FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII - FC BRAŞOV 2-3

VIDEO Grevă europeană! » După o săptămînă de proteste, Braşovul a reuşit surpriza cu Pandurii, 3-2

Braşovenii au reuşit surpriza în meciul cu Pandurii.
Braşovenii au reuşit surpriza în meciul cu Pandurii.

Articol de - Publicat duminica, 19 mai 2013 00:00 / Actualizat sambata, 18 mai 2013 21:45

Braşovenii au încheiat o săptămînă de proteste cu o victorie-şoc acasă la o formaţie care se credea ca şi calificată în Europa League.

Braşovul e o echipă atît de periculoasă că a adormit tot Gorjul! Şi aşa rămaşi fără vreun obiectiv concret în campionatul acesta, galben-negrii au mai intrat şi în grevă în zilele dinaintea succesului surprinzător de la Tîrgu-Jiu.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Aşadar, formaţia care nici nu prea s-a antrenat şi a petrecut săptămîna cu negocieri şi cu ameninţări între fotbalişti şi patronul Neculaie a învins-o pe cea stabilă financiar şi în excelentă formă sportivă! Pare uimitor, dar doar deoarece calculele dinaintea partidei nu ţineau cont şi de felul cum se va prezenta Mingote.

Goalkeeperul portughez mai alterna intervenţii fantastice cu gafe penibile, dar ieri a produs cu adevărat cel mai prost meci de cînd a venit el în România. Cînd mai era un minut din meci şi Pustai credea că echipa lui a cîştigat, conducea cu 2-1!, Mingote a luat gol dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri pe care Iulian Popa a executat-o cu latul piciorului! Mingea s-a dus uşor în colţul scurt al lusitanului, rămas blocat la bara cealaltă.

În prelungiri, Mingote a mai luat un gol de la conaţionalul Machado, dintr-o lovitură de cap parabilă, un fel de lob din tenis. Scenariul "ante Mingote" era mai normal, mai previzibil: marcaseră Nistor şi Viera pentru gorjeni şi ei întorseseră golul de 0-1 al lui Tătar, din debutul partidei, şi acela primit de Mingote printre picioare!

Reuşitele celor doi oameni pe care Steaua îi vînează în vara asta, Nistor şi Viera, n-au mai contat. Pandurii a ratat şansa să-şi securizeze locul de Europa League şi trăieşte finalul sezonului cu emoţii mari, în vreme ce Braşovul s-a ales cu trei puncte care nu-i folosesc prea mult şi revine la negocieri la limita grevei între patron şi fotbalişti.

Un penalty din două
Balaj a dat penalty pentru Pandurii în minutul 22, dar Anton a ratat. Lovitura de pedeapsă scoasă de Nicoară fusese acordată uşor de către "centralul" din Baia Mare. Arbitrul fusese iertător cu 10 minute înainte să fluiere penalty, într-o fază chiar mai clară decît aceea pe care a sancţionat-o: Vagner l-a împiedicat în careu tot pe Nicoară, însă Balaj a lăsat atunci jocul să continue.

Dedicaţie pentru un stelist
Golul cu care Nistor a egalat la unu i-a fost dedicat unuia dintre fotbaliştii Stelei! Mijlocaşul de la Pandurii şi-a scos tricoul de joc, sub care scrisese "Pentru naşul meu", un mesaj adresat lui Mihai Pintilii.

Închizătorul Stelei va fi naşul de cununie al lui Nistor. Ei ar putea fi coechipieri la Steaua începînd din vara asta dacă Becali va accepta să plătească un milion de euro pentru Dan, al cărui contract cu Pandurii mai e valabil doar un an.

"Am demonstrat că jucăm corect, deşi lumea ne-a bănuit că ne dăm la o parte. Aşa am luptat şi la Ploieşti, unde Contra se îndoia că vom fi oneşti pînă la sfîrşit" (Adrian Szabo, antrenor FC Braşov)

"Simt o mare frustrare, nu se poate să pierzi în ultimele minute ale meciului după ce ai condus! Ne trebuie victorii în ultimele două meciuri ca să prindem Europa League" (Cristian Pustai, antrenor Pandurii)

"Şansele de Europa League au rămas intacte, n-am pierdut nimic. Eu promit că ne vom califica în Europa!" (Dan Nistor, mijlocaş Pandurii)

572088-pandurii-brasov-2-3.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
sek.91
sek.91  •  19 Mai 2013, 20:09
Postat de foxy pe 19 Mai 2013, 08:58

Gutumane,din astea 4 echipe enumerate de tine doar Viitorul ne-a batut in tur...restul si-au luat papara....Cred ca dormiti cu chilotii roz pe voi de aia ati avut bulanul asta...

tu cu cine simpatizezi ?

mario_san
mario_san  •  19 Mai 2013, 11:00
Postat de mariuspuma2009 pe 19 Mai 2013, 04:58

Ma intreb cati bani au primit jucatori brasovului sa bata Panduri, am vazut meciu si pot sa zic ca o singura data am mai vazut brasovu sa joace cu atata patima si sa se bata pt fiecare faza " cu steaua in tur" clar au fost motivati financiar fie de petrolu fie de astra bag mana in foc ca asa e

esti penibil, esti cioban, esti zoofil.Uiti ca suntem una dintre echipele care v-am batut, uiti ca suntem echipa care cu putin timp in urma v-am dat 3 -0 in putoarea de ghencea si v-am asezat la propriu si figurat in genunchi....uitati mereu , normal , suteti niste oi proaste.....

foxy
foxy  •  19 Mai 2013, 08:58
Postat de zodrak pe 19 Mai 2013, 07:56

Echipele care au jucat pe bune cu voi v-au batut. asta e valorea voastra. Viitorul, U Cluj, Chiajna, Ceahlaul,

Gutumane,din astea 4 echipe enumerate de tine doar Viitorul ne-a batut in tur...restul si-au luat papara....Cred ca dormiti cu chilotii roz pe voi de aia ati avut bulanul asta...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează