FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - ACS POLI 4-0

VIDEO+FOTO Măcel cu materialul clientului » Dinamo a zdrobit fantoma Timişoarei cu 4-0

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 decembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 13 decembrie 2013 22:51

Stoican a bifat a cincea victorie consecutivă după prestaţiile perfecte ale lui Rotariu, Boubacar şi Cătălin Munteanu


După ce l-a proptit, surprinzător, pe "Cap de zmeu" între Boubacar şi Thicot, Stoican asistă mirat la zece minute de contre proaspete. N-ai spune că Dinamo e echipa de 1-0, iar ACS a înscris doar de trei ori în cinci meciuri.

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

Banatu-i fruncea lui Scutaru
Lui Nanu şi Rotariu le lipseşte, pe rînd, concentrarea, dar punctează Scutaru, invers! Obişnuit cu antrenamentele din "Ştefan cel Mare", fixează mingea în vinclu, pe spate: o "frunte" spre care Nuno Claro pluteşte cu disperare de condamnat inocent.

Aşteptaţi "retragerea"? Ţucudean trage puternic, dar peste poartă, Curtean întoarce de două ori inspirat cu călcîiul. Nu-i meci de Champions, dar apropierea de zona europeană a clasamentului conferă gazdelor febrilitate articulată. ACS, ajunsă din revelaţie la patru puncte de "B", parcă ar vrea să se arcuiască năzuros.

Roti, puşti "nerecunoscător" de pe Bega
Cîteva trasoare negîndite acoperă o vreme zvîcul, dar "cîinii" au capturat meciul. Cu pasă luminoasă, Boubacar face din timişoreni o alăturare de statui somnoroase: Rotariu ţîşneşte, încearcă un lob, portarul respinge în el şi-i lasă poarta pentru 2-0.

La trei minute se închide meciul, apare Boubacar la capătul lansării lui Rotariu, şut perfect şi ferm cu stîngul. Ultima echipă care a încasat trei goluri de la Dinamo e Chindia, şi chiar că aidoma unei prăbuşiri de eşalon terţ e sufocarea echipei lui Şunda!

Uite suflul lui Stoican!
Bucureştenii acoperă tot, Munteanu e ax fundamental pentru expozia echipei, oaspeţii sînt "zero" la presing şi agresivitate. Se intră la pauză cu amintirea unei partide venite parcă din altă lume: în prima etapă a sezonului, ACS Poli - Dinamo 2-0!

Şi cînd în repriza secundă vezi aceeaşi poftă de joc la "cîini", iar Curtean trage din prima pentru 4-0 şi peste disperarea fundaşilor, din respingerea unei curse cuceritoare pe linia Ţucudean-Rotariu, tragi linie. Stoican e parcă cel mai inspirat transfer, strecurat cu decenţă şi chef de muncă, printre Pape Ndaw şi Thomas: 10 victorii în 13 meciuri!

Artificii cu adversar "infirm"
Zaţul de echipă al lui Şunda s-a tîrît spre minutul 90, alb-negrul care a înlocuit violetul din tricouri se tot topeşte, aşa sărac şi impersonal, în fotbalul gîndit de bănăţeni. Şi tocmai de un teren viran avea nevoie trupa lui Stoican, pe care să poată exploda senin, să arate că seria de victorii minime nu-i tocmai prelungire chinuită. Ci ardere mocnită spre conturul unei echipe. Ca să cităm un titlu de capitol din apariţiile editoriale ale preşedintelui Anghelache, "regruparea în clasament ascute lupta!" :)

465 de minute bifase Rotariu fără gol în meciurile oficiale pentru Dinamo. El nu mai marcase de pe 29 septembrie, din meciul cu Oţelul, scor 2-1

Titular după 8 luni
Cătălin Munteanu, 34 de ani, doar 25 de minute jucate în sezon pînă la meciul de aseară, a fost titularizat de către Stoican împotriva timişorenilor. Mijlocaşul evoluase doar în două partide în toamnă, revenind, aseară, ca titular, după o pauză de 8 luni, de la ultimul meci în care jucase pe teren din primul minut, în aprilie, la partida cu CFR Cluj (1-0). Munteanu s-a şi accidentat atunci, fiind nevoie de operaţie la piciorul drept.

Cadoul unui fost "cîine"
Scutaru şi-a marcat în propria poartă în minutul 11. Cristi a jucat în sezonul precedent în tricoul "cîinilor", n-a prins multe evoluţii, doar 7 în toate competiţiile, iar în vara trecută a ajuns la un acord cu conducerea roş-albilor să plece gratis din Ştefan cel Mare. Scutaru a fost jenat la faza respectivă de un fost coleg de la Poli Timişoara, Curtean, după centrarea decisivă a lui Rotariu, născut în oraşul de pe Bega.

Întăriri din liga a 3-a
"Cîinii" au început deja întărirea pentru retur. Ieri, Dinamo a ajuns la un acord cu doi foşti elevi ai lui Flavius Stoican, din perioada în care acesta antrena formaţia de Liga a 3-a Chindia Tîrgovişte. Este vorba de mijlocaşul Cristian Cherchez şi de atacantul Robert Văduva, ambii în vîrstă de 21 de ani. Pe lîngă cei doi, Stoican mai are în vedere cîţiva fotbalişti de la Tîrgovişte, printre care Denis Ispas şi Iustin Popescu.


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (79)
dash.berlin
dash.berlin  •  15 Decembrie 2013, 01:24
Postat de 1745flo pe 14 Decembrie 2013, 18:54

astia n-au fost fantoma timisoarei, ci clona!

Asa clona cum e.....va batut in tur de nu stiati de voi :))))) iar in meciul de aseara ati avut nevoie de blat ca sa castigati :|

caminero
caminero  •  14 Decembrie 2013, 23:01
Postat de benise pe 14 Decembrie 2013, 15:47

Ce jucati voi mai bine decat Steaua?Fotbal?Pai chin mare, de 1-0 mai mereu pana la blatul de aseara cu Bragadiru.S-au legat fericit trei victorii chinuite plus un blat aseara.Sunteti orbi,v-au furat luciditatea aceste meciuri castigate la limita.Sper sa dam de voi in semifinalele de Cupa Romaniei.Voi doriti asta?

Delirezi rău de tot, Bragadiru este altă Timișoară, ăștia-s Recașu', mo, ăia de-ai băut tu de la ei ca porcu', de te-ai îmbătat și ai venit să aberezi p-acia....

1745flo
1745flo  •  14 Decembrie 2013, 18:54

astia n-au fost fantoma timisoarei, ci clona!

Vezi toate comentariile (79)
Comentează