FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - U CLUJ 1-1

VIDEO Iar la pix şi hîrtie » Calculele giuleştenilor au fost date peste cap de remiza din meciul cu U Cluj, 1-1

Clujul putea da lovitura pe final în Giulești, dar transversala s-a opus loviturii de cap a lui Tony
Clujul putea da lovitura pe final în Giulești, dar transversala s-a opus loviturii de cap a lui Tony

Articol de - Publicat duminica, 04 martie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 04 martie 2012 09:31

Toate calculele giuleştenilor din pauza de iarnă au fost date peste cap după ce au remizat aseară cu U Cluj.

Dorul de fotbal se simţea în Giuleşti încă de cînd echipele au ieşit la încălzire. În tribune, optimismul era la cote maxime, iar toată suflarea vişinie vorbea numai de al patrulea titlu din istoria clubului. Calcule peste calcule, pariuri şi predicţii.

Click aici pentru rezumatul VIDEO!

Pe teren, mai greu! Elevii lui Răzvan Lucescu s-au încălzit greu, cu excepţia lui Surdu, care în primele 10 minute a fost singurul ce a ameninţat poarta fostului său coleg, Bornescu. Dar o execuţie modestă şi un plasament bun al lui Pepe au făcut ca tabela să nu se modifice.

La poarta cealaltă, Cristea l-a copiat, trimiţînd peste din poziţie ideală (11). Un minut mai tîrziu, Prinţu' a stat prea mult pe gînduri şi Creţu a intervenit decisiv. Mai aproape a fost Bornescu, Roman a centrat, iar goalkeeperul a fost la un pas să-şi trimită mingea în propria poartă, dar s-a opus transversala. Clau-gol a trimis de trei ori mingea în tribună din lovitură liberă, Marcos şi Glauber n-au ajuns la ea în aceeaşi fază, Surdu şi-a mai încercat o dată norocul în zadar şi a venit pauza.

Noroc cu Alexa
Partea a doua a debutat la fel ca şi prima, tot cu Surdu în rolul principal. Alexa l-a găsit perfect în careu, dar rapidistului i-a fost greu să şuteze cu Abrudan în spate. Giuleştenii au ajuns greu la poarta clujenilor, fiind copleşiţi la mijloc, iar asta pentru că aseară Grigore a fost "mînă moartă". Chiar şi aşa, Teixeira a mai irosit o şansă, în minutul 66, iar din cornerul rezultat, 60 de secunde mai tîrziu, a venit şi golul mult aşteptat! Alexa aproape că a intrat cu mingea în poartă după o ezitare în grup a defensivei clujene.

Grozavul Grozav
Împinşi de fani de la spate, alb-vişiniii nu s-au retras, iar Creţu şi Grigore şi-au încercat şi ei norocul de la distanţă. Conturile păreau încheiate, dar Marinescu s-a încăpăţînat şi, cu 10 minute înainte de final, a luat mingea din jumătatea sa, a pierdut doi giuleşteni pe drum şi l-a găsit perfect pe Grozav, care a adus egalarea la primul şut pe poartă al "şepcilor roşii". Ba chiar clujenii puteau lua toate punctele, Tony s-a desprins din marcajul lui Creţu, însă lovitura sa de cap a lovit transversala. S-a terminat aşa şi toate calculele dinaintea partidei nu-şi mai au acum rostul. Nici cele ale lui Răzvan, care spera la 12 puncte din primele 4 partide.

"Cristi Balaj îmi spusese că-mi va da cartonaş galben. Nu sîntem vînaţi de arbitri, dar am avut un penalty pe care trebuia să-l primim. Şi terenul greu ne-a dezavantajat" (Romeo Surdu, atacant Rapid)

"Am pierdut două puncte nemeritat, am fost mult peste Rapid. Trebuia să cîştigăm acest meci" (Ovidiu Hoban, mijlocaş U Cluj)

"Antrenorii se diferenţiază şi prin momentele de spontaneitate, prin schimbările din meci. Îl felicit pe Gicu Grozav pentru golul reuşit! Mă bucur că echipa începe să funcţioneze, dar rezultatul nu ne ajută foarte mult" (Ionuţ Badea, antrenor U Cluj)

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Cu casa închisă

Deşi fanii s-au plîns că şefii din Giuleşti n-au vîndut abonamente pentru retur şi că preţurile la bilete pentru meciul de aseară sînt prea mari, suporterii au umplut arena din Grant. S-au vîndut toate cele 9.500 de bilete puse în vînzare, înaintea partidei formîndu-se cozi mari la casele de bilete. (Andrei Crăiţoiu)

Alexa şi Niculescu, la un pas de bătaie
La finalul primei reprize, cînd echipele se îndreptau spre vestiare, Alexa şi Claudiu Niculescu au avut un schimb dur de replici. Atacantul lui U Cluj i-a reproşat arbitrului Cristi Balaj că l-a iertat pe Grigore de al doilea "galben". Mijlocaşul Rapidului a intervenit şi cei doi foşti colegi de la Dinamo şi de la Craiova s-au înjurat, fiind nevoie de intervenţia celorlalţi fotbalişti pentru a-i calma. (Andrei Crăiţoiu)

Inbox
- În minutul 50, după ce arbitrul Balaj n-a lăsat medicii pe teren pentru ca Surdu să primească îngrijiri medicale, rapidiştii şi clujenii s-au împins, fiind aproape să se ia la bătaie.
- George Copos n-a fost prezent aseară în tribună. Finanţatorul rapidist a preferat să meargă în Poiana Braşov, la schi.
- Deşi trebuia să fie titular aseară, Cristi Oros a simţit dureri musculare la antrenamentul de vineri seara şi Răzvan Lucescu a decis să-l menajeze. Stoperul n-a mai prins nici măcar lotul de 18, locul său în teren fiind luat de Glauber, iar Burcă a stat pe bancă.

Cifrele meciului
55,7 - posesie (%) - 44,3
21 - şuturi - 5
7 - şuturi pe poartă - 2
7 - cornere - 1
4 - ocazii - 3

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (41)
tzeask
tzeask  •  05 Martie 2012, 17:05
Postat de mitica58 pe 04 Martie 2012, 15:48

Rapid nu are antrenor. Băiatul lui nea Mircea este cel mai slab şi modest antrenor din istoria modernă a Rapidului. El nu pricepe fotbalul, el a stat în poartă, un portar mediocru. Ca antrenor are doar numele tătului şi prostia cofetarului / UTC-istului care l-a angajat şi-l plăteşte. Mare blestem pe capul Rapidului acest Răzvănel ....

Mtitica 58...eu zic sa mai inveti ceva fotbal, ca nu le prea ai!

mosh_vishiniu
mosh_vishiniu  •  04 Martie 2012, 15:59

AVEAM NEVOIE DE MINGI BUNE PANTRU A LANSA CONTAATACURI RAPIDE IN MOMENTUL INTRARII IN POSESIE. ALTA PROBLEMA:JUCATORII NU SE SUSTIN INTRE EI.UITA-TE LA PLECARILE LUI CRETU,LA MOMENTELE CAND SE IMPLICA IN RECUPERARI,NIMENI NU MARCA MAI STRANS ADVARSARUL DIN APROPIERE CA SA PUTEM BENEFICIA DE PRESINGUL FACUT.IAR LA PLECARILE PE ATAC,L-AM VAZUT DE MULTE ORI PE CRETU,SI PE ALTII,BLOCAT INTRE 3 ADVERSARI,NEAVAND CUI SA PASEZE (DACA NU SE CUNOASTE NIMIC DESPRE PASE,ITI RECOMAND CATEVA CASETE CU JOCUL BARCELONEI).L-AM INJURAT ADESEA PE SURDU,DAR CRED CA GRESESTI CU PLASAREA LUI.NU E UN MARE JUCATOR,E CHIAR SLABUT,DAR NU-L MAI LASA SA INTRE IN CAREUL ADVERS,SA SE FACE DE RAS.BUN LA CONSTRUCTIE,ATA

mosh_vishiniu
mosh_vishiniu  •  04 Martie 2012, 15:51

CONTINUARE:4 OCAZII MARI SI UN GOL,DESTUL PT O ECHIPA IN DEPLASARE.CARE A APARUT INCHEGATA,JUCATORI CU CHEF DE JOC,SE SUSTINEAU RECIPROC,FARA PUNCTE SLABE,AGRESIVA IN SENS BUN. CE AM VAZUT LA NOI,NU IMI AJUNG DOUA POSTARI SA SCRIU:INCEP CU IESIREA NOASTRA DIN APARARE:JOCUL DE CAP LA INTAMPLARE,MINGEA LOVITA PROST,"DE SUB" CUM SE SPUNE CAND JUCATORUL SE ASEAZA PROST SI MAI DA SI CU BOLTA CRANIULUI (CEL MAI ADESEA) ASTA FIIND O MARE PROSTIE,DOVADA CA UNII NU STIU CHESTII ELEMENTARE,SI NICI NU-I CORECTEAZA NIMENI.CA URMARE MINGEA NU AVEA ADRESA,FIIND "INALTATA SE DADEA TIMP ADVERSARULUI SA INTERVINA,ERA GREU DE PRELUAT DIN ASEMENEA "LUMANARI",SI CAT AVEAM NEVOIE PENTRU

Vezi toate comentariile (41)
Comentează