FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - ASA TG. MUREȘ 1-2

VIDEO Greu de ucis » După victoria cu Rapid, 2-1, ASA se apropie iar la 4 puncte de Steaua

Momentul horror al meciului: Oriol a rămas fără un dinte
Momentul horror al meciului: Oriol a rămas fără un dinte

Articol de - Publicat joi, 09 aprilie 2015 00:00

Elevii lui Ciobotariu au lovit sec după pauză, prin Hora şi Manolov, şi rămîn invincibili, iar golul lui Săpunaru, din final, nu i-a putut salva pe giuleşteni, care ratează şansa să ajungă mai aproape de linia spre salvare.

Chiar dacă parcă mai puţini decît de obicei, fanii Rapidului au venit aseară să pună glasul şi steagurile pentru încă trei puncte, încurajaţi şi de eşecurile Chiajnei şi Mediaşului. S-a alăturat şi instalaţia de udare a gazonului, care a funcţionat pînă spre debutul partidei.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Dar în Giuleşti a venit ASA, revelaţia returului, singura care mai dă ceva fisoane Stelei. Rapid nu-l are pe Pancu, dar e Săpunaru, ardelenii sînt fără axul de forţă, Mureşan-N'Doye, dar cu trei foşti giuleşteni, Zicu, Constantin şi Goga.

Fotbal cu pipeta

De la început se stabilesc rolurile: Rapid încearcă să atace, ardelenii aleg contrele. Pe prima, Bumba şi Voiculeţ sînt tăvăliţi de Săpunaru şi Juan Oriol, dar Balaj e încă indulgent. Gazdele suferă la construcţie.

Sînt mai periculoşi pe fazele de "baschet", aruncare de la margine lungă Săpunaru, deviere Niculae, dar atît. Zicu dă o pasă fină, din gleznă, Bumba (15) e aproape singur, dar se sperie de sprintul lui Săpunaru.  Tribuna cîntă, chiar dacă doar Coimbra (23) îi dă ceva emoţii lui Stăncioiu.

După un corner, Săpunaru (28) e mai aproape, dar scoate doar un oftat al galeriei. Mureşenii par mai siguri, ies mai legat spre poarta lui Buchta. E elanul invincibilităţii, liniştea locului secund, care explodează rar, dar ascuţit.

Degajează Stăncioiu, Manolov e singur (34), Buchta îl faultează la juma de metru de careu. Scapă cu galben şi fără gol, chiar dacă a bîlbîit mingea din "libera" lui Zicu. Iar Rapid continuă să arunce cu centrări, Nico pluteşte, însă nu e nimeni să-l ajute. Oricum, doar o repriză cu picături de fotbal.  

Pragmatism vs disperare

Ardelenii încep în forţă după pauză. Goga (49) trage sub bară, dar Buchta e acolo. Bat tobele, e un tunet continuu. Se aude "Hai, Rapid!". Bumba, mica minune ardeleană, iese. A fost doar un mic pericol aseară. Apar nervii. Şi sîngele lui Edu Oriol.

Dar ASA nu ţine cont de nimic şi pe prima contră, pornită din gheata lui Constantin, excelent, ca o stîncă, Hora (70) deschide scorul. Giuleştina tot cîntă, dar pe teren doar mureşenii zburdă. Tot din nimic, Manolov (77) pune un cap de cremene şi face 2-0 pentru oaspeţi.

Nu mai e nimic de făcut. Constantin (87) strică o seară aproape perfectă şi ia roşu.  Săpunaru dă o torpilă care readuce speranţele: 1-2. Iureşul de final nu aduce însă nimic pentru Rapid. Disperarea creşte în Giuleşti, iar mureşenii tot mai speră la o minune.

Ciobi: "O să retrogradaţi!"

După ce pe tot parcursul meciului a fost înjurat şi scuipat de fanii Rapidului care au stat pe primele rînduri de la tribuna zero, Liviu Ciobotariu a reacţionat imediat după terminarea celor 90 de minute.

A intrat pe teren, s-a întors cu faţa către suporterii giuleşteni, le-a făcut semne cu degetul mare îndreptat în jos şi le-a strigat: "O să retrogradaţi!".

"Nu m-a deranjat atitudinea suporterilor, Rapid are fani fantastici, se joacă într-un ambient senzaţional, chiar dacă m-au mai scuipat, udat cu apă, cel mai mult m-a supărat că s-au luat de mama, de familie, de copil".

Ciobi nu a cunoscut înfrîngerea la ASA, în cele 8 jocuri a cîştigat 7 şi unul singur l-a terminat egal.

KOriol

Cu jumătate de oră înainte de final, Edu Oriol s-a accidentat grav după o săritură la cap cu fundașul oaspeților, Patrice Feussi. Cei doi s-au ciocnit puternic, iar fața mijlocașului giuleștean s-a umplut de sînge.

Oriol a sărit nervos la gîtul camerunezului, însă cei din staff au reușit să-l scoată pe sus în afara terenului. Fotbalistul nu a mai putut continua, iar Cristi Pustai l-a înlocuit pe Benson.

"Mă bucur foarte mult pentru cele trei puncte, mai ales că e prima mea victorie din carieră în fața Rapidului. Îmi pare rău pentru ei, au o echipă care nu merită să retrogradeze" (Liviu Ciobotariu, antrenor ASA)

"Trebuie să ne salvăm, vom încerca să jucăm cel mai frumos fotbal cu Dinamo și să le oferim suporterilor rezultatele pe care le merită. Ne-am crezut campionii României, dar dacă nu revenim cu picioarele pe pămînt, ne ducem direct în B. Dacă nu batem pe Dinamo, ar trebui să plecăm cu toții de la Rapid" (Cristian Săpunaru, fundaș Rapid)

"În seara asta am înţeles că nu merită să investeşti în fotbal" (Valerii Moraru, patron Rapid)

"Ne-am crezut campionii României, dar dacă nu revenim cu picioarele pe pămînt, ne ducem direct în B. Dacă nu batem pe Dinamo, ar trebui să plecăm cu toții de la Rapid" (Cristian Săpunaru, fundaș Rapid)

 rapid asa 1 2

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
dora
dora  •  09 Aprilie 2015, 11:21

Moraru trebuie sa investe ca, in viata, nu cistigi intotdeauna. Si trebuie sa iti respecti si sa iti feliciti adversarul care, printr-un joc mai pragmatic, speculindu-ti deficientele, te-a depasit. Moraru plateste o echipa de mercenari straini, care nu stiu nici sa se apere dar nici sa atace...oare de ce, si aseara, cei mai buni de pe teren au fost Nico si Sapunaru...da l-as vedea inapoi la nationala.

pescarul_amator
pescarul_amator  •  09 Aprilie 2015, 10:15

*** te faci ca nu ai vazut ca ala i-a dat cu cotul in gura lui oriol ? si n-a luat nici macar galben. esti un *** uman

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează