FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - DINAMO 0-3

VIDEO Dinamo a făcut un meci perfect în Giuleşti, scor 3-0: 10 oameni, 10 meciuri fără înfrîngere cu Rapid

Alexe a fost rezervă aseară, dar cînd a intrat pe gazon a fost devastator pentru formația adversă
Alexe a fost rezervă aseară, dar cînd a intrat pe gazon a fost devastator pentru formația adversă

Articol de - Publicat duminica, 28 septembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 27 septembrie 2014 23:39

Eliminarea lui Nedelcearu produsă încă din minutul 6 nu i-a împiedicat pe "cîini" să facă un meci perfect şi să obţină un succes spectaculos, prin golurile semnate de Cordoş, Alexe şi Bărboianu din penalty. E al zecelea meci consecutiv dintre cele două rivale în care Rapidul nu reuşeşte să învingă.

Un tip trecut de 70 de ani, grizonat şi cu o armură impenetrabilă pe figură, scrutează cu o privire nostalgică arena giuleşteană în minutele dinaintea meciului. Din cînd în cînd, Ion Motroc mişcă alene din cap ca şi cum ar compătimi atmosfera şi actorii unei partide căreia titulatura de derby nu i se mai potriveşte decît prin prisma istoriei.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Insolvenţa şi lipsa de anvergură a jucătorilor nu făceau parte din dicţionarul marilor confruntări Rapid - Dinamo din anii '60 - '70, cînd gazonul de lîngă şine era bătătorit de mulţi monştri sacri, incluzîndu-l şi pe el: Dinu, fraţii Nunweiller, Frăţilă, Lupescu, Rică Răducanu.

În versiune septembrie 2014, vişiniu contra alb-roşu se poartă însă în faţa unui stadion pe jumătate gol şi cu mize miniaturale. Doar orgoliile sînt neschimbate de decenii şi ele îi împing şi acum mai departe pe fotbalişti către o partidă altfel.

Sinucigaşul Nedelcearu
Tonul îl dă trupa lui Ganea, care se prăvăleşte peste adversar înainte ca muşchii "cîinilor" să se fi încălzit îndeajuns. Un contraatac născut dintr-o minge pierdută de dinamovişti la centrul terenului îl aduce pe Buş faţă în faţă doar cu Marc, însă finalizarea din flancul stîng teleportează balonul în peluza dinspre teatru (3).

Şi tot vitezistul Laurenţiu propune continuarea spectaculoasă după două minute: tînărul Nedelcearu îl faultează la marginea careului şi e scos din joc, eliminare fără dubii dictată de Tudor!

E momentul cînd tribunele se înfierbîntă, iar de sub copertina băncii tehnice Stoican mută urgent pentru a acoperi golul din defensivă: Bărboianu coboară lîngă Cordoş, iar Dinamo se reaşează într-un 4-3-1-1 menit să-i agaseze în apărare pe rapidişti şi să se arcuiască neaşteptat spre buturile lui Drăghia.

Tiparul funcţionează, căci Rapidul se mai apropie periculos doar la o degajare puerilă a lui Marc, în fapt o pasă perfectă pentru Florin Călin (16). Mijlocaşul gazdelor retrimite mingea spre poarta dinamovistă părăsită, însă traiectoria falsă o duce pe lîngă bară!

Prima ocazie, prima lovitură!
Şi, în cel mai pur stil rapidist, cînd ocaziile se scurg precum praful printre degete, răspunsul pragmatic vine din tabăra adversă. Un corner al "cîinilor" destabilizează apărarea lui Ganea, iar Cordoş punctează cu capul din 6 m, la prima oportunitate clară a oaspeţilor (38)!

E şi finalul unui mitan în care atacurile haotice ale giuleştenilor au sucombat în faţa logicii dinamoviste, cu urmare tăioasă dinspre fani, un consistent "De-mi-si-a, de-mi-si-a!" la adresa lui Ganea.

Caninii tehnicianului trosnesc probabil a frustrare, căci ai săi au cucerit posesia, au încercat şi soluţiile individuale, dar şi pasele enervante pînă spre linia porţii adverse, dar cazemata alb-roşie nu s-a fisurat.

Alexe aprinde artificiile
Cu un om în minus, Dinamo nu are cum schimba reţeta statului la cutie, însă, discret, Stoican visează la lovitura decisivă. Alexe apare pe gazon în locul lui Bilinski, inventează imediat o fază dulce, dar Mendy blochează magistral (63). Şi trece apoi pe lîngă un 2-0 de închis meciul, dar transversala îl salvează pe Drăghia (75).

