FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOŞANI - DINAMO 3-2

VIDEO Echipă de festivităţi » Dinamo mai e bună doar pentru inaugurat nocturne. Jucătorii lui Stoican s-au cam făcut de rîs la Botoşani

Ngadeu a marcat aseară primul său gol în Liga 1, la al 6-lea său meci în România
Ngadeu a marcat aseară primul său gol în Liga 1, la al 6-lea său meci în România

Articol de GSP - Publicat luni, 15 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 15 septembrie 2014 10:51

Dinamo mai e bună doar pentru inaugurat nocturne. Marca din Ştefan cel Mare a umplut stadionul din Botoşani la inaugurarea ”luminii”, jucătorii lui Stoican s-au cam făcut de rîs.

Marca Dinamo se mai toceşte, direct proporţional cu diluarea lotului, dar tot a mai rămas atractivă în România. Dovadă că Botoşani, ultima formaţie care nu avea instalaţie de nocturnă, dintre cele din Liga 1, a urmărit să-şi inaugureze lumina în compania "cîinilor".

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Un calcul bun şi-au făcut moldovenii. Trebuie să fie plăcut să sacrifici un asemenea uriaş adormit în faţa a 10.000 de oameni care n-ar fi visat cu cinci sau cu zece ani în urmă să asiste la un asemenea spectacol, cu Dinamo transformată în cîine de circ pe stadionul din oraşul lor.

Suspendat, "principalul" Stoican l-a lăsat pe bancă pe secundul Mateuţ. Dorin, de pe margine, şi Dănciulescu, din tribună, sînt singurele semne care au mai rămas despre "Dinamo echipă mare". Prezentul e îngrijorător spre jenant.

"Cîini" fără nume
O dovadă e Grecu, fundaşul stînga pe care Piţurcă l-a plimbat în Grecia ca să-l amăgească, poate să-i dea iluzia că oricine încalţă ghete cu crampoane se poate crede fotbalist. Grecu a facilitat primul gol al meciului.

Depăşit superlejer de Martinus, cu un dribling previzibil şi cam lent executat, apărătorul lui Dinamo a rămas ca înşurubat în pămînt, fără reacţie, şi Botoşani a făcut 1-0.

Stoican a schimbat echipa şi tactica, l-a scos pe închizătorul Miranda şi l-a trimis pe teren pe Gavrilă. Cine e Gavrilă? Extremă, ex-Oţelul şi fost la juniorii Romei. Punct. E foarte greu să mai găseşti ceva demn de trecut în CV-ul acestui fotbalist de 22 de ani.

Cine erau celelalte rezerve? Samoilă, Văduva, Firţulescu. Nume de Dinamo 2 şi un lot condus pe teren de căpitanul Bărboianu! Un fundaş care nu prindea lotul de 18 al Astrei a fost reprofilat în mijlocaş şi e noul lider al "cîinilor"!

Clasamentul spunea că echipa asta nu avea nici o înfrîngere după şase etape, o minune! Dar minunile nu se petrec zilnic.

Aproape încă un miracol
Roş-albii au revenit fără să domine jocul. Alexe aproape a inventat un penalty, păcălindu-l pe Acsinte şi un pic şi pe arbitrul Feşnic şi apoi a şi transformat lovitura de pedeapsă. Botoşani a revenit la conducerea meciului.

Cum de moldovenii i-au găsit pe Ngadeu şi pe Martinus, iar Anghelache a descoperit pentru Dinamo diletanţi ca Pape Ndaw, Fai şi Cioinac? Foarte bun în apărare, Ngadeu a urcat şi a înscris cu capul dintr-un careu populat cu mulţi dinamovişti, inclusiv înalţii Popa şi Cordoş.

Cu patru minute înainte ca Ngadeu să facă 2-1, Fai luase "roşu" stupid pentru o serie de faulturi cu care ceruse eliminarea.

Chinuită şi de tabelă, şi de cartonaşul luat de Fai, Dinamo a mai primit un şut de la Bărboianu, tocmai omul care, teoretic, ar fi trebuit să păstreze echipa legată. Căpitanul a încasat şi el un "roşu" pentru o intervenţie de lupte asupra lui Croitoru.

Prima nocturnă din Botoşani avea şi fotbal, şi comedie! Dinamo în 9 trebuia să încerce să egaleze în sfertul de oră rămas? Miraculos, chiar a făcut asta! Gavrilă a trecut, deopotrivă tehnic şi bolovănos, împingînd mingea şi adversarii din faţa lui, şi a marcat pentru 2-2.

Minunea a mai ţinut încă patru minute. Şase etape şi 89 de minute fără înfrîngere. În ultimul minut, Roussel a marcat pentru Botoşani şi pentru un deznodămînt mai corect al meciului.

Dinamo e pe locul 5, o poziţie prea bună faţă de calitatea lotului. Dar următoarele 27 de etape ar putea schimba situaţia. Şi retrogradează 6!

"A fost un meci nebun ţinînd cont că am primit un gol pe final, cînd aveam doi oameni în plus. Cu multă trudă şi, recunosc, cu şansă am reuşit un rezultat mare" (Leontin Grozavu, antrenor FC Botoşani)

"Am primit un gol nemeritat dintr-un penalty prea uşor acordat, care pur şi simplu nu-şi avea rostul. Îmi asum ieşirea de la pauză pentru că am făcut un joc foarte bun în prima repriză, pe cînd Dinamo nu a reuşit să ajungă la poarta noastră" (Leontin Grozavu, antrenor FC Botoşani)

"Am pierdut, nu mai contează cum. Mă bucur totuşi că am reuşit să revenim cu doi oameni mai puţin în teren. Din păcate nu am pus presiune pe ei aşa cum am discutat înainte, cred că de aceea nu am cîştigat" (Marius Alexe, atacant Dinamo)

"La 2-2 am avut un contraatac din care puteam face noi 3-2. N-am marcat şi imediat au înscris ei. A fost şi ghinion, a mai exagerat şi arbitrul cu eliminările. N-a fost un meci cu durităţi, nu cred că era cazul să dea două "roşii"" (Traian Marc, portar Dinamo)

"Nu ne-a speriat Dinamo. Ce dacă nu avea nici o înfrîngere? Nici nu era pe primul loc, deci nu avea cu ce să ne sperie. Am bătut noi primii şi viitoarele adversare sale pot să aibă încredere şi ele, au văzut că se poate" (Marius Croitoru, mijlocaş Botoşani)

"Au dreptate dinamoviştii, arbitrul a cam scăpat jocul din mînă. Dar a făcut erori şi într-o parte, şi în alta, nu doar contra bucureştenilor" (Istvan Fulop, mijlocaş Botoşani)

"Primul meci în nocturnă, prima victorie cu Dinamo şi pentru prima oară stadionul din Botoşani plin, de la Revoluţie încoace! Atîtea minuni, că nici matematica nu mă mai ajută să le număr" (Valeriu Iftime, patron Botoşani)

633930-botosani-dinamo-3-2.jpg


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (69)
inexistentus
inexistentus  •  17 Septembrie 2014, 15:57

FC BOTOSANI - dinamu 3-2 !!! :))))))

reddogsv
reddogsv  •  17 Septembrie 2014, 08:29
Postat de inexistentus pe 16 Septembrie 2014, 18:30

3 goluri si mult borhot Botosani v-a dat la bot !

Borhotul e micul tau dejun!

inexistentus
inexistentus  •  16 Septembrie 2014, 23:00

Ce la schelălăituri pe aici :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ...durere mare

Vezi toate comentariile (69)
Comentează
Close