FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC VASLUI 0-1

VIDEO Dinamo ZERO, Vaslui BELLO » Golul nigerianului îi bagă pe "cîini" în comă. Cine ia titlul?

Articol de - Publicat luni, 26 martie 2012 00:00 / Actualizat luni, 26 martie 2012 17:14

"Cîinii" au făcut probabil cel mai slab meci al lor din acest campionat şi au fost taxaţi din cauza asta de o adversară care a evoluat aproape la fel de prost

Vezi AICI rezumatul partidei!

Dacă trei brazilieni de atac plus al doilea golgeter din istoria României fac un meci urît, înseamnă că stadionul lui Dinamo sperie şi fotbalul, nu doar spectatorii. Fanii se împuţinează în Ştefan cel Mare la fel ca echipa lor.

Roş-albii entuziaşti şi incredibil de inspiraţi de la 2-0 cu Mediaş pe Naţional Arena şi de la 1-1 la Galaţi au arătat aseară mai mult ca o selecţionată decît ca o echipă. Deşi iarna pe care "cîinii" au petrecut-o ca lideri a adus numai doi oameni noi în formula pe care Ciobotariu a avut-o aseară. Adică pe Cosmin Matei şi pe Platini, brazilianul care nu funcţionează la fel de bine ca Marius Niculae atunci cînd coechipierii îl vînează cu mingi lungi de cîte 40 de metri.

Enervaţi de Alexe
Aşa cum nu poate să funcţioneze stilul "kick and run" al lui Dinamo. Nu merge cînd destinaţiile mingilor bubuite de fundaşi sînt Dănciulescu, Cătălin Munteanu, Matei ori Alexe, patru dintre cei mai fragili fotbalişti din campionat. Ultimul e vinovat că potenţialul bănuit i-a depăşit cu mult randamentul real şi din cauza asta a ridicat toţi spectatorii în picioare atunci cînd a fost schimbat cu Alex Curtean. Lumea s-a ridicat ca să sărbătorească înlocuirea unuia dintre cei mai slabi şi mai apatici jucători din istoria recentă a lui Dinamo şi ca să conteste atitudinea lui Alexe, de tip pe care fotbalul şi ofertele reîmprospătate mereu ale impresarilor încep să-l cam plictisească.

Culmea, gol Bello!
"Cîinii" parcă teleportaţi pe teren şi jocul lor urît au molipsit şi adversarii. Contagiaţi, nici Adailton, Wesley şi Sînmărtean n-au mai fost ei. Şi curiozitatea despre echipa superofensivă pe care a făcut-o Inacio, cu cinci oameni ofensivi, s-a transformat în uimire faţă de moldoveni. Galbenii tehnici şi inventivi semănau mai mult cu Oţelul din sezonul trecut. Iar golul lui Bello a fost exact o copie după finalizările dure cu care Pena a făcut Galaţiul campion, un "cap" la o centrare tare. Yero Bello, africanul despre care Porumboiu credea că i-a tastat greşit prima literă a prenumelui pe site-urile de scouting, bănuind că ar fi trebuit să apese Z.

Jumătatea de oră rămasă după golul de 0-1 ar fi însemnat timp suficient pentru ca Dinamo cu cea mai bună faţă a ei să întoarcă rezultatul. Dar echipa deprimată şi obosită de aseară, care nu mai apăruse de la derby-ul groaznic cu Steaua, pierdut cu 1-3, a mai bîntuit o dată ca o fantomă peste clasament şi peste parcursul lui Ciobotariu. Unul mai bun, oricum, decît şi-ar fi imaginat cineva astă-vară.

Cifrele meciului
55,3 posesie (%) 44,7
13 şuturi 8
5 şuturi pe poartă 4
7 cornere 1
3 ocazii 3


2 puncte a cîştigat Dinamo în ultimele 4 etape, iar în următoarea rundă trupa lui Ciobotariu va evolua cu Rapid, în Giuleşti

 

Papp, suspendat cu CFR
FC Vaslui a pierdut un jucător important pentru derby-ul din etapa următoare, cu CFR Cluj, programat luni. E vorba despre stoperul Paul Papp, care în debutul partidei de aseară a încasat un cartonaş galben şi cum e al 4-lea în actualul campionat, el va fi suspendat împotriva ardelenilor.

Bakaj i-a răzbunat pe "cîini"
Împrumutat pînă în vară, în Ucraina, la Cernomoreţ Odessa, Elis Bakaj încearcă să facă furori pentru a reveni ca titular în Ştefan cel Mare. Ieri, albanezul a întîlnit-o pe fosta adversară a dinamoviştilor în Europa League, Vorskla Poltava, care s-a calificat în dauna "cîinilor" după 2-1 şi 3-2 la Bucureşti. Bakaj i-a răzbunat pe roş-albi, marcînd, la 1-1, pentru Cernomoreţ golul victoriei în minutul 76.


A ales sîngele proaspăt
Liviu Ciobotariu a ales să meargă aseară pe mîna lui Cosmin Matei în dauna lui Alexandru Curtean, care încă nu e sută la sută din punct de vedere fizic. Matei a bifat aseară prima sa partidă ca titular de cînd a semnat cu Dinamo, el fiind ales în dauna lui Curtean şi pentru că a fost singurul dintre jucătorii transferaţi în această iarnă care a arătat că merită să primească mai multe şanse.



Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (182)
florincons
florincons  •  26 Martie 2012, 12:05

CFR a dat banii lui Dinamo sa nu isi apere sansele corect cu Vaslui, ca sa se bata cu moldovenii la titlu. ca miticii nu pot. Tot Cfr i=a dat banii lui Tudor sa-i dea galben lui Wesley, dar l=a confundat cu Papp, si tot CFR a blatuit otelul sa se termine egal, si pe Medias sa piarda , ca no , nu e competitie daca nu bate si Steaua:)))

redsef2005
redsef2005  •  26 Martie 2012, 11:23

Fals pusă problema aşa, "doar 2 oameni noi"! Au fost "n" permutări, în toate compartimentele: Scarlatache mutat în centru (a lipsit Grigore), Rus coborât fundaş dreapta (în locul lui Luchin), Pulhac titularizat pe stânga, deşi e evident că nu face faţă, Matei pus mijlocaş dreapta (!) deşi e jucător de picior stâng, Platini vârf împins (pe postul lui Niculae) când el e om care să vină din linia a doua; dacă mai adăugăm că Dănciulescu nu mai există pe teren de 3 meciuri încoace, că Munteanu a fost inexistent, iar Alexe ca de obicei, nul, avem reţeta unui dezastru previzibil. Dincolo de contribuţia lui Kovacs la Galaţi, vinovaţi de subţirimea lotului sunt Badea-Săvulescu-Bor

detroit_red_dog
detroit_red_dog  •  26 Martie 2012, 11:18

Am ajuns de tot rasul daca a venit baiatul asta "Zero" Bello care nu mai prinsese echipa la vaslui de ceva vreme si ne-a linistit chiar la noi acasa! vasluiul patise acelasi lucru chiar etapa trecuta cu "Pele" Buga :))) Poate diseara avem recital "Mitraliera" Brattone in Ghencea, nu de alta dar tre sa ne mai amintim si de momentele bune!!

Vezi toate comentariile (182)
Comentează