FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CSMS IAŞI 3-1

VIDEO În zodia lui 7! Steaua a trecut şi de CSMS Iaşi 3-1 » Daţi-le tricourile de campioni!

Tatu a marcat cu capul, profitînd de a doua mare gafă a lui Irimia
Tatu a marcat cu capul, profitînd de a doua mare gafă a lui Irimia

Articol de - Publicat luni, 08 aprilie 2013 00:00 / Actualizat luni, 08 aprilie 2013 00:32

Steaua a trecut de Iaşi şi s-a distanţat la 16 puncte într-o seară în care Lăcătuş a fost sărbătorit de suflarea roş-albastră, iar Chipciu, urmaşul său, a făcut de toate.

Ghencea nu mai e casă pentru Steaua! E ciudat să-i vezi pe roş-albaştri jucînd a faţa a doar 5.000 de suporteri, după ce au umplut Arena Naţională în această primăvară. Acolo, cu Vaslui, precedentul meci acasă, au fost vreo 15.000.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Aseară, iarna tîrzie şi, probabil, lipsa de suspans cu privire la titlu au ţinut mulţi dintre fanii stelişti acasă, în faţa televizorului, iar cei care au venit au făcut-o în special pentru a-i ura "La mulţi ani!" lui Marius Lăcătuş, fostul mare stelist care a împlinit joi 49 de ani.

A provocat penalty
Chiar şi Reghecampf a părut relaxat în privinţa partidei cu Iaşiul. A făcut mai multe schimbări în primul "11", menajîndu-i pe cei aflaţi la un pas de suspendare, în vederea partidei cu Rapid, de etapa viitoare. Fiorul rece al retrogradării s-a dovedit un bun factor motivant, oaspeţii fiind încă din startul meciului mai agresivi.

Elevii lui Ciobotariu au controlat jocul, chiar dacă n-au reuşit să-şi creeze ocazii importante. Gazdele au replicat doar prin două şuturi de la distanţă, cele ale lui Chiricheş şi Popa. Curajul moldovenilor a fost răsplătit după un sfert de oră, cînd Mitici a fost ţinut în careu de Chipciu, iar Tudor a transformat penalty-ul precum Lăcătuş la Sevilla.

L-a scos pe Raul şi a egalat
Bourceanu a fost la un pas de egalare după numai un minut, dar şutul său din lovitură liberă s-a scurs pe lîngă poartă. Nemulţumit, Reghe a mutat ofensiv, a apelat la Tănase şi l-a scos pe Rîpă. "Dodel" s