FOTBAL  »  Superliga  »  CEAHLĂUL - STEAUA 0-2

VIDEO+FOTO Aer curat în plămîni » Steaua şi-a găsit medicamentul, iar golurile marcate Ceahlăului, 2-0, au revigorat echipa

Articol de - Publicat duminica, 15 decembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 15 decembrie 2013 00:30

Steaua a alungat remizele bolnăvicioase, patru la număr, consecutive, printr-o victorie cu Ceahlăul, 2-0, ce-i redă forţa psihică înaintea luptei pentru titlu cu Astra

Steaua a alungat remizele bolnăvicioase, patru la număr, consecutive, printr-o victorie cu Ceahlăul, 2-0, ce-i redă forţa psihică înaintea luptei pentru titlu cu Astra

Campioana şi-a readus aminte cum e să plece cu 3 puncte în autocar. Într-un moment vital pentru a nu alerga în zadar după invincibila Astra, Steaua a răpus aseară frigul şi Ceahlăul sub Pietricica, luîndu-şi o porţie zdravănă de oxigen în vederea confruntărilor decisive din finalul lui 2013.

Goluri-şampanie
Tănase (9) şi-a adus aminte că pe legitimaţia sa scrie "fotbalist", l-a pus în acţiune pe Stanciu, care a centrat pentru vijelioasa "Motoretă" Popa, iar ultimul a marcat frumos şi eficient. Steaua a arătat altă atitudine decît somnoroasa şi terna echipă de duminică de la Galaţi. A controlat ostilităţile în startul partidei, chiar dacă nemţenii au fost împinşi de către Miriuţă, de pe margine, să-l atace pe băiatul în verde din poarta roş-albaştrilor. Însă voinţa nu se completează cu exactitatea, aşa că situaţiile create de Golubovici şi Constantinescu, de două ori, n-au creat prea mult stres.

Mijloc de elită
Marc (27) a arătat de ce e căutat de Steaua şi l-a deposedat ca la carte pe Piovaccari, care tocmai se pregătea să dea lovitura decisivă. Szukala (28), reluare cu capul, l-a remarcat pe Jovici. Apoi, aceiaşi eroi, la următorul corner, doar că polonezul a trimis în bară, salvîndu-l pe portarul neatent. Echipa lui Reghe dădea semne că poate trece peste şocul celor patru remize la rînd ca să-şi umfle plămînii cu aer curat, de la munte, înaintea "luptei pentru titlu" cu Astra. Tănase a dansat pe lîngă fostul coechipier, Dumitraş, tare aiurit, jucătorii lui Loţi Miriuţă respingeau cu tremur în picioare. Pe benzi, Popa şi Tănase au făcut ce-au vrut în prima parte.

Tochitură moldovenească
Dar pe final de prima repriză s-au trezit şi galben-negrii. După ce-au cerut penalty, Golubovici (40) l-a întins bine pe Tătăruşanu, care a avut o reacţie de superportar la reluarea lui Marc (41). Simţind pericolul şi gîndindu-se la ultimele meciuri negre din campionat, roş-albaştrii au contracarat prin reuşita europeană a lui Stanciu (44). Miriuţă n-avea decît să dea cu fesul de pămînt şi să-i reproşeze lui Balaj neacordarea loviturii de la 11 metri.

Stanciu (46) a fost la cîţiva centimetri de o dopietta, după lansarea lui Piovaccari. Chitoşcă (51) a căutat colţul lung, mingea nu l-a ascultat. Tănase (52) a vrut să dea golul campionatului, după o cursă braziliană, însă a fost blocat în ultimă instanţă. Oaspeţii au continuat să arate a echipă ce nu se teme de atacurile gazdelor, care n-au avut profunzime şi nu au reprezentat un pericol mai mare decît temperatura sub zero grade Celsius din urbea lui Pinalti. Latovlevici (73) şi-a permis chiar şi o execuţie pretenţioasă cu călcîiul, simţind că adversarul e timid şi înfrigurat. Golubovici s-a zbătut în zadar, balonul trimis din întoarcere a fost departe de ţintă. Chiar dacă Popa (86) a dat cu bîta-n minge dintr-o poziţie de gol, Steaua a plecat zîmbind de sub Pietricica.

