FOTBAL  »  Superliga  »  BOTOŞANI - STEAUA 1-2

VIDEO Ceaiul din Bostonul mioritic » Steaua a jucat cu emoţii la Botoşani, dar a reuşit să obţină victoria, scor 2-1

Lovitura de cap cu care Szukala a deschis seria golurilor de aseară
Lovitura de cap cu care Szukala a deschis seria golurilor de aseară

Articol de - Publicat luni, 23 septembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 22 septembrie 2013 22:17

Văzută ca o victimă sigură, FC Botoşani i-a pus probleme serioase campioanei şi doar lipsa de noroc a făcut ca moldovenii să nu obţină măcar un punct.

Drumul Stelei pînă la duelul cu Chelsea, de la Bucureşti, trecea prin Botoşani şi Bîrsana. Două echipe ce, teoretic, n-ar avea cum să emită pretenţii în faţa campioanei României!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Pînă şi finanţatorul moldovenilor, Valeriu Iftime, a recunoscut asta într-un interviu din Gazeta de Duminică: "Noi îi aşteptăm pregătiţi, cu pistoalele încărcate şi radarele deschise, dar e greu să cîştigăm. Cred că mai bine nu marcăm, să nu-i supărăm! Speranţa mea e să facem un 0-0, pentru că dacă ne dau un gol, sigur ne vor mai da vreo două".

Numai că uneori, atunci cînd nimeni nu-ţi dă o şansă, reuşeşti să te autodepăşeşti. Aşa şi cu elevii lui Cristi Popovici, care au încercat să-şi contrazică patronul şi au urcat în ofensivă de la primul fluier.

"Rebelul", rapid şi pe gazon
Surprinşi, steliştii au reacţionat greu. Iancu a sprintat pe teren cu aceeaşi viteză cu care în urmă cu două săptămîni evada din hotel, la "tineret", însă are trei încercări nereuşite de a înscrie. Moldovenii au rămas sus, au făcut presing, au jucat aşa cum au făcut-o steliştii în primăvară cu Chelsea, cu mult curaj, dezinvolt.

O revoltă a celor mici, cei care sînt priviţi de sus. Ce ciudat!? Managerul Mihai Stoica a încercat o glumă înaintea partidei: "Mergem la Boston". Adică oraşul unde în 1773 coloniştii americani se ridicau împotriva Angliei într-o mişcare ce a rămas în istorie cu numele de "Ceaiul din Boston". Acum, într-un meci început la ora la care britanicii savurează ceaiul, englezii erau steliştii.

Prăbuşirea răsculaţilor a părut că a venit cînd Szukala s-a revanşat după gafa din meciul cu Schalke şi a deschis scorul, dintr-un corner executat de Bourceanu (22). Gazdele au acuzat din plin şocul, prilej pentru Piovaccari să iasă iarăşi în evidenţă şi să marcheze (27), devenind golgeterul roş-albaştrilor în Liga 1, cu trei reuşite.

Totuşi, botoşănenii au prins iarăşi curaj, însă Tătăruşanu s-a opus în faţa lui Codoban (33), iar Cîrjan (33) şi Ţincu (34) n-au găsit spaţiul porţii de la distanţă.

Iureş moldav după pauză
De la vestiare, moldovenii au ieşit mult mai determinaţi şi după doar 45 de secunde de la reluare, Dinu a marcat cu o lovitură de cap puternică, profitînd de o eroare a lui Tătăruşanu, care a boxat total aiurea o minge în faţă.

Imediat, la poarta cealaltă, Stanciu a şutat puternic în bară (48), iar Hadnagy a avut egalarea în picior, în urma unui corner la care defensiva campionilor a fost făcută şah-mat (52)! S-a opus Tătăruşanu!

Asaltul a continuat, iar Steaua era în corzi. Fost fotbalist din Ghencea, Croitoru a prins un şut superb, dar goalkeeperul oaspeţilor s-a revanşat din nou (59). Fulop a încercat să-l surprindă cu un lob, însă mingea a căzut pe plasa porţii (74).

O dată cu trecerea timpului, experienţa Stelei a început să se vadă din nou, iar botoşănenii, poate şi obosiţi sau resemnaţi cu ideea că uneori cei puternici se impun deşi n-ar merita, au început să ajungă din ce în ce mai greu la finalizare şi finalul partidei a găsit-o pe Steaua în fruntea clasamentului, în premieră în acest sezon.

10-3 în favoarea Stelei a fost raportul ocaziilor de gol în meciul de ieri, de la Botoşani

5 goluri are Szukala în tricoul Stelei, inclusiv cel de ieri, toate reuşite cu capul

379 de zile au trecut de la ultima înfrîngere suferită de botoşăneni pe teren propriu, de la meciul cu Rapid Suceava, 1-2, din septembrie 2012

7 ani au trecut de la ultima reuşită a lui Ciprian Dinu în Liga 1, de la meciul FC Argeş - Jiul Petroşani, 0-1, din decembrie 2006

"Sînt mulţumit doar de faptul că am cîştigat o repriză cu Steaua. Jucătorii mei merită să fie apreciaţi şi am văzut că şi cei de pe banca roş-albaştrilor erau un pic în priză" (Cristian Popovici, antrenor FC Botoşani)

"Am pierdut onorabil, dar aşa se întîmplă atunci cînd concurezi cu un BMW, iar tu eşti într-o Dacie!" (Cristian Popovici, antrenor FC Botoşani)

"Am început puţin mai prost, dar am marcat 2 goluri şi ne-am linistit. Începutul reprizei secunde ne-a găsit relaxaţi, am primit un gol, dar e importantă victoria. Nu ne-a fost deloc teamă la 2-1 pentru că eram în avantaj" (Adrian Cristea, mijlocaş Steaua)

"Botoşani stă foarte bine în clasament, dar eu nu văd nici un jucător de la ei pe care Steaua poate să dea 200.000 de euro! Ce să faci cu Hadnagy sau cu Cîrjan?" (Basarab Panduru, fost jucător Steaua)

"Sincer să fiu, nu mă aşteptăm să fim lideri, chiar şi cu două meciuri în minus, în etapa a 8-a. Dar meritam ţinînd cont şi de adversarii din campionat" (Florin Gardoş, fundaş Steaua)

Ce a spus Laurenţiu Reghecampf după meci
- "Am întîlnit o echipă care a evoluat bine, s-a apărat şi a ieşit bine pe contraatac. Eu i-am avertizat pe jucători că venim la Botoşani, unde jucăm cu o echipă clasată peste noi"
- "Nu există nici un fel de relaxare la Steaua, dar cei care vorbesc neîntrebaţi şi n-au nici o treabă cu fotbalul pot spune asta. Am reuşit să marcăm, să cîştigăm şi asta e cel mai important"
- "Pentru noi meciul cu Schalke a fost un simplu accident, pentru că am jucat bine, dar am pierdut. Mai avem ceva pînă la meciul cu Chelsea şi vreau să am o echipă aptă sută la sută din punct de vedere fizic, pentru că altfel nu avem nici o şansă"
- "Sînt deranjat în continuare că s-au amînat două etape din acest sezon pentru că acum eram la o distanţă şi mai mare faţă de locul 2. Să nu uităm că obiectivul nostru în acest sezon este să cîştigăm titlul 25"

588158-botosani-steaua-1-2.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Start amînat de F1
Cristi Balaj a decis să amîne startul partidei de ieri de la Botoşani cu cinci minute la rugămintea producătorului DigiSport. Înaintea jocului contra Stelei, postul de sport transmitea în direct Marele Premiul din Singapore la Formula 1, iar la ora 17:00 cursa încă nu se terminase. Arbitrul partidei a fost înţelegător, iar jucătorii au aşteptat pe tunel finalul cursei.

Cadou pentru Reghe
Înaintea fluierului de start, Laurenţiu Reghecampf a primit un coş cu flori din partea preşedintelui gazdelor, Cornel Şfaiţer: "Am dorit să-i oferim atenţia noastră şi să-i transmitem la mulţi ani avînd în vedere că recent a fost ziua sa. Este antrenorul campioanei României şi merită respect". Reghe a împlinit joi 38 de ani.

