FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CFR CLUJ 1-1

VIDEO+FOTO Tîrîş-grăpiş! Rezervele Stelei au scos cu dificultate o remiză, 1-1 cu CFR Cluj

Articol de - Publicat duminica, 26 iulie 2015 00:00

Rădoi a preferat să înfrunte trupa ardeleană cu echipa secundă. Tiago Lopes a deschis scorul, Tudorie a egalat dintr-o centrare de manual a debutantului Alcenat

În urmă cu cîteva sezoane un meci cu trofeele pe masă, Steaua - CFR Cluj a intrat şi el în banalul unei ligi triste. Parcă nu mai e acelaşi afiş, aceeaşi emulaţie, parcă lipsesc şi înţepăturile savuroase dinaintea confruntării! Campioana arată ca o bătrînică plină de riduri, ardelenii caută să-şi refacă din mers aura unei trupe redutabile.

Click aici pentru VIDEO!

Peste toate, Rădoi propune o garnitură prietenă mai mult cu banca de rezerve. Niţă e la prima titularizare a sezonului, Carp abia a venit şi e aruncat în luptă, Iancu primeşte un bonus înainte de exmatriculare, Enceanu e omul încrederii de o seară din partea staff-ului. După ce-a văzut lupul în returul cu Trencin, Mirel nu riscă nimic înaintea turului cu Partizan, menajînd grupul cu care visează să treacă peste dîrzenia sîrbă.

Coşmarul primei reprize

În formula de avarie, Steaua găseşte prima breşă încă din minutul 3, cînd Neagu ia la ţintă stîlpul din dreapta lui Mincă! E însă numai un glonte orb şi o ameninţare falsă, pentru că roş-albaştrii continuă în ritm de melc. Mingea îşi găseşte dificil traseele, iar Stelei îi lipsesc şi
serviciul, şi finalizarea.

În schimb, clujenii stau abil la cutie, aşeptînd doar prilejul unui contraatac destabilizator.

Şi n-a trebuit să aibă răbdare decît un sfert ceas: Roşu a prins un culoar pe flancul stîng, a găsit continuarea ideală în centru pentru Tiago Lopes, iar portughezul a înscris simplu! E 1-0 pentru oaspeţi, iar coşmarul primei reprize continuă pentru Steaua, care, de la începutul
sezonului, a început să mişte doar după pauză. Şi numai Rădoi trebuie să ştie ce metode să mai inventeze pentru a-şi trezi trupeţii între mitanuri!

Salvarea vine de la Alcenat

Rîpă (34) şi Enceanu (42) completează zvîcnirile fragile ale gazdelor, dar ce să caute balonul doar în văzduhuri, cînd ţinta ar trebui să fie între cele trei bare! Noroc pentru rezerviştii lui Rădoi că zvîrluga Tiago Lopes n-are acelaşi sînge rece ca la deschiderea scorului. Scapă singur pe partea dreaptă, dar finalizează cu o pasă direct în braţele lui Mincă (45)!

Nimic nu se schimbă în scenariu nici în startul reprizei a doua. Dar Rădoi mută cu Alcenat, la primul meci oficial pentru campioni. E minutul 54, haitianul îi ia locul altui debutant, Carp, iar defensiva Stelei devine un cvartet format doar din fundaşi laterali de meserie, căci perechea de stoperi devine Rîpă - Toşca. Din această mişcare se naşte însă o egalare chinuită: Alcenat pleacă vijelios pe flanc, trimite în careu pentru Tudorie, iar ex-gălăţeanul îl bate, în fine, pe Mincă printr-o execuţie precisă (56)!

Lopes la un pas de lovitura de graţie

Pe margine, Rădoi devine tot mai agitat, Pedrazzini şi Dică îi şoptesc concomitent la cîte o ureche planurile de continuare, însă defensiva clujeană stă tot mai bine. Chiar cu preţul unor acţiuni la limita eliminării şi al unei indirecte din careu, la care Toşca (73) nu descoperă reţeta golului din 15 metri!

Mihalcea (80) bifează ultima ocazie, un cross puţin pe lîngă poarta lui CFR, dar semnalul asaltului s-a dat parcă prea tîrziu! Rămîne remiză, chiar dacă Lopes, în prelungiri, ţinteşte bara şi nervii lui Mirel! Rădoi intră de acum în transa unei "duble" cu milioanele de euro pe masă,
purtînd probabil într-un colţ al sufletului temerea că echipa nu respiră încă decît pe aparate!

caseta

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
sakamoto
sakamoto  •  26 Iulie 2015, 17:15

Arbitrajul *** balaj a fost fatis pro fcsb. I-a lasat sa falteze cum le-a placut lor. Aproape la fiecare contact jucatorii romancierului faultau, trintindu-si adversarii. Asa se fura in *** fotbal romanesc:CU FAULTUL! Sint echipe avantajate *** cu fluierul, care isi faulteaza adversarii, fara ca *** sa intervina. Daca cei dezavantajati *** cu fluierul faulteaza cu mult mai putinpericulos precum protejatii ***, primesc cartonase galbene. In felul acesta *** cu fluierul pun presiune pe echipele care trebuie sa piarda. Fotbal Mafiot!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

travka
travka  •  26 Iulie 2015, 13:43

hai zi *** ca taris grapis a fost? *** o echipa care practic era la primul meci oficial impreuna, cu jucatori de 16 ani a jucat foarte bine ieri ***, dar pe cfr cluj nu i ai vazut ca trageau de timp la 1-1 in min 65? ca portarul lor a luat galben pt asta? ca se vaitau ca femeile si intarziau repunerea in joc? sau ca singura lor strategie in tot meciul a fost anti joc pe 3 linii si poate au noroc pe contra-atac? sau ca in ultimele 30 de min singura tactica a fost degajare portar direct pe atacant/??? bai gafiuc tu te pricepi la fotbal cum e craitoiu balerina, adica aproape deloc

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1814817768742407
Tatar Alexandru Ioan  •  26 Iulie 2015, 13:13

Singurul ...titular de la fcsb care a,,jucat,, Foarte bine(adica in maniera lui de *** ,***!) a fost *** de balaj care si-a...mai dezonorat cartea de... vizita de arbitru???!!!,neacordand 4(patru,*** de maramuresean,ca precis nu stii carte!) cartonase galbene la tinerile de tricou ale *** de...***,(poate ca CFR-=ul ii da in judecata pentru...DISTRUGERE DE ECHIPAMENT! ).Dar de la felul in care si-a batut joc de Poli in aceea finala de Cupa,i-am dat seama oricum ca *** asta va parasi lumea asta atunci cand fabrica lui se va p[reface in scrum-odata cu el!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează