FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - PETROLUL 2-0

VIDEO Fantastic Four » Dinamoviștii sînt supereroi pe teren propriu: au 4 victorii în 4 meciuri după 2-0 cu Petrolul

Trupa lui Rednic a cîștigat italienește meciul cu Petrolul
Trupa lui Rednic a cîștigat italienește meciul cu Petrolul

Articol de - Publicat duminica, 23 august 2015 00:00

Dinamo a învins aseară Petrolul fără drept de apel, chiar dacă tehnicianul "cîinilor" a operat mai multe schimbări față de echipa cu care a defilat pînă acum.

În Liga 1 s-a împămîntenit de ceva vreme moda aducerii de antrenori tineri și ieftini, dar fără experiență, explicația șefilor de club fiind faptul că aceștia ar fi de viitor și că au metode moderne de lucru. Și Dinamo a îmbrățișat acest trend, cu antrenori ca Flavius Stoican sau Mihai Teja, însă rezultatele au întîrziat să apară.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Presat de lipsa rezultatelor, patronul Negoiță a luat, cu cîteva etape înainte de finalul campionatului trecut, poate cea mai bună decizie de cînd este șef la Dinamo: aducerea pe banca tehnică a lui Mircea Rednic. Un antrenor din generația veche, cu multe trofee în vitrină atît ca jucător, cît și ca tehnician și, nu în ultimul rînd, cu pretenții financiare pe măsură!

Însă "Puriul" nu a dezamăgit și, spre deosebire de predecesorii săi, defilează în Liga 1 cu o echipă formată din copii lipsiți de experiență și străini anonimi.

Ligue 2 = Liga 1

Dinamo a început perfect aseară, a pus presiune constant pe o echipă a Ploieștiului șubredă, iar debutantul Essombe a arătat că liga secundă franceză este cel puțin la nivelul României. Atacantul camerunez a semnat prima ocazie importantă a meciului în minutul 17, cînd a tras bine din marginea careului mare, dar mingea a fost prinsă de Pecanha.

Execuția i-a dat aripi lui Essombe, care în următoarele două minute a mai creat două ocazii periculoase, dintre care ultima a fost gol: Rotariu a tras din șase metri în portarul Petrolului, mingea a ricoșat cu boltă, iar Essombe nu a iertat și a pus capul pentru 1-0. Debut perfect în tricoul "cîinilor"!

Bagheta lui Rednic

Disperat parcă de jocul elevilor săi din prima repriză, tehnicianul Petrolului, Tibor Selymes, a dictat două schimbări la pauză: Tamuz în locul lui Rusu și Zoubir în locul lui Peteleu. Efectul a fost cel scontat și ploieștenii au dominat startul reprizei secunde.

Însă norocul lui Dinamo s-a numit experiența și flerul lui Mircea Rednic, care a contracarat imediat, cîștigător: Gnohere în locul lui Essombe și Palici în locul tînărului Tîrcoveanu. "Bizonul" Gnohere a făcut ce a făcut și, simțindu-și pentru prima oară postul de titular amenințat de nou-venitul Essombe, a punctat pentru 2-0 cu un sfert de oră înainte de final, făcîndu-i astfel tot mai grea misiunea lui Mircea Rednic de a alege între el și Essombe pentru etapa următoare, cu Pandurii.

La 2-0, ploieștenii au capitulat total și le-au permis dinamoviștilor să își exerseze jocul de atac, joc ce începe să arate tot mai mult ca un joc de locul 1 în clasament, de campioni!

Le-a arătat "pătrățelele" :d

Gnohere a avut o replică pe măsură vizîndu-i pe contestatarii săi, după golul de 2-0. Vîrful "cîinilor" și-a dat jos tricoul și a pozat cu abdomenul în fața camerelor, etalîndu-și fizicul după ce a slăbit la îndemnurile staff-ului tehnic.

Două penalty-uri!

După numai 20 de minute, oaspeții au cerut o lovitură de pedeapsă la o fază controversată în careul "cîinilor". Căpitanul Vojnovici a căzut pe minge după o bîlbîială în linia defensivă, atingînd balonul cu brațul drept. "Centralul" Găman a lăsat jocul să continue, deși croatul și-a creat clar un avantaj, mingea putînd ajunge la Bucșa. Gazdele au solicitat și ele o lovitură de la 11 metri (28), cînd Matei a fost busculat în careu de Rippert, dar arbitrul nu a acordat nimic.

Feussi, out, Essombe, in!

Așa cum Gazeta a anunțat încă de săptămîna trecută, fundașul dreapta Patrice Feussi a căzut în dizgrația lui Mircea Rednic atît din cauza comportamentului său, cît și a ultimelor lui evoluții. Aseară, acesta a fost pedepsit de tehnicianul "cîinilor", fiind trimis pe banca de rezerve.

Un alt jucător trecut aseară pe bară a fost vîrful supraponderal Gnohere, care i-a lăsat locul lui Marcel Essombe, ajuns la echipă de 10 zile. Deși Rednic a fost nemulțumit de transferul acestuia, evoluțiile slabe ale lui Gnohere l-au forțat pe tehnician să îi acorde o șansă lui Essombe.

Dinamo "Kids"

Dinamo continuă să se bazeze pe jucători tineri și foarte tineri! Mircea Rednic a abordat partida de aseară cu nu mai puțin de 7 fotbaliști cu vîrste sub 21 de ani. Astfel, antrenorul alb-roșiilor i-a trimis în teren din primul minut pe Ionuț Nedelcearu, 19 ani, Steliano Filip, 21 de ani, Andrei Tîrcoveanu, 18 ani, și Dorin Rotariu, 20 de ani. Pe banca de rezerve au luat loc portarul Iustin Popescu, 21 de ani, Ionuț Șerban, 20 de ani, și Patrick Petre, 18 ani.

"Nu am reușit să fim echipa pe care mi-o doresc, una mai agresivă. Acesta e singurul meci în care nu mi-a plăcut cum am jucat"
Tibor Selymes, antrenor Petrolul

"Nu știu ce să mai zic. Multe greșeli, n-am știut să ne organizăm în apărare. La Petrolul e un blocaj! Am făcut meciuri destul de bune pînă acum, dar astăzi nu ne-a ieșit jocul. E o presiune în plus faptul că ne situăm pe ultima poziție"
Adrian Ropotan, mijlocaș Petrolul

CE A SPUS REDNIC DUPĂ MECI:

  • "Am avut cea mai bună repriză de pe teren propriu. N-am luat gol, am luat trei puncte și zic că e o seară reușită. Poate cea mai reușită de pînă acum"
  • "Avem atacanți buni, v-am zis! Dar l-am sacrificat pe "Bizon" pentru că Moldoveanu era și el accidentat. Acum Gnohere o să-și împartă minutele cu Essombe"
  • "Sînt foarte mulți specialiști la Dinamo. Trebuie să-și susțină echipa, nu să stea să comenteze în tribune! M-au supărat acești specialiști care tot reproșau lucruri"
  • "Am avut o discuție cu Lazăr, se știe foarte bine că vrea să schimbe atmosfera încă de la începutul sezonului. Mi-am dat seama că nu pot să contez pe el cu Petrolul pentru că nu era concentrat la meci. Mi-l doresc pe Martinus. E un jucător bun"
  • "Îmi pare rău că a plecat Dinu Gheorghe. Scenariile apărute în presă sînt departe de adevăr. N-aveam nici o problemă în a lucra cu dînsul. Boldrin a plecat la Astra pentru că l-a preferat pe Șumudică și nimic mai mult"

dinamo petrolul 2 0

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (76)
thelegend.
thelegend.  •  24 August 2015, 00:55
Postat de theodoric pe 23 August 2015, 12:28

Sper ca Palici sa arate totusi ceva , ii dau timp pana in iarna...)

cu driblingurile le-am vazut ca le are, nu degeaba la vrut bayern myunchen acum 4 ani cand conationalu sau ivica olic i-a pus o vorba buna, din pacate accidentarile l-au costat transferu vietii lui. Oricum, eu spun ca va fi cel mai bun din liga 1 pe postu sau.

thelegend.
thelegend.  •  24 August 2015, 00:53
Postat de unico_biancorossi pe 23 August 2015, 12:14

da, ce te miri ? rednic a spus de 3, saptamana viitoare : n'gadeu, mulemo si martinus.

si inca un inchizator iar in pauza dintre tur si retur va veni si inca un varf cu cifre de data asta, stiu asta ca mi-a zis un prieten care are niste pretenashi prin club.

thelegend.
thelegend.  •  24 August 2015, 00:48
Postat de jack_the_stripper pe 23 August 2015, 11:31

Hai, să n-o mai lungim, că mi-am terminat cafeaua și croissant-ul. Dinamo joacă mai prost decât Steaua, asta s-a văzut în meciul direct, unde au scăpat ca prin minune de o nouă umilință (ca întotdeauna în ultimii ani). Iar dacă o echipă fără antrenor domină categoric una care are unul pe care-l ridici în slăvi, cred că asta mă scutește de alte comentarii.

in prima repriza nu ati trecut centru terenului, v-am dominat total, in a 2 repriza de prin minutul 54 incolo a fost a voastra, ca n-a, orgoliu prostesc deal lui rednic de al scoate pe feussi si introducandu-l pe fai si filip pe benzi ca sa intre serban la mijloc.

Vezi toate comentariile (76)
Comentează