De mîine bilete la case pentru Chelsea
Începînd de mîine, de la ora 11:00, suporterii stelişti îşi vor putea cumpăra bilete pentru meciul cu Chelsea, de pe 1 octombrie, din Liga Campionilor, de la casele de tichete de la Arena Naţională. În plus, astăzi este ultima zi în care se pot achiziţiona şi online de pe www.biletesteaua.ro, acolo unde ieri mai erau 10.000 de tichete. La casele de bilete se vor scoate spre comercializare tichete în toate zonele stadionului. Preţurile sînt cuprinse între 90 şi 375 de lei.

Victorie pentru Becali
Laurenţiu Reghecampf i-a dedicat, la finalul partidei de la Botoşani, victoria finanţatorului Gigi Becali, închis la Penitenciarul Jilava: "Vreau să dedic această victorie bărbaţilor adevăraţi. Şi cred că ştie toată lumea că aici mă refer la patronul nostru, care este la închisoare şi care este mereu alături de mine şi de echipă. Cu siguranţă ne puteam bucura altfel dacă şi el era alături de noi, dar asta e situaţia în acest moment. În plus, îi dedic victoria şi soţiei mele, Anamaria, care mă susţine".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (36)
cfrmania2
cfrmania2  •  23 Septembrie 2013, 20:14
Postat de avocatulreloaded pe 23 Septembrie 2013, 14:06

defilam si castigam si titlul 25 iar frustratii se spanzura !!!!!

visati cai verzi pe pereti mai sunt meciuri , restanta cu Astra .Chiar credeti ca daca ati batut pe Botosani si CFR Cluj, aici doar ca era debandada dupa Rednic gata .Ati uitat ca cu Ceahlaul si Gaz v-au dat arbitrii punctele . In UCL sunteti praf si pulbere fina , extrafina daca faceti 1 punct sa ziceti mersi . CFR CLuj a facut 10 puncte in Grupele UCL intr-un sezon voi nu sunteti in stare de o asa performanta decat in 10 sezoane de UCL . De cate ori sa luati titlul si sa va faceti de cacao in grupele UCL . sunteti buni doar ptr EL si atat .

silviu74
silviu74  •  23 Septembrie 2013, 17:17
Postat de polistul68 pe 23 Septembrie 2013, 16:18

Pina saptamian trecuta voiati locul 1 in grupele Cl..acums singurul obiectiuv e titlul ? gata cu aventura europeana ?da, in tara sutneti cei mai buni, de departe....asta o recunaoste oricine...dar voi deja va vedeti egali cu Chelsea, Juve....antrnorul vostru e cel mai bun, voi sunteti cei mai buni..dar aveti o mica problema. O cam luati pe coaja cind iesiti in Europa. Repet, in tara nua veti adversari, deci multumiti-ca cu ce aveti, nu va mai laudati ca voi in schimbati pe Mou si Anceloti..

Dar voi cine vreti sa fiti ca nimeni nu mai intelege nimic: poli, ripensia, aek, rocar, fulgerul, acs, cine mama dracului mai sunteti!!! Nu mai vorbi de steaua atata timp cat nu aveti identitate , cred ca nici voi nu mai stiti pe unde este adevarata poli, eu stiu ca e in liga 5 !!!!!

avocatulreloaded
avocatulreloaded  •  23 Septembrie 2013, 16:43
Postat de polistul68 pe 23 Septembrie 2013, 16:18

Pina saptamian trecuta voiati locul 1 in grupele Cl..acums singurul obiectiuv e titlul ? gata cu aventura europeana ?da, in tara sutneti cei mai buni, de departe....asta o recunaoste oricine...dar voi deja va vedeti egali cu Chelsea, Juve....antrnorul vostru e cel mai bun, voi sunteti cei mai buni..dar aveti o mica problema. O cam luati pe coaja cind iesiti in Europa. Repet, in tara nua veti adversari, deci multumiti-ca cu ce aveti, nu va mai laudati ca voi in schimbati pe Mou si Anceloti..

opa,a aparut,unul din frustrati ! taci si uita-te ,sambata la meci,ce umilinta isi ia clona lu poli la meciul cu steaua !

Vezi toate comentariile (36)
Comentează