FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - FC BOTOŞANI 4-1

VIDEO+FOTO În pas de defilare » Petrolul s-a distrat cu Botoşaniul, 4-1, înaintea returului de la Plzen

Articol de - Publicat luni, 04 august 2014 00:00 / Actualizat duminica, 03 august 2014 21:31

Ploieştenii au cîştigat fără probleme în faţa moldovenilor, Mutu, Albin şi o dublă a lui Tamuz rezolvînd meciul. Conturile erau încheiate după primul sfert de oră, cînd tabela arăta deja un incredibil 3-0


N-ar fi mai bine ca un meci să înceapă de prin minutul 3? Ba da!, ar suna, cu siguranţă, răspunsul dat pe loc de băieţii de la FC Botoşani. Etapa trecută, cu Mediaşul, moldovenii erau deja conduşi acasă cu 1-0 după golul semnat de Todea prin secunda 120. Iar istoria s-a repetat la indigo şi ieri, în runda a doua: pe "Ilie Oană", Mutu (cap la un corner executat de De Lucas) a scuturat plasa încă din minutul 2, obligîndu-i pe oaspeţi să pornească meciul cu handicap. "Briliantul" şi-a asumat rolul de lider şi a făcut diferenţa cît ai bate din palme, inventînd în minutul 13 şi o pasă perfectă pentru Albin, care a marcat pentru un 2-0 blitz.

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

Un gol la 5 minute!
Iar pentru ca knock-down-ul să fie desăvîrşit, portarul Lazar (15) a bîlbîit inimaginabil o minge în propriul careu, completînd tabloul unei formaţii prăbuşite. Tamuz a profitat de moment, i-a furat mingea şi a dus tabela la un 3-0 neverosimil după numai un sfert de ceas!

Degeaba a pornit Leo Grozavu cu trei stoperi lipiţi de Mutu, Albin şi Tamuz! Patache a fost ridiculizat în repetate rînduri de "Briliant", iar armonica 3-4-1-2 a Botoşaniului n-a avut timp să scoată un sunet! Iar momentul de hidratare acordat de Haţegan la jumătatea mitanului a picat la fix pentru a salva o echipă numărată deja la podea pînă la "7...8...9...".

Zvîcnirea lui Batin
Miraculos însă, cu ceaţa ştearsă de pe ochi după o gură de apă în mijlocul unei saune, Botoşaniul s-a trezit neaşteptat, iar Batin a început să-şi arate clasa. Şi o transversală (26) nimerită cu un trasor de la 20 m a prefaţat reintrarea în meci a moldovenilor: centrare Martinus, reluare Batin, Pecanha e învins, 3-1. Petrolul se clatină iar la prima împunsătură de ac, am mai văzut filmul ăsta şi cu Plzen, Lucescu jr. are aici o bătaie de cap! Pauză!

Tamuz închide conturile
La reluare, Batin păstrează stilul curajos, şut pe lîngă poarta lui Pecanha (46), dar va fi ultima zvîcnire a Botoşaniului. Petrolul se reinstalează, încet, încet, la timonă, parcă nici nu mai forţează decît atît cît trebuie pentru a nu pierde controlul rezultatului. Şi reface diferenţa de trei lungimi la un triunghi magistral pe ruta Teixeira - Albin - Tamuz, cu jucătorul de culoare la finalizare pentru o dublă de efect.

"Am avut maturitatea necesară de a înscrie trei goluri în şaisprezece minute. A fost foarte cald şi eram nevoiţi să ne asigurăm victoria cît mai repede pentru a nu fi extenuaţi pe final"
Adrian Mutu, atacant Petrolul

"Probabil că o să am o discuţie cu oficialii clubului. E normal ca atunci cînd nu merge echipa situaţia antrenorului să fie pusă în discuţie. Nu înţeleg ce se întîmplă, am jucat bine în pregătire, dar am început fiecare meci de la 0-1 şi a trebuit să schimbăm din mers"
Leontin Grozavu, antrenor FC Botoşani

"A fost un infern la nivelul solului. Am ieşit pe teren cu cinci minute înaintea jucătorilor şi am simţit că îmi ia foc capul. Important e că am intrat cu determinare şi am reuşit să facem diferenţa încă din primul sfert de oră"
Răzvan Lucescu, antrenor Petrolul


L-a pedepsit pe Lazar
Portarul David Lazar, 22 de ani, a fost scos de pe teren de antrenorul Leontin Grozavu la scorul de 3-0 pentru "lupi", în minutul 35. Tînărul din poarta Botoşaniului a gafat la golul trei al Petrolului, cînd Toto Tamuz a reuşit să îi fure mingea şi să înscrie. Lazar a fost împrumutat în returul sezonului trecut de la Pandurii, iar în această iarnă, oficialii au decis să îi prelungească înţelegerea pe încă un sezon.

A forţat cu titularii
Antrenorul Răzvan Lucescu a declarat înainte de meci că mai mulţi dintre oamenii de bază vor fi odihniţi în meciul contra Botoşaniului, însă din primul "11" nu a lipsit nici un titular de drept. După ce şi-au făcut treaba, la scorul de 4-1, tehnicianul a început să facă schimbări, cei vizaţi fiind Tamuz, Teixeira şi Geraldo. Petrolul întîlneşte joi pe Viktoria Plzen, în returul meciului din Europa League. În tur, scorul a fost 1-1, la Ploieşti.

Deplasare la Plzen
Cel puţin 200 de suporteri ai Petrolului vor fi prezenţi în deplasarea din Europa League contra celor de la Viktoria Plzen. Tichetele pentru meci se vînd pînă marţi la casele de bilete ale stadionului "Ilie Oană". Preţul unui tichet este de 27 de lei. În cazul în care mai mulţi oameni vor vrea să participe la meci, biletele vor fi achiziţionate direct de la stadionul din Pilsen.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
rossonero.bucuresti
rossonero.bucuresti  •  04 August 2014, 09:54

echipe gen AABBA cel mult aceste echipe daca nu cumva politice Bucovina e o zona geografic istorica asa, ar putea avea totusi o echipa in principiu cate o echipa per regiunie geografic-istorica LIGA UNU 1.ROSSONERO BUCHAREST (Bukarester 1912 - RO-SportStud-ONE-Ro) 2.Steaua Bucuresti _________ 3.Banatica Poli Timisoara 4.Oltenia "U" Craiova (Oltenia 1915) 5.Transilvania "U" Cluj CFR (Transilvania 1920 a fost o echipa) 6.Moldova Stud.Iasi 7.Dobrogea Far Constanta 8.Muntenia Ploiesti 9.Carpatica Brasov 10.AS.Ardeal Tg.Mures 11.Bucovina Botosani /Suceava +inca 1 sau 3 echipe dar de baza ar fi cele din regiunile istorice enumerate + 2 din Bucuresti

Vezi toate comentariile (1)
Comentează