FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC BRAŞOV 2-1

VIDEO Cu frisoane pe căldură! » Dinamo a trăit periculos meciul cu Braşovul, dar s-a impus la limită: 2-1

Articol de - Publicat duminica, 31 august 2014 00:00 / Actualizat sambata, 30 august 2014 23:37

"Cîinii" au condus ostilităţile aproape fără luptă, au fost în avantaj, 2-0, dar în ultimele minute, după reuşita lui Aganovici, au avut tremurat pentru victorie.

Pe un soare ucigaş, echipele au ieşit la încălzire. Tribuna dinamovistă reacţionează: "Haide, Moţi!". Miracolul fostului dinamovist împotriva Stelei a lăsat urme de speranţă că băieţii lui Stoican, ieri suspendat, vor ieşi din vîrtejul de remize cu acest meci împotriva Braşovului. Deşi oaspeţii sînt blindaţi cu Szabo, care are obiceiul să-i resusciteze, şi cu Cătălin Munteanu, iarăşi inamic în "Groapă", după atîţia ani.

VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!

Dacă nu e Bilinski, e Cordoş
"Stegarii" deschid balul, sînt mai periculoşi, însă lansările spre Liviu Ganea nu aduc încă pericolul. Dinamo e pe contre, Bilinski (5) e oprit aiurea de asistentul Marchidanu. Apoi, polonezul (13) e neutralizat excelent de portarul Iacob, la prima mare ocazie a meciului.

Uşor, Dinamo înclină terenul, Matei e la un pas de gol, dar ori e prea lent, ori e inexact de la 6 metri. Ocazii care nu se răzbună dincolo, ci tot la poarta lui Iacob, total neprotejat de fundaşi la cornerul lui Rotariu, iar Cordoş (34) dă din mijlocul vidului braşovean lovitura de 1-0. Oaspeţii nu renunţă, însă Munteanu şi Grigorie nu reuşesc deloc să pună ordine în joc. Doar Liviu Ganea (42) pune un cap şi dă emoţii. A rămas cu atît.

Aganovici piperează finalul
La reluare, surpriză, intră Alexe, fiul care şi-a risipit şansele împrumutului italian, iar acum trebuie să reziste şi presiunii reducerii contractului. E, în sfîrşit, umbră pe teren, jocul se mai iuţeşte cu Dinamo la timonă. Dar fără mari ocazii. Elton nu-şi regăşeşte tirul, Grigorie la fel.

Munteanu nu mai poate, iese după aproape o oră şi e aplaudat de tot stadionul. Pentru trecut şi, poate, pentru jocul modest de pînă atunci. Nu trece mult şi cuplul Alexe - Rotariu face ce vrea cu apărarea aproximativă a oaspeţilor, iar Matei trimite în plasă mingea de 2-0.

Abia acum Braşovul se trezeşte, culmea, cînd termină treaba Dinamo! Credeau ei! Se repetă scenariul de anul trecut. Acelaşi Aganovici (86) intră cu tot cu minge în poarta lui Marc.

Dinamo tremură, deşi afară e cald! Pe margine, Mateuţ urlă: "Treziţi-văăă!". Noroc că ardelenii nu mai au baterii şi pentru egalare, deşi Machado (91) le-a dat iar frisoane. "Căţelandrul" Gavrilă pune punct meciului cu o execuţie super, dar pe măsură e şi intervenţia lui Iacob.

Bilinski, accidentare horror
Atacantul polonez a jucat numai prima repriză, dar n-a mai ieşit de la cabine şi pentru partea secundă. El a suferit în minutul 43 o accidentare şi n-a mai putut continua, fiind înlocuit cu Alexe.

După joc, secundul roş-albilor, Dorin Mateuţ, a spus că Bilinski a fost chiar aproape de dezastru: "Accidentarea e gravă, putea să fie una horror, are o tăietură urîtă pe picior, a fost la un pas să-i fie secţionat tendonul. Chiar şi aşa, cred că va avea nevoie de o pauză mai mare pentru a-şi reveni, bine că se întrerupe campionatul două săptămîni".

3 goluri a marcat Cordoş în Liga 1, cu cel de aseară, în cele 65 de meciuri bifate. Debutul pe prima scenă a fost în iulie 2007, cînd îmbrăca tricoul celor de la U Cluj

Cifrele meciului
Dinamo - Parametru - FC Braşov
46% - Posesie - 54%
8 - Şuturi la poartă - 12
4 - Şuturi pe poartă - 4
8 - Cornere - 10
3 - Intervenţii portar - 2

"Chiar dacă am pierdut, eu sînt optimist, avem capacitatea de a ne reveni. Dinamo nu ne-a surprins cu nimic, poate doar la faza primului gol, cînd deşi ştiam ce schemă au la fazele fixe, jucătorii n-au fost concentraţi" (Adrian Szabo, antrenor FC Braşov)

"Am avut emoţii la început, mă bucur că am marcat, sînt fericit. E bine că ne-am ajutat şi antrenorul, era şi suspendat, veneam după 3 remize, sper să cîştigăm şi etapa viitoare. Obiectivul meu în tricoul lui Dinamo? Să joc bine în continuare, să fac meciuri bune şi echipa să cîştige" (Andrei Cordoş, fundaş Dinamo)

"N-am încurcat vestiarele, am mai jucat împotriva lui Dinamo în Ştefan cel Mare. Faptul că publicul m-a aplaudat e o dovadă că am făcut şi eu ceva la acest club. Le mulţumesc tuturor" (Cătălin Munteanu, mijlocaş FC Braşov)

"A fost o căldură foarte mare, greu de jucat pe canicula asta. Să nu se uite că Dinamo e neînvinsă, e mare lucru zic eu. Vrem să ajungem la un nivel şi mai înalt, dar pentru asta jucătorii trebuie să înţeleagă exact ce înseamnă spiritul lui Dinamo" (Dorin Mateuţ, antrenor secund Dinamo)

632212-dinamo-brasov-2-1.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  08 Septembrie 2014, 03:04
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

stelist de canapea, asta e...

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  08 Septembrie 2014, 03:04
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

..))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  03 Septembrie 2014, 03:23
Postat de gannicus2014 pe 31 August 2014, 11:58

meci foarte disputat , barbatesc , ploaie de cartonase galbene .... rezultat pe muchie de cutit ... si 1 solist , cum au jucat toti cei care au minime cunostinte de fotbal ... numai accidentarea lui Belinski nu facea parte din scenariu

da, a fost destul de disputat. tu ce voiai sa fie si 2-3 morti ?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează