FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - DINAMO 1-0

VIDEO+FOTO "Cioara" şi căţeluşii, de Petre Grigoraş » CFR a învins-o pe Dinamo, 1-0, jucînd în "10" mai bine de o oră

Articol de - Publicat sambata, 09 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 09 noiembrie 2013 09:28

Florin Costea a marcat unicul gol al meciului şi i-a prilejuit antrenorului său prima victorie în faţa alb-roşiilor din 2007

Derby-ul dezamăgirii! Aşa s-ar putea numi meciul dintre CFR şi Dinamo, altădată contracandidate la titlu, acum doar cu ceva speranţe la un loc de Europa. Grigoraş nu o mai bătuse pe Dinamo de 6 ani şi spera să pună capăt seriei negre ce dura de 11 partide consecutive! De partea cealaltă, dinamoviştii sperau să profite de pasul greşit făcut de Petrolul, care remizase la Vaslui, iar "cîinii" s-au aruncat în atac din primele minute.

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

Deac nu mai vede poarta
După doar cîteva secunde, Rus a centrat foarte bine în careul mic, dar Ţucudean a reluat modest cu latul, din cădere. Trei minute mai tîrziu, a venit centrarea lui Matei, care l-a găsit bine în careu pe acelaşi atacant dinamovist, dar acesta a recentrat deşi se afla într-o poziţie bună.

SuperMaftei
Clujenii n-au avut nevoie de repetiţie şi au dat lovitura la prima încercare. În minutul 9, Maftei a recuperat o minge la centrul terenului şi a pasat în stil de mare jucător, cu exteriorul, pe culoar, lăsîndu-l pe Florin Costea singur cu Bălgrădean. 1-0 şi clujeanul a imitat o cioară, aceasta fiind porecla lui! Clujenii au rămas sus, punînd presiune pe defensiva alb-roşiilor, însă Deac a şutat alături din 10 metri (14). Tot el a mai irosit două şanse în aceeaşi fază (23).

Cînd toate mergeau bine pentru clujeni, Rada a făcut un gest prostesc şi şi-a lăsat echipa în inferioritate. Chiar şi aşa, tot elevii lui Grigoraş au rămas la conducerea jocului, dar au început să se apropie din ce în ce mai greu de poarta lui Bălgrădean. Dinamoviştii şi-au pus speranţele în căpitanul Matei, dar mingile lui trimise în careu nu şi-au atins ţinta, iar "centralul" Cojocaru i-a refuzat un penalty.

Dinamo sterilă
După pauză, Stoican a mutat şi l-a trimis pe Elton, încercînd să forţeze egalarea. Terenul a început să se încline spre poarta lui Felgueiras, dar Maftei a respins tot ce a intrat în careu, centrări şi şuturi. Lazăr putea înscrie în minutul 63, însă mai întîi a luftat, apoi a trimis în transversală. CFR a început să mizeze pe cartea contraatacului şi putea închide jocul, însă Gabionetta şi Muniru n-au nimerit poarta.

Nici Elton n-a avut noroc, şutul lui bun din lovitură liberă a fost respins de Felgueiras (86) şi Grigoraş se vede, în sfîrşit, din nou triumfător în faţa lui Dinamo, o victorie ce o duce pe CFR pe locul 5, chiar în faţa "cîinilor".

Ce-a spus Grigoraş după meci
- "Mă bucură victoria, dar nu sînt mulţumit că am înscris doar două goluri în 4 meciuri. Sînt fericit şi că a marcat Costea, îl aşteptam de vreo 10 etape să o facă!"
- "A fost un meci greu pentru noi pentru că am rămas în 10 oameni. Asta nu înseamnă că nu ne-ar fi fost greu şi în 11, mai ales că dinamoviştii au început bine meciul"
- "Am contestat eliminarea lui Rada pentru că el fusese faultat în prima fază şi nu ştiu dacă a avut intenţia să lovească. N-am avut timp să-l cert pe Rada întrucît după meci ne-am bucurat"
- "Antrenorii se dau afară şi după victorii, dar vine pauza competiţională şi poate scap. Mă cam săturasem să tot fiu întrebat dacă mai rămîn sau nu"
- "Maftei a avut o evoluţie bună, mă bucur pentru el. Eu nu sînt ranchiunos, la mine joacă cel mai în formă fotbalist, indiferent de cît mai are contract, interesul echipei trebuie să primeze"

Ce-a spus Stoican
- "E o înfrîngere care doare, speram să scoatem maximum din acest meci, dar CFR-ul ne-a taxat la prima greşeală pe care am făcut-o. Am întîlnit o echipă aflată în creştere, dar cred că am făcut un meci bun"
- "Altă data am cîştigat şi fără să practicăm un fotbal atît de bun precum la meciul acesta"
- "Nu vreau să comentez arbitrajul, treaba mea e să corectez erorile elevilor mei"
- "Am 4 jucători ce pot evolua pe postul de mijlocaş central şi de data asta l-am preferat pe Şerban pentru că am vrut să mizez pe calităţile lui. Eu sînt mulţumit de modul în care a evoluat el"

"E un rezultat ruşinos avînd în vedere că am jucat în superioritate mai mult de o repriză. E clar că avem ceva probleme din moment ce n-am înscris şi nu caut scuze dînd vina pe arbitraj"
Cosmin Matei, căpitan Dinamo

"Sîntem pe drumul cel bun, avem 5 meciuri fără înfrîngere şi 4 fără gol primit. O calificare în Europa League nu ar fi o performanţă pentru noi, dar e maximum ce mai putem obţine în acest sezon"
Ricardo Cadu, căpitan CFR

"Eu cred că n-a fost nici o intenţie la Rada, nu merita cartonaşul roşu! Felicit băieţii pentru aceste puncte extrem de muncite, am ajuns la 5 meciuri fără înfrîngere şi am mai urcat şi noi în clasament"
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

"Cred că am dominat meciul, dar regret că n-am obţinut măcar un punct. Eliminarea a fost corectă, dar arbitrul ne-a dezavantajat că nu ne-a dat penalty"
Constantin Anghelache, preşedinte Dinamo

594411-caseta-cfr.jpg

A murit ”cîinele roşu”
Lică Nunweiller a încetat din viaţă ieri, la 74 de ani, într-un salon al Spitalului Floreasca din Bucureşti. Organismul fostului fotbalist a cedat în urma mai multor intervenţii chirurgicale. Mijlocaşul care a cîştigat 4 titluri de campion şi o Cupă cu Dinamo cîntărea 45 kg după ce fusese internat două luni într-o clinică privată. Titulatura de "cîini roşii" provine de la cei doi fraţi Nunweiller, Ion şi Lică, pentru agresivitatea lor din teren. Acesta va fi înmormîntat, cel mai probabil, duminică, la cimitirul "Adormirea Maicii Domnului".

S-a accidentat Curtean
Stoican l-a pierdut în minutul 51 pe Alex Curtean. Mijlocaşul dinamovist s-a accidentat la începutul reprizei secunde, acuzînd probleme musculare. Deşi a intenţionat să continue partida, pînă la urmă mijlocaşul dinamovist a fost nevoit să părăsească gazonul. În locul lui, Stoican l-a trimis pe teren pe Rotariu.

Şerban l-a scos pe Boubacar
Aşa cum Gazeta a anunţat ieri, Flavius Stoican l-a pedepsit pe Boubacar, după evoluţia acestuia din meciul cu FC Braşov. Senegalezul a fost lăsat pe bancă, iar în locul lui, în primul "11", s-a regăsit tînărul Ionuţ Şerban. Mijlocaşul de 18 ani care mai bifase în Liga 1 doar 53 de minute pentru Dinamo în două meciuri a greşit însă la reuşita lui Florin Costea din minutul 9, el fiind cel care a pierdut mingea la centrul terenului.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
cfrclujole
cfrclujole  •  15 Noiembrie 2013, 21:22

Bravo baieti! Forta CFR!

conasu_boeru
conasu_boeru  •  12 Noiembrie 2013, 11:08

Catalin Popescu, trebuia ca titlul sa fie : "Scor mincinos la Cluj" sau "Viciere de rezultat in Gruia" sau "Pana la ce distanta vede Cojocaru" ...sau "Eu sunt ziarist ori fraier ? "

mihaitanase
mihaitanase  •  10 Noiembrie 2013, 06:50

MISTO TITLUL !FOTBALUL A AJUNS FABULA , CA DE POVESTE E DE MULT .BRAVO DOMNULE CATALIN POPESCU !

Vezi toate comentariile (17)
Comentează