FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - VIITORUL 1-0

VIDEO Execuție în surdină » Steaua s-a impus la capătul unui meci extrem de slab cu Viitorul, 1-0

Golul care a făcut diferența aseară este al 8-lea izbutit de Stanciu în 2015 // Foto: Alex Nicodim
Golul care a făcut diferența aseară este al 8-lea izbutit de Stanciu în 2015 // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat luni, 31 august 2015 00:00

Într-o atmosferă dezolantă, elevii lui Hagi au încercat să joace fotbal, dar fără curaj, iar campionii s-au întrebuințat la minimum.

Mai sînt 35 de minute. Portarii se încălzesc, în tribune abia vreo 300-400 de spectatori, zici că-i antrenament, nu meci de Liga 1. Ca în urmă cu 7 ani, cînd Viitorul era doar în vise.

Acum a ajuns să se uite în jos în clasament la Steaua, care nu mai e prea sigură nici de trecut. Și totuși pentru "școlarii" din Ovidiu a venit ora primului examen important.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Stanciu și "păianjenul"

Meciul începe ușurel, fără vlagă, fără viteză, fără ocazii. Ce inegale par duelurile. Un umăr, un picior pus mai tare de steliști și copiii Viitorului sar cît colo. Băieții lui Hagi combină mai mult în jumătatea roș-albastră, dar le lipsește baciul Cernat, ca să fie și periculoși.

Nici Steaua nu se omoară cu firea. De atîta alergătură?! Arbitrul Cătălin Popa se accidentează și intră rezerva Călin Iulian. E multă confuzie în joc, greșeli, fotbal în grevă. Lumea fluieră. Vrea luptă, spectacol. Noroc cu "libera" impecabilă, de 1-0,  pe care Stanciu (20) a trimis-o în vinclul lui Rîmniceanu.

În rest, un șut mai sănătos al lui Ganea (30) și un cadou de care Adi Popa și-a bătut joc în careul oaspeților. Nu se schimbă nimic, Viitorul caută breșe, Steaua le așteaptă. Tot Steaua găsește una, în prelungiri, dar Stanciu, singur, trage tare în Rîmniceanu.

Ambiții mari, fotbal mic

La reluare, aceleași coordonate. Viitorul pasează, se mișcă, presează, dar se zvîrcolește în propria neputință. Steaua simte că poate să cîștige doar așa, la minim, din experiență.

Tot Ganea (52) dă un cap de aproape, însă pe lîngă.  Abia înainte să iasă, Florin Tănase irosește și el o centrare a lui Ianis. Apare și Steaua, dar Chipciu (62) e fluierat copios după un "zmeu" din 10 metri.

Fotbalul e tot mai slab, la limita liniei izometrice. Chin pînă la final. Steaua apatică, moale, slabă, cîștigă pe execuția lui Stanciu. Copiii lui Hagi au crescut, dar mai e mult pînă departe.

Trei faze controversate

Steliştii au cerut un penalty în prima repriză, cînd Rîmniceanu l-a lovit cu ambii pumni în cap pe Varela. În partea secundă, cei de la Viitorul au făcut scandal şi-au solicitat ei o lovitură de la 11 metri. În minutul 67, Ganea a primit o minge în careul Stelei şi a căzut imediat după ce a fost împins de  Adi Popa.

În minutul 76, Ianis Hagi a executat un corner de pe partea stîngă, mingea a ajuns în careu şi l-a lovit pe Varela în braţ. Portughezul avea mîna departe de corp şi se impunea acordarea unei lovituri de pedeapsă pentru Viitorul.

Iancu, exclus a doua oară

Rădoi a decis să nu-l includă în lotul de 18 pentru meciul de ieri cu Viitorul pe atacantul Gabi Iancu, chiar dacă acesta a fost titular în manşa retur cu Rosenborg, din Norvegia. "Mi-a spus Mirel că nu ştiu ce a vociferat la antrenamente şi l-a trimis să se pregătească separat!", a explicat Becali.

Patronul a spus şi care sînt motivele pentru care Rădoi a decis să nu-l folosească pe haitianul Alcenat: "Lui Mirel nu i-a convenit că nu pune piciorul aşa cum ar trebui să-l pună, că nu se implică total la antrenamente. Mi-a zis că o să jucăm cu toţi jucătorii, să vedem cine e determinat".

Cifrele meciului

Steaua Parametru Viitorul
46% posesie 54%
3 şuturi pe poartă 1
6 şuturi la poartă 6
4 cornere 3
1 intervenţii portar 2

steaua viitorul 1 0

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
10204389902090161
Nicolae Cojocaru  •  31 August 2015, 13:55

Un meci între șmenari ***. Având în vedere rezultatele din campionatul trecut, nu numai din meciurile dfirecte, cu rezultate în beneficiul Viitorului, acum Steaua trebuia să câștige cu scorul minim pentru ca să nu-i facă rău finului Hagi - ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zarqa
zarqa  •  31 August 2015, 13:28

Un meci intre doua echipe aflate in primele sase in clasament ar fi trebuit sa aduca in tribune peste opt mii de spectatori. Au fost 500 -600, aprox. Capitolul fotbal a lasat de dorit. Jocul echipei FCSB lasa impresia ca este o manifestare de protest impotriva a ceva sau cuiva. Rezultatul inechitabil. A fost meci de 0 -0 sau 1 -1. La final declaratiile lui Gigi au pus capac unui meci mediocru el spunandu-ne ca fost un joc bun. Fals, ca de obicei. Se vede ca este incoltit de "armata romana" si va ramane (sigur) fara FC Steaua dar si fara societatea comerciala cu acelasi nume. Se spune (dovedit) ca a lucrat pe fals pana acum. PS. Am vazut un meci, Dunarea Calarasi - SC Bacau, din Liga2 unde la capitolul fotbal si determinare a fost cu mult peste ce a fost pe National Arena.

valentinn10
valentinn10  •  31 August 2015, 13:23

FORTA STEUA , LUPTA FCSB , HAI STELUTA. Una bucata CUPA CAMPIONILOR , una bucata SUPER CUPA EUROPEI , un gol valabil neacordat in SUPER CUPA INTERCONTINENTALA sialte semifinale si finale

Vezi toate comentariile (28)
Comentează
Close