598997-caseta-steaua.jpg

Victorie după 48 de zile!
Succesul de la Piatra-Neamţ a întrerupt o serie foarte proastă a Stelei în campionat. Echipa lui Reghecampf nu mai învinsese în Liga 1 de pe 27 octombrie, cînd cîştigase tot în deplasare, 2-1 la Braşov. De atunci au trecut 48 de zile fără victorie în campionat, cu patru remize consecutive, toate cu acelaşi scor, 1-1.

Caruselul schimbărilor
Reghe a continuat să producă modificări majore în echipa de start a Stelei, aseară, sub Pietricica. A dispărut jumătate din formaţia ce intra din primul minut pe Stamford Bridge, miercuri, cu Chelsea (0-1). Georgievski n-a fost nici măcar rezervă contra Ceahlăului, mizîndu-se pe Rîpă, ex-gălăţeanul care mai bifase un singur meci în tricoul Stelei, 36 de minute, în campionat, pe 24 august, la Mediaş (2-2). Dar fundaşul dreapta român a mai prins două meciuri ca integralist în Cupă, cu Bîrsana (4-0) şi cu Oţelul (2-0). Chipciu, Iancu, Pîrvulescu şi Kapetanos, titulari la Londra, au fost aseară doar rezerve.

Deja vu cu Popa
Adrian Popa începe să se specializeze în a marca împotriva nemţenilor. A făcut-o şi în prima etapă a campionatului, în Ghencea, cînd Steaua a învins cu 2-1. Şi atunci "Motoreta" a deschis scorul, dar în minutul 12. Popa nu mai înscrisese în Liga 1 de două luni şi jumătate, cînd marcase în succesul cu Timişoara (3-0).

N-a văzut un penalty!
Arbitrul Balaj i-a refuzat un penalty Ceahlăului înaintea pauzei. În minutul 38, Adrian Gheorghiu a fost blocat neregulamentar în careu de către Latovlevici. Nemţeanul urmărea mingea, fundaşul stînga al Stelei l-a împiedicat, dar arbitrul a lăsat jocul să continue. Gheorghiu şi antrenorul Miriuţă au protestat cu vehemenţă. Tehnicianul Ceahlăului şi-a scos, de nervi, căciula de pe cap şi a şutat-o în tribune!


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (28)
torque1981
torque1981  •  16 Decembrie 2013, 12:49

Non combatul ceahlaului a dat nastere unuia dintre singurele meciuri castigate meritat de oite in campionatul asta. Bravo!

fangigi
fangigi  •  16 Decembrie 2013, 02:22

D-le Apostol, degeaba poleiesti tu mai maiastru ca niciodata reusitele alea doua si jocul avantat al echipei lui Becali! Toata lumea stie ca aerul curat le-a ajuns in plamani cu largul concurs al noncombatului moldovenilor, girat de pe margine de prietenul Miriuta si din tribuna de disciplinatul Stefan! Concluzia; aerul provenea de fapt dintr-un tub de oxigen, achizitionat la negru ce a mai reanimat o echipa care, daca nu castiga nici acum, dadea direct in embolie pulmonara!

dlq1
dlq1  •  15 Decembrie 2013, 20:03
Postat de travk pe 15 Decembrie 2013, 14:11

taranii de mai jos de la crompid liga B, cefura locul 9 in campionat si dinamu sug pullla si se fuot in chur

Chiar de esti stelist poti fi banat de vreme ce folosesti un asemenea limbaj! Sa iti fie rusine !! Lasa-i pe ei sa se faca de cxxxt (rusine). TU mai ales ca esti stelist nu ai voie sa folosesti un asemenea limbaj subrural .

Vezi toate comentariile (28)
Comentează