FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - CFR CLUJ 3-1

VIDEO Fotbalul n-a murit în Liga 1 » Botoşani şi CFR, 3-1, au produs un meci excelent, cu ritm, ocazii, goluri şi un nivel al jocului de mare calitate

FOTO: Ionut Tabultoc
FOTO: Ionut Tabultoc

Articol de - Publicat duminica, 31 iulie 2016 00:00

Se poate juca fotbal bun şi în Liga 1. Meciul de ieri, de la Botoşani, e cel mai bun exemplu.

Cele două echipe au arătat o mare disponibilitate de a juca fotbal, de a crea faze de poartă şi de a marca goluri. Partida a început abrupt încă din start. Fulop a tras primul şut către poartă, după care Jakolis a deschis scorul, în urma unui avantaj lăsat perfect de "centralul" Comănescu. Golul oaspeţilor a făcut meciul chiar şi mai frumos. Botoşaniul s-a înfuriat, a mărit viteza de joc şi a început să pună presiune mare pe poarta clujenilor. Acolo însă, între buturi, s-a aflat Traian Marc, care a scos tot ce se putea scoate. Şi au fost suficient de multe şuturi cadrate şi periculoase trase de Fulop, Vaşvari, Bordeianu.

Click aici pentru VIDEO!

Fulop, specialistul loviturilor libere

Până la urmă, nici Marc n-a mai putut face nimic când, în minutul 40, un triunghi de pase pe axa Astafei-Dimitrov-Matulevicius i-a adus atacantului lituanian posibilitatea de a trimite mingea în poartă. A pus fruntea bine şi s-a făcut 1-1. După pauză, acelaşi fotbal frumos. Tot cu gazdele mai active, mai agresive, mai cu poftă de joc şi cu o calitate tehnică în plus. Şi cum un astfel de joc festiv avea nevoie şi de o cireaşă, aceasta a venit din gheata lui Istvan Fulop. A executat senzaţional o lovitură liberă de la 17 metri şi a pus mingea cu mâna în vinclul lui Marc, care nici n-a mai apucat să schiţeze vreun gest, dar să mai şi poată evita golul.

Muşat, golul carierei

Doar finalul, ultimele 15-17 minute, a fost mai slab. Botoşaniul a preferat să stea mai mult cu ochii pe ceas, aşteptând sfârşitul, iar CFR a obosit şi s-a precipitat din ce în ce mai mult în acţiunile ofensive. Meciul s-a închis definitiv cu aproape 10 minute înainte de finiş. Muşat a marcat şi el, dar ce gol!! Probabil cel mai frumos al carierei lui, indiferent de cât va mai juca de aici înainte. Şut cu stângul, din alergare şi dintr-un unghi foarte închis, voltă peste Marc, iar balonul s-a oprit în vinclu. O splendoare!

Plus două concluzii după meciul de ieri. Prima: fotbalul nu e chiar pe cale de dispariţie în Liga 1. Şi a doua: Botoşani şi CFR vor fi candidate importante la accesul în play-off.

Comănescu, arbitraj impecabil!

Meciul n-a fost doar unul foarte bun, a conţinut şi faze extrem de greu de judecat de brigada de arbitri. "Centralul" Adrian Comănescu a avut două momente grele, ambele în prima repriză, şi de fiecare dată a văzut perfect. În minutul 19, Jakolis a scăpat singur spre poartă, Plămadă a atins mingea cu mâna şi i-a schimbat un pic traiectoria. Asistentul Florin Neacşu a văzut henţul şi a ridicat fanionul, dar Comănescu a apreciat excelent că mijlocaşul CFR-ului poate continua faza şi a lăsat avantaj, care s-a fructificat în golul de 0-1. Apoi, în minutul 33, Camora l-a faultat pe Herghelegiu, iar atacantul gazdelor a solicitat penalty. Comănescu a dat lovitură de la marginea careului, iar reluările TV l-au confirmat: faultul s-a produs la 4-5 centimetri în afara suprafeţei de pedeapsă.

Cifrele meciului

FC Botoșani   CFR Cluj
54% Posesie 46%
9 Şuturi pe poartă 1
16 Şuturi la poartă 3
8 Cornere 5

"Ne-a fost mai greu la început fiindcă acesta e primul nostru meci oficial, dar apoi am jucat bine, am marcat, am avut ocazii, victoria e în afara oricărui dubiu"
Leo Grozavu, antrenor FC Botoşani

"Am jucat bine până când adversarul a făcut 2-1, după care am picat fizic. Botoşaniul are echipă bună de tot, cu jucători iuţi, a meritat victoria"
Vasile Miriuţă, antrenor CFR Cluj

1 an și 10 luniau trecut de când Mihai Roman jucase ultimul meci, în octombrie 2014, atunci când în tricoul lui Toulouse a suferit o accidentare teribilă într-un joc amical: dublă fractură de tibie şi peroneu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
811730288915362
Constantin Luca  •  31 Iulie 2016, 14:40

miriuta un om corect,care si-a recunoscut lnfrangerea,fara sa mai caute vinovati,cum fac majoritatea antrenorilor,bravo MIRIUTA, care-i mai bun sa castige...

haideusicfr
haideusicfr  •  31 Iulie 2016, 14:31
Postat de Molnar Attila pe 31 Iulie 2016, 12:29

Cu asa joc nu vom recupera 6 puncte nici in 10 ani.PACAT.

Depinde cum calculezi aceste *recuperari*.In prima etapa CFR a castigat.Ieri a pierdut .Asta e.

948327571867742
Molnar Attila  •  31 Iulie 2016, 12:29

Cu asa joc nu vom recupera 6 puncte nici in 10 ani.PACAT.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează