FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - U CLUJ 2-0

VIDEO+FOTO Vitamine de la Adi Popa » Steaua a învins U Cluj cu 2-0 şi s-a distanţat la trei puncte de Astra

Articol de - Publicat miercuri, 19 februarie 2014 00:00 / Actualizat marti, 18 februarie 2014 23:09

Micuţul mijlocaş a fost, aseară, în rolul lui Neubert: golul marcat de el în buza pauzei a salvat o primă repriză greoaie pentru roş-albaştri, care au controlat partea secundă, au ratat ocazii mari prin Chipciu sau Tănase şi au dublat avantajul prin Szukala


Dacă Anglia e-n febra filmărilor cu stafia apărută într-un pub din Bolton, sezonul vînătorii de fantome n-a ţinut, în Ghencea, decît o etapă. Cum s-a terminat şi sesiunea, "studenţii" n-au analizat apatia Concordiei şi au surprins gazdele cu un start avîntat. Protagonişti, doi foşti stelişti! Pîrvulescu l-a blocat în ultima clipă pe Cristocea (9), Ninu a trimis peste după un corner 5 minute mai tîrziu. Cine e penultima clasată, cine e pe primul loc?

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

Cînd Pinocchio devine băieţel
De la plusul şi minusul magnetului stelist, pasele chirurgicale marca Sînmărtean şi centrările cu latul, însoţite de huiduieli, semnate Varela, roş-albaştrii au contat în atac doar prin stoperi. Gardoş şi Szukala (17) au fost aproape de gol după lovituri de "cap", Lemnaru a răspuns cu un şut de la distanţă. Steaua se confrunta cu mitul transformării lui Pinocchio: nu mai avea în faţă o echipă din lemn de esenţă moale, ci una cu o grupă sangvină pozitivă!

Pastă corectoare de la Popa
Unicul vîrf al oaspeţilor a pornit şi ultima fază a primei reprize, demnă de albul şi negrul tricourilor clujene: Tătăruşanu a scos gîfîind şutul lui Lemnaru, contraatacul stelist i-a adus faţă în faţă pe Popa şi Veselovsky. "Motoreta" l-a săltat pe ceh şi a şters cu pastă corectoare o repriză cenuşie, 1-0. Gol chiar înainte de fluierul de pauză!

Ratări în serie
Reuşita a înăbuşit minirevolta de la Napoca. Reveniţi de la cabine, steliştii şi-au făcut culcuş în careul ardelenilor: în primul sfert de oră, Popa a fost aproape de dublă, Stanciu s-a pierdut în faţa lui Veselovsky, Chipciu şi-a încercat şi el şansa cu o foarfecă!

Nici intrarea lui Keşeru n-a deschis drumul către golul doi. Tănase, sărbătoritul zilei, a lovit doar bara. Reuşita liniştii nu venea, iar Machado, reîntors în Ghencea ca adversar, îşi scotea colţii!

Primul antrenament reuşit
Dar Szukala a închis meciul la fel cum încercase şi-n prima repriză. Cap la colţul lung (80), un 2-0 cu Keşeru pe post de servant. Un prim antrenament reuşit pentru tripla cu Dinamo, din martie, după cel ratat cu Chiajna.

Primele 5 etape ale Stelei din miniretur
Data Meciul
24 februarie Chiajna - Steaua
1 martie Steaua - Dinamo
8 martie CFR - Steaua
15 martie Steaua - Gaz Metan
22 martie Săgeata - Steaua

9-1 a fost raportul ocaziilor în meciul de aseară, în favoarea Stelei

606123-caseta.jpg

Tănase, suspendat la Chiajna
Spre finalul partidei, Cristi Tănase a fost avertizat de Ovidiu Haţegan pentru un fault dur făcut la mijlocul terenului. Este cel de-al 7-lea cartonaş galben pe care decarul Stelei îl încasează în acest campionat şi va fi suspendat pentru meciul din etapa următoare, în deplasare cu Concordia Chiajna. Tănase e fotbalistul din tot lotul lui Reghecampf care a încasat cele mai multe galbene, următorii în top fiind Adi Popa, 5, Georgievski şi Gardoş, ambii cîte 4.

Giovanni l-a desfiinţat pe Chirilă
Ioan Becali a comentat la DolceSport suspiciunile de blat de la Steaua - Chiajna, 4-0: "Steaua n-are vină, chiar dacă a fost ca la antrenament, problema e la Capello. Cine e Capello? Chirilă ăla, care a luat-o razna de foarte multă vreme. Tot ziceţi de el că e tînăr, cînd, de fapt, are 50 de ani. El vorbeşte mult şi nu face nimic. Ce ştie să facă foarte bine e să vîndă pantofi. Zice că a format jucători? Ăia toţi pe care i-a făcut sînt în pămînt deja sau bolnavi".

Becali trebuie operat!
Expertiza făcută de Serviciul de Medicină Legală a arătat că Gigi Becali trebuie să fie operat, altfel viaţa acestuia poate fi pusă în pericol. Astăzi, Tribunalul Constanţa va lua în discuţie cererea patronului Stelei de întrerupere a pedepsei pentru a putea merge să se opereze la o clinică din Viena. Becali e închis de 9 luni, acum executînd pedeapsa la Penitenciarul Poarta Albă.

"Nu avem voie să greşim"
Cosmin Contra crede că echipa din Ghencea are cele mai mari şanse să cîştige titlul şi-n acest sezon: "Steaua e favorită, Astra e în faţa noastră cu două puncte şi echipa s-a întărit. Inclusiv Steaua s-a întărit foarte mult, iar ele două sînt favorite certe la cîştigarea titlului. Noi nu vom avea voie să facem paşi greşiţi, dar să greşească Steaua cel puţin o dată şi să cîştigăm noi meciul direct".

Turnicheţi pe buton
Steliştii au reuşit să rezolve problema cu turnicheţii, dar nu în totalitate. După ce la meciul cu Chiajna aceştia nu au funcţionat, aseară spectatorii au fost nevoiţi să treacă prin ei pentru a ajunge în tribune. Totuşi, în loc să se scaneze biletul, fiecare spectator a fost nevoit să apese pe buton pentru a putea avea acces. Jandarmeria se plînsese că în Ghencea turnicheţii nu funcţionează. "Steliştii mai au probleme în ceea ce priveşte accesul, trebuie remediat cît mai rapid, altfel vor fi neplăceri la meciul cu Dinamo", spun oficialii Jandarmeriei.

S-a deschis Peluza Sud
Aseară, după trei meciuri consecutive, roş-albaştrii au avut dreptul de a popula şi peluza de sub tabela de marcaj. Aceasta fusese închisă după incidentele de la meciul cu Petrolul, disputat tot în Ghencea. Atunci, fanii stelişti din sectorul respectiv au aprins mai multe torţe în debutul partidei. Steaua a avut Peluza Sud închisă la meciurile cu Astra, cu Oţelul, în Cupa României, şi cu Chiajna, vinerea trecută. În plus, Reghecampf a revenit şi el pe bancă, suspendarea lui, după ce fusese trimis în tribună la Giurgiu, în ultimul meci din 2013, expirînd.

Taifas pe gazon
Înainte de fluierul de start, cînd rezervele Stelei au ieşit de la vestiar, Latovlevici şi Prepeliţă s-au oprit pentru a discuta minute bune cu Gabriel Machado. Cei trei au fost colegi la Steaua în toamna lui 2012, atunci cînd atacantul brazilian de 24 de ani a fost legitimat în Ghencea. Machado a prins doar 3 jocuri în tricoul roş-albaştrilor, fiind chinuit de accidentări. De cînd a plecat de la Steaua a mai trecut pe la Rayo Valecano, în Spania, unde n-a prins nici un minut, şi pe la Syrianska, în Suedia, unde a bifat doar trei prezenţe.

Piovaccari, sacrificat iar
Laurenţiu Reghecampf a decis să nu facă nici o înlocuire în formula de start, după ce Steaua a zdrobit-o pe Chiajna, 4-0. Astfel, pentru a doua oară consecutiv, Federico Piovaccari a fost rezervă aseară. Italianul e cel mai bun marcator al roş-albaştrilor în acest sezon, avînd 10 reuşite în cele 25 de partide bifate de el în toate competiţiile. Piovaccari a pierdut locul de titular după ce Steaua l-a transferat pe Lucian Sînmărtean, iar aseară, la fel ca şi cu Chiajna, cel mai avansat stelist a fost Alex Chipciu.

Debut la 31 de ani

Max Nicu a evoluat aseară pentru prima oară în carieră în Liga 1, deşi a strîns pînă acum 3 selecţii pentru echipa naţională a României. Mijlocaşul născut şi crescut în Germania va împlini în luna noiembrie 32 de ani. El a ajuns la Cluj în această iarnă, prima formaţie română unde e legitimat, după ce mai evoluase doar la echipe germane, cele mai importante fiind: Hertha Berlin, Freiburg şi TSV 1860 Munchen.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (42)
celdintai
celdintai  •  19 Februarie 2014, 13:56

Machado nu a atins mingea decat odata si a luat 6 iar Lemnaru care a incercat si a avut ocazii a luat 5, Tarnacop facut varza de Popa nota 5 Varela tot 5, Tatarusanu a scos ce era de scos nota 6, Veselovski 2 goluri nota 5. Acum intrebarea normala: cum mama naibii sunt acordate notele astea si de catre cine?

rad1cal
rad1cal  •  19 Februarie 2014, 12:30
Postat de speedy73 pe 19 Februarie 2014, 12:27

vasilica cristocea, acest chuck norris al fotbalului romanesc...daca rateaza, stii ca e blat...pt ca el nu rateaza :)))))))))))))))))))))

Eu m-am convins, initial credeam ca unii care posteaza pe aici scriu aberatii doar ca sa incinga spiritele. Sunt si d-astia, dar sunt cativa care sunt retarrdati in adevaratul sens al cuvantului, n-ai ce sa le faci... Ii ignori si gata.

speedy73
speedy73  •  19 Februarie 2014, 12:27
Postat de rad1cal pe 19 Februarie 2014, 12:21

:)))))) Ne mai miram de ce merge prost in tara asta... Asta-i tineretul care voteaza. S-a umplut tara de retarrdati...

vasilica cristocea, acest chuck norris al fotbalului romanesc...daca rateaza, stii ca e blat...pt ca el nu rateaza :)))))))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (42)
Comentează