FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - DINAMO 0-3

VIDEO+FOTO Dinamo supremă! Filip, Hanca și Bumba îl fac lider pe Contra

Foto: Raed Krishan +11   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 06 mai 2017 17:00

Traian Marc, fostul portar al "câinilor", a gafat decisiv la primul gol al oaspeţilor, care au înscris încă de două ori pe final. Dinamo e noul lider, cel puţin până duminică seară.

  • Dinamo a câștigat meciul de pe terenul celor de la CFR Cluj, scor 3-0, și s-a instalat pe primul loc în clasament cel puțin până la meciul de mâine dintre CSU Craiova și Viitorul.

Săniuţa lui De Amorim a alunecat invers. La deal. Şi a aprins un meci care, la 1-1 între Dinamo şi FCSB, s-ar fi jucat relaxat. Aseară însă, după penalty-ul făcut cadou de brazilian şi transformat de Hanca în Derby, dealul Gruia din Cluj s-a încins cu 3.000-4.000 de dinamovişti şi "şepci" înfrăţite pentru titlu. Un titlu care, la început de play-off, părea o comedie pentru roş-albi.

Însă începutul de meci n-a fost neapărat spectaculos, cu un şut Nistor (10) şi un "cap" Mureşan la cealaltă poartă.

Primă repriză degeaba

Şi, cu o formulă din care au lipsit Nascimento sau Horj, fotbalişti folosiţi des în sezonul curent, CFR a fost mai periculoasă în continuare. Iar Nouvier şi Păun i-au dat emoţii lui Penedo chiar în faţa peluzei în alb şi roşu.

Mai mult, gazdele puteau primi penalty la un duel Păun - Dielna.
De partea cealaltă, exact echipa lui Contra din repriza a doua a derby-ului s-a plimbat, letargică, garând permanent în buza careului fostului "câine" Marc. Hanca şi Romera, flancul forte cu FCSB, a naufragiat în Antilele vişinii, iar căpitanul Palici, coborât să dirijeze, s-a răstit la muţenia din faţa lui.

Gol Steliano, assist Marc

Însă, fără să facă vreo schimbare, Dinamo a deschis scorul total neaşteptat. La primul şut pe poarta lui Traian Marc! Steliano Filip a profitat de o ieşire greşită a goalkeeperului, care a scăpat mingea, iar Steliano Filip a "ciupit" balonul pentru un 1-0 dinamovist.
Degeaba a protestat fostul "câine". A atras doar un "galben" pentru Păun. Iar Dinamo era lider!

Ratări pedepsite

CFR n-a abandonat, iar Camora putea egala cu 20 de minute înainte de final. Şut deviat, aproape de butul drept şi de 1-1. L-a copiat Bud, cu un cap care s-a scurs peste bara lui Penedo, în cadrul nocturn al luminiţelor Clujului văzut de sus. Şi a repetat figura imediat cu o nouă ratare. Dincolo, iertările nu au fost acceptate.

Cine se aştepta?

Fără să facă nicio schimbare până în final, Dinamo a schimbat scorul. O piruetă minunată a lui Hanca în faţa lui Larie s-a transformat în 2-0, iar Bawab a obţinut un penalty la ultima fază, transformat de Bumba.

Şi, cel puţin până diseară, Dinamo este noul lider al Ligii 1. z

Dinamo va juca în ultima etapă, sâmbătă, acasă, cu Astra.

CFR CLUJ - DINAMO 0-3 VIDEO / liveTEXT
Au marcat: St. Filip 50, Hanca 87, Bumba 90+7 p.

Echipele de start:

CFR Cluj: T. Marc – T. Lopes, Larie, A. Mureșan, Camora - L. Rus, C. Deac, Omrani, Al. Păun - Nouvier, Bud.
Antrenor: Vasile Miriuță
Rezerve: Vâtcă – Horj, Nascimento, Sorsa, Antal, C. Sîrbu, Peteleu.

Dinamo: Penedo Cano – Romera Navarro, Nedelcearu, Dielna, St. Filip – Busuladzici, Mahlangu – Hanca, Palici, D. Nistor – Nemec.
Antrenor: Cosmin Contra
Rezerve: Cerniauskas – Bawab, Rivaldinho, M. Oliva, I. Șerban, Marici, Bumba.

Arbitru: Marius Avram (București)
Asistent 1: Adrian Ghinguleac (București)
Asistent 2: Daniel Mitruți (Craiova)
Rezervă: Marcel Bîrsan (București)
Observator LPF: Marian Ivan (Brașov)
Observator CCA: Eduard Dumitrescu (Pitești)

 
 

 

Save

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (546)
sakamoto
sakamoto  •  07 Mai 2017, 10:56

Arbitraj odios! Numai in Liga Ororilor este posibil asa ceva. Fotbal urit si neperformant. Cel mai murdar din lume. Capitalism salbatic. MAFIE! Cit dureaza? Pt un fotbal curat!

10154061563239681
Dragos Vaduva  •  07 Mai 2017, 08:55

Nu vreau sa intru polemica, n-are rost dar vreau sa va reamintesc ca fscb si fanii ei ar trebui sa fie ultimii care vorbesc de notiunea de "blat", ajutor de la arbitrii sau non-combatul unor echipe. Jijel a fost singurul care prins cu o VALIZA pentru motivarea adversarilor, fcsb a inventat notiunea de "omenie"(Hagi stie ce vorbesc). fcsb, prin palmierul Prodan, controleaza jumate din jucatorii din L1. Stiu ca e frustrant sa bagi bani in echipa si sa constati ca ai cumparat niste gloabe, si asta datorita "marilor manageri" care se afla in slijba baciului Piperean. Hotii striga hotii.

spinoza
spinoza  •  07 Mai 2017, 08:00

Curat Barcelona Mon Cher! Sa nu-i deochi pe caini!

Vezi toate comentariile (546)
Comentează