FOTBAL  »  Superliga  »  LPF

VIDEO Ce n-a prevăzut Nostradamus-ul dinamovist » ANUNȚ important al LPF după coregrafia spectaculoasă a "câinilor"

Articol de GSP - Publicat marti, 02 mai 2017 17:32

LPF a reacționat după spectacolul pe care fanii lui Dinamo l-au făcut aseară la marele derby cu FCSB, câștigat de formația din "Ștefan cel Mare", scor 2-1.  În primă fază, Liga a decis să interzică rolele de hârtie pe stadioanele de la noi, dar sunt semnale că echipa alb-roșie va fi suspendată. 

Ultrașii lui Dinamo au întrerupt în repetate rânduri partida după ce au aruncat în teren cu rolele de hârtie.  Și faptul că la finalul meciului mai mulți fani au intrat pe teren i-au făcut pe cei de la LPF să ia măsuri dure. 

Cum mai mulți fotbaliști au avut de suferit din cauza acelor role, celebrele " papelitos" vor fi interzise din acest moment la partidele din Liga 1.

"În legătură cu reacțiile apărute în mass media cu privire la întreruperea partidei dintre FC Dinamo și FCSB, din etapa a 8-a play off, de pe Arena Națională, din cauza scenografiei pregătită de galeria clubului gazdă, Liga Profesionistă de Fotbal ține să precizeze:

Ne bucură foarte mult că oamenii s-au întors pe stadion și că avem o arenă capabilă să ajute fenomenul fotbalistc prin eleganța și modernitatea construcției ei.

Ne bucură, de asemenea, că fanii au demonstrat pasiune și creativitate în spectacolul oferit tuturor, pentru că rămânem la părerea că suporterii sunt cei mai importanți în întreaga filosofie a fotbalului. Între bucurie și un incident major este însă doar un singur pas. Lăudabila scenografie a suporterilor dinamoviști s-ar fi putut solda cu un accident grav dacă o petardă ar fi fost aruncată pe tonele de hârtii care s-au aflat în incinta terenului de joc la acest meci.

Am luat hotărârea ca pe viitor să interzicem accesul pe toate stadioanele Ligii 1 Orange cu role de hârtie, care, din păcate, pot reprezenta un uriaș pericol în cazul în care ar fi aprinse de la o petardă, brichetă sau, mai grav, dacă ar fi impregnate cu substanțe inflamabile. Siguranța spectatorilor e prioritatea numărul unu a Ligii Profesioniste de Fotbal și a celorlalte instituții ale Statului implicate în organizarea jocului, iar punerea ei în pericol ne mâhnește.

Așa cum ne-a îngrijorat și faptul că un număr, totuși mic, de suporteri au continuat să arunce cu role de hârtie în ciuda anunțurilor repetate ale crainicului, aducând meciul aproape de o altă întrerupere dictată de brigada de arbitri.

Salutând pe această cale implicarea fanilor, trebuie să precizăm că aceștia au depășit coordonatele de timp și spațiu anunțate în prealabil.

În concluzie, e păcat ca un spectacol atât de frumos, în tribune și pe gazon, să sufere din pricina depășirii unor limite stabilite inițial de comun acord", se arată pe site-ul oficial al LPF. 

Riscă suspendarea?

Faptul că au întrerupt în repetate rânduri partida nu este singurul lucru în neregulă al dinamoviștilor. 

La finalul partidei, suprafața de joc a fost invadată de mai mulți suporteri. Toate aceste lucruri le-ar putea aduce o suspendare drastică dinamoviștilor. 

Astfel sunt mari șanse ca în ultimul meci de pe teren propriu, cu Astra Giurgiu, dinamoviștii să joace fără spectatori. 

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (75)
ray51
ray51  •  03 Mai 2017, 08:41

Fanii dinamovisti sunt grav amenintati ***. Nu va 'opariti', nu sariti. Faceti un exercitiu de imaginatie si veti sesiza (chiar foarte simplu) ca un altfel de arbitru ar fi intrerupt meciul. La Comisii incidentul s-ar fi soldat cu un 3:0 pentru FCSB. Plus zeci de mii amenda. Ar fi fost un dezastru pentru tot efortul lui Contra si al jucatorilor ! Nu distrugeti Dinamo!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

para.para
para.para  •  03 Mai 2017, 00:07

Eu zic sa mutati meciurile ligii 1 la Opera ca acolo doar aplauzele nu sunt interzise. Si da, Dinamo trebuie nu doar suspendata, ci chiar exclusa pentru ca a avut tupeul sa stearga cu fcsb-gesepe-becali pe jos de cate ori i-au prins. Excluderea trebuie sa aiba loc de azi pentru ca nu se stie ce au dinamovistii in cap si ii ia titlul echipei promovate de tabloidul sporturilor. Voi chiar nu ganditi cat dezastru o sa fie daca nu castiga becali campionatul asta. LPF-ului ii e frica sa nu ramana fara "premierea" oferita de becali in schimbul campionatului, iar Neghinita nu are simpatii pe la LPF ca sa le de-o guma de mestecat.

planetfun
planetfun  •  02 Mai 2017, 22:39
Postat de danut1971 pe 02 Mai 2017, 20:29

suspendarea e un vis fcsb-ist! unde sunt postacii fcsb-isti s-au ascuns si plang sunt in doliu ! hanca le-a bagat mortul in casa! ha ha ha

cum sa fie suspendata echipa securitatii ? ai ma ce dreaq.

Vezi toate comentariile (75)
Comentează
Close