În schimb, Rapidul parcă înoată cu o singură mînă spre un ţărm iluzoriu. Aruncată ca ultimă armă, tripleta Milinceanu - Săndulescu - Martin e incapabilă şi ea să schimbe faţa unei trupe tot mai ameţite, cu Vali Negru ieşind de pe teren legănîndu-se sub apăsarea oboselii şi neputinţei.

Un tablou iscălit la final de Alexe şi Bărboianu. Primul scapă solitar şi, la a treia încercare, propune un 2-0, completat apoi din penalty de Bărboianu, care închide tabela unui meci perfect pentru roş-albi şi trist pentru Ganea şi compania.

"E un scor care reflectă realitatea din teren. Am dominat, chiar dacă am jucat în inferioritate. Nedelcearu e un băiat tînăr, va învăţa multe din această greşeală. La pauză, Matei le-a cerut colegilor să joace pentru Ionuţ, să cîştigăm pentru el" ( Flavius Stoican, antrenor Dinamo)

"Am început meciul foarte bine, dar din păcate n-am marcat. După eliminare, Dinamo a jucat pe contraatac, i-a ajutat şi golul din fază fixă, iar noi n-am mai putut egala. Elevii mei nu au fost destul de calmi şi de răbdători la construcţie. Scorul e mincinos!" ( Ionel Ganea, antrenor Rapid)

"N-aş vrea să-i bag în seamă pe aceşti suporteri care mă critică. N-am ce explicaţii să le ofer eu lor. Domnul Moraru nu mi-a transmis nimic în ultima perioadă. Trebuie să uităm acest meci repede, n-am de ce să-i mai cert acum pe jucători" (Ionel Ganea, antrenor Rapid)

"Am impresia că Dinamo joacă mai bine în inferioritate. Chiar şi la Botoşani, deşi a pierdut, jocul a fost mult mai bun după ce adversarul a fost în superioritate" (Claudiu Vaişcovici, fostă glorie Dinamo)

"E un meci care va rămîne în mintea noastră. A fost o atmosferă frumoasă, m-am simţit ca într-un derby. Îmi fac datoria pentru club, nu mă gîndesc la o plecare acum" (Marius Alexe, atacant Dinamo)

635550-rapid-dinamo-0-3.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Nume grele în tribună
La meciul de aseară au asistat mai mulţi suporteri de marcă ai Rapidului, cum ar fi: fosta glorie a clubului Ion Motroc, Viorel Moldovan, antrenorul din sezonul trecut, cel care i-a readus pe alb-vişinii în Liga 1, dar şi foşti fotbalişti importanţi precum Cristi Săpunaru, Daniel Niculae şi Adi Iencsi. Acesta din urmă a stat alături de preşedintele Nae Stanciu. La tribuna oficială s-a aflat Varujan Vosganian, care a stat în apropierea familiei Moraru.

Amuzantul Bilinski
În finalul primei reprize, atacantul "cîinilor", Kamil Bilinski, a ratat o ocazie uriaşă de a majora scorul. Polonezul a avut o execuţie care a stîrnit hohote de rîs în tribune. După o cursă a lui Lazăr, vîrful dinamovist a trimis pe lîngă poartă cu latul din 6 metri, deşi avea toată poarta goală în faţa sa.

Iar demisia lui Ganea
Antrenorul Rapidului, Ionel Ganea, a avut iar probleme cu suporterii giuleşteni. El a fost contestat şi aseară de către fanii de la tribuna a II-a. La pauza meciului i s-a strigat "Demisia, demisia!", iar în momentul în care a ieşit de la vestiar antrenorul a fost întîmpinat cu înjurături şi cu scandarea: "Pleacă, Ganea, pleacă!". Imediat după ce s-a făcut 0-2, toţi ultraşii au strigat în cor împotriva "Ganezului".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  29 Septembrie 2014, 03:17

FORZA DINAMO ! felicitari si pentru joc (entuziasmant) si pentru scor (mai ales). asa da !

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  29 Septembrie 2014, 03:03

FORZA DINAMO !

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  28 Septembrie 2014, 17:02

inca o bservatie, pentru cativa dinamovisti mai carcotasi : v-am spus si va repet, barboianu e un fundas foarte bun, si poate juca numai fundas, numai sclerozatul ala de stoican il vede mijlocas. iata ce nota mare a luat in acest meci ! in al doilea rand, v-am spus si va repet : filip steliano e petardoid, iata ce nota a luat, intr-un meci in care dinamo a fost vioara intai..))

Vezi toate comentariile (24)
Comentează