FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV Cum a încercat Dumitru Sechelariu să-și umilească antrenorul după două sticle de whisky + răzbunarea acestuia: „Au curaj ăștia de azi să-i facă așa lui Becali?”

Articol de - Publicat miercuri, 08 ianuarie 2020 12:59

În direct la GSP Live, fostul antrenor Ioan Sdrobiș (73 de ani) a povestit un episod incredibil din 1993 cu Dumitru Sechelariu, fostul primar din Bacău și finanțatorul clubului Selena Bacău. Povestea conține detalii picante despre o tentativă de aranjament și despre comportamentul discreționar al lui Sechelariu, copiat ulterior de amicul și partenerul său de poker George Becali.

În iunie 1993, Sdrobiș o antrena pe micuța Dacia Unirea Brăila, pe care a dus-o până în finala Cupei României, pierdută în fața U Craiova cu 2-0. Înainte de finală, în antepenultima etapă, Brăila - salvată de la retrogradare - a jucat la Selena Bacău, echipa din orașul lui Sdrobiș patronată atunci de controversatul Dumitru Sechelariu.

VEZI AICI VIDEO CU POVESTEA SAVUROASĂ CU DUMITRU SECHELARIU SPUSĂ DE IOAN SDROBIȘ:

Selena avea neapărat nevoie de victorie. Ce a urmat este o poveste uluitoare, spusă în direct de antrenorul Daciei Unirea, Ioan Sdrobiș, la GSP Live:

„În 1993, am avut meci la Bacău cu Dacia Unirea Brăila. Mai erau două etape. Unii, puși de Doru (n.red. - Dumitru Sechelariu), m-au sunat să mă dau la o parte cu Brăila, să se salveze Bacăul. La meci, băieții se uitau la mine să vadă: «Bă, nea Nelu e din Bacău, chiar nu face nimic? E orașul lui, știe că retrogradează echipa…»

Am făcut 1-1, a dat gol Negoiță, fundașul central, din cercul de la centru. Popa, portarul, era ieșit și a scăpat-o în poartă pe umezeala aia. Arbitrii nu voiau să arate centrul (n.red. - brigada a fost compusă din Marcel Lică, Valeriu Argăseală, actualul președinte FCSB, și Ion Constantinescu). La 1-1, Bacău a retrogradat.

Când am ajuns acasă, sună telefonul. M-a sunat Doru să vorbim. «Părinte, ne-ai retrogradat, te urci în mașină și vii să ne faci echipă!».

M-am dus la Bacău. I-am adus pe Ciocoiu, pe Narcis Răducan, am adus un portbagaj de fotbaliști. Am început pregătirea la Vatra Dornei. Într-o seară, după o zi cu două antrenamente, eram mort de obosit și vine pe la 12 noaptea femeia de serviciu de la vila lui Sechelariu și îmi zice: “Domn profesor, vă cheamă șefu’ jos!” Am întrebat-o: “Cum arată?”. Mi-a făcut semn cu mâna, asta însemna că a doua sticlă era gata. Avea patima cu whiskyul. I-am zis că nu vin. Ea, sărăcuța: “Vă rog, veniți, că mă bate, mă înjură!”.

Mă duc, era o masă întreagă. Erau acolo Ion Sima, președintele de la Banca Dacia Felix, erau ziariști, nu le mai spun numele, era Iacubov (n.red. - viitorul miliardar Corneliu Iacubov, politician PSD, condamnat în 2012 la șapte ani de închisoare în dosarul falimentării RAFO Onești), dar pe atunci Iacubov era un Puțulică Vânătorul. Era copil, îl creștea Sechelariu. Cum stătea Doru la masă, cu a doua sticlă rezolvată, și-a pus burta pe masă și spune: “Vedeți, bă? Când îl chem eu pe Părintele, vine la ordinul meu!”.

VIDEO EXCLUSIV Cum a încercat Dumitru Sechelariu să-și umilească antrenorul după două sticle de whisky + răzbunarea acestuia: „Au curaj ăștia de azi să-i facă așa lui Becali?”

Ioan Sdrobiș (dreapta) povestind în direct despre experiențele sale cu Sechelariu

Ăia de la masă s-au uitat lung, au înlemnit. Am zis: “Aaa, da?! Mâine o să vezi tu ce n-ai văzut…”. L-am îmbrățișat pe Sima și nu mai știu pe care ziarist, am trântit ușa și am plecat. Sima îi spune: “Dorule, să te aștepți că ăsta s-a dus direct acasă!”. Au curaj băieții ăștia tineri din ziua de azi să facă așa ceva cu Becali? M-a întrebat careva dacă aș lucra cu Becali. Păi, n-ar avea Becali curaj să lucreze cu mine.

M-am dus acasă, am ajuns la trei dimineață. Am întrebat-o pe nevastă-mea dacă a umblat la banii de la Sechelariu. Ea a zis că nu. A doua zi dimineață, m-am dus la firma lui cu punga și am dat cu punga de masă de s-au rupt alea pe acolo. I-am zis: “Bă, numai Dumnezeu îmi dă mie ordine și mă asuprește”.

Adus să-l înlocuiască pe Costică Ștefănescu, Ioan Sdrobiș a rezistat la Bacău doar în perioada de pregătire, apoi a revenit la Dacia Unirea Brăila pentru sezonul 1993-1994.

Primar al Bacăului între 1996 și 2004, politicianul PSD Dumitru Sechelariu a fost arestat în 2005 într-un dosar de mită, înșelăciune și abuz în serviciu. Avea să moară în 2013, într-un spital din Viena.

+7 FOTO

CITEȘTE AICI O ALTĂ POVESTE DESPRE JOCURILE DE CULISE ȘI ȘANTAJUL POLITIC FĂCUTE ÎN FOTBAL DE FAMILIA SECHELARIU 

VIDEO EXCLUSIV Om politic, șantaj la adresa unui milionar faimos pentru un meci trucat în Liga 1! “Din cauza ta, era să pierd foarte mulți bani”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
ciprian_451fh
ciprian_451fh  •  04 Decembrie 2020, 22:08
Postat de pma77 pe 08 Ianuarie 2020, 15:28

Pana la urma whisky-ul ia venit de hac lui Seche,acum e in iad, joaca table cu dracii :))

Poker mai degrabă. Era specialist.

1391972634181505
Adrian Popescu  •  08 Ianuarie 2020, 17:51

Liga de pensionari a GSP a mai scos niște așa-zise amintiri din vespasienele fotbalului. Domnul Sdrobiș a fost întrebat ca și alții, din fotbal handbal, gimnastică sau judo”ce bagi ca să te dau”. Și Sdrobiș, acest omuleț din cretacicul fotbalului și valorii a dat. Când oare îi vorbea el vreodată așa lui Sechelariu? Când omul este mort sau la pământ, când avem o tastatură sau suntem băgați în seamă de”lume”, toți suntem șmecheri, bombardieri sau valori. Unii sunt un nume pe panouri sau în cărți alții obiect de caterincă...unii sunt învitați de UEFA iar alții nici la Reșița

824177954369316
Barzan Daniel  •  08 Ianuarie 2020, 16:39

Mie Sechelariu mi-a parut ca a fost un om de treaba. Dumnezeu sa il odihneasca cu dreptii.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close