FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - DINAMO 1-2

VIDEO Iar se pregătesc de Champions League! Astra a ieșit din calcule pentru titlu, Dinamo speră la preliminariile UCL

Dinamo s-a apărat și a luptat excelent, i-a anulat tot potențialul ofensiv brazilianului Morais
Dinamo s-a apărat și a luptat excelent, i-a anulat tot potențialul ofensiv brazilianului Morais

Articol de - Publicat marti, 11 aprilie 2017 00:00

Astra a ieșit din toate calculele acestui play-off după 1-2 cu Dinamo, pentru "câini" urmează un derby cu Viitorul pentru locul al doilea, un bilet pentru preliminariile UCL.

La o centrare din dreapta, Rivaldinho lovește cu capul și balonul sare invers, spre poarta lui Dinamo, ca și cum brazilianul ar ascunde pe frunte vreun cucui buclucaș. E doar o fază din prima parte a meciului de la Giurgiu, însă e un moment care descrie chinul pe care-l produc atacurile "câinilor".

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Formația lui Contra nu are soluții ofensive nici când le caută cu tot dinadinsul. A părut, la începutul play-off-ului, că antrenorul se teme prea tare de eșecuri, că preferă egalurile-alibi. Cosmin a schimbat între timp și tactica, și distribuția.

Degeaba! Impresia e că tehnicianul ar putea să extragă numele titularilor dintr-o căciulă plină cu bilețele și întâmplarea ar construi de fiecare dată același gen de echipă.

Dați-o sus pentru brazilian!

Disciplinată, motivată, o formulă în care vârful Nemec se întrece în tacklinguri cu jucătorii defensivi. Pe foaie nu există niciun închizător adevărat în trupa lui Contra, Palici și Mahlangu ar fi mai degrabă fotbaliști de construcție, însă comportamentul îi face închizători pe toți cei zece din fața lui Cerniauskas. Ceva lipsește.

Dinamo nu inventează nimic. E 0-0 și ar fi al treilea egal "alb" din cinci etape în play-off. "Câinii" dezasamblează și marca brazilienilor, care obligatoriu sunt foarte tehnici, cu glezne exersate pe nisip și preocupare pentru execuții spectaculoase. Rivaldinho e și brazilian, e și fiu al lui Rivaldo. Și asta pare să nu însemne mai nimic.

Rivaldinho a marcat contra lui CFR cu o lovitură de cap și înregistrează aparițiile importante tot la astfel de faze și contra Astrei. După balonul trimis invers decât ar fi trebuit, adică spre centrul terenului, nu la poarta lui Iliev, brazilianul nimerește și ținta din săritură, fără să fie periculos.

Mai are și un șut frumos, cam moale. Ceva din gheata sud-americanului amortizează straniu mingea, care plutește peste poarta Astrei. Pentru că șutul nu e tare, Iliev are timp să-și programeze o săritură spectaculoasă, aproape de nivelul barei transversale. Gestul bulgarului salvează faza.

Șumi pariază tot

Cu câte un punct din acest meci, Astra și Dinamo rămân prea departe de primele două locuri, care înseamnă Champions League. Restul pozițiilor sunt toate de Europa League, deci remiza transformă următoarele cinci runde în etape de bifat și pentru Contra, și pentru Șumudică.

Antrenorii încearcă să schimbe ceva, pe lângă formulele ofensive pe care le-au aliniat și la start. Mai ales Șumudică îndrăznește cu mutări de cazinou. El pricepe miza și își aruncă pe teren toate soluțiile ofensive.

Daniel Niculae și Alex Ioniță intră lângă titularii Budescu, Teixeira, Florea. Iese Pițian, singurul mijlocaș defensiv. Plictiseala pare predestinată, că nici toți atacanții de pe bancă nu fac jocul să curgă bine.

Da, Dan Nistor!

Astra izbutește să scurteze drumul către poartă cu o pasă care-l găsește pe Niculae demarcat excelent. Ex-rapidistul conduce balonul și încheie faza cu un șut în călcâiul pe care i-l lasă intenționat în cale Cerniauskas. Nico nu mai are nici energia, nici instinctul de acum zece ani. Iar Alibec nu mai joacă la Astra.

În meciul în care "ofensiv" nu are tocmai sensul pe care i-l atribuie fotbalul, nu atacanții fac diferența, ci un mijlocaș central.
Nistor l-a deschis senzațional pe Rivaldinho, printre apărători, și brazilianul a finalizat cu calm.

Iliev a plecat ca la un penalty, atacantul a trimis mingea în colțul opus. Rivaldo junior are meritul de a fi anticipat devierea sclipitoare a lui Nistor.

Și își mai confecționează un merit. Mai sare o dată la cap și aruncă mingea la Bumba. Singur cu Iliev, micuțul atacant găsește un "lob" scurt, peste goalkeeper. 0-2. Unde era creativitatea care le lipsea "câinilor"? Pe bancă.

Pentru că antrenorul nu l-a considerat suficient de bun pentru un loc de titular, Nistor a limpezit jocul abia în ultima jumătate de oră.

Dinamo tot mai are argumente să ceară: "Lăsați-ne să ne pregătim de Champions League!". Pentru continuarea preparativelor ar trebui o victorie și în runda următoare, cu Viitorul.

Cum a comentat Șumudică:

  • "Mi-e și rușine să mai ies pe stradă, sufăr îngrozitor pentru echipa asta. Mi-ar fi rușine și să mai negociez un nou contract cu Astra, din moment ce echipa tot pierde!"
  • "Eu sunt dispus să rupem contractul, nu mai vreau nimic, doar salariul la zi și plec! Dacă e de acord domnul Niculae, imediat ne întâlnim și semnăm rezilierea!"
  • "Am făcut și câteva schimbări azi, am folosit unii jucători care se plângeau că nu prind destule meciuri, dar au părut mai obosiți decât cei care au dus greul până acum. De patru etape suntem ciuca bătăilor"

"Să plec de la Dinamo la Steaua? Asta e o informație nouă pentru mine! Nu știu, sunt jucătorul lui Dinamo și-mi văd de meciurile care urmează. Despre transferuri vorbim la vară"
Adam Nemec, atacant Dinamo

Cifrele meciului

Astra Parametru Dinamo
46%  Posesie 54%
4 Cornere 6
13 Șuturi la poartă 13
7 Șuturi pe poartă 7

astra dinamo 1 2

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
demolarii
demolarii  •  11 Aprilie 2017, 11:05

Muhamad Ali povestea cata de strategic a pregatit meciul cu Foreman fi 1974. I Nastase povesteste cum un antrenor australian HH ii cre lui si lui Tiriac sa piarda ibte-un turneu elvetian si sa pregateasca meciul cu Anglia din semifinala Cupei Davis. Rezultatul? Prima finala de Cupa Davis jucata dr Romania...un meci nu se pregateste doar tactic, technic sau fizic, ci si strategic, v Danemarca- RFG 1986 CM. Nu pot afirma ca rezultatul e ca urmare a strategiei lui Contra, dar insistenta lui de a juca cu P Petre sau Rivaldinho ca titular pot fi apreciate.....dar pana a convinge si pe altii ca e antrenor , Contra mai are drum lung, masurabil in ani...

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  11 Aprilie 2017, 11:02
Postat de Obrisca Mihai-Catalin pe 11 Aprilie 2017, 10:50

Luati-o ca o gluma(adevarata insa)!!!Dinamo dupa meciul cu fcsb o sa fie pe primul loc la egalitate(!!!) cu Viitorul!!!Asa spun calculele hartiei!!!Asa ca incepeti si...pariati!!!

De gluma-i buna, dar, pana la meciul cu FCSB, FCD1948B va avea nu 7, ci 13 puncte de recuperat. Ceea ce este extrem de usor in 2 etape...

1388795944499488
Obrisca Mihai-Catalin  •  11 Aprilie 2017, 10:50

Luati-o ca o gluma(adevarata insa)!!!Dinamo dupa meciul cu fcsb o sa fie pe primul loc la egalitate(!!!) cu Viitorul!!!Asa spun calculele hartiei!!!Asa ca incepeti si...pariati!!!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează