este accidentat, noi n-avem nici o șansă cu Alkmaar. Sîntem storși, Dar se va califica Steaua, să fie lumea fericită. Trebuia să ne vină un jucător belgian, dar a refuzat, că a auzit că e insolvență în fotbalul românesc. Ce să fac? Să-mi vînd casa și mașina?"

voluntari astra 1 2

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
dora
dora  •  17 August 2015, 13:36

Bă, Claudiule, cu ce te-a impresiont pe tine Oros de i-ai dat 7 cind, la faza golului, Kone a trecut pe linga el ca expresul prin gara Buftea...ce naiba a jucat Enache de nota 7 ori Pancu sau Todoran de nota 6 ? Te-a batut soarele in cap, cu notele tale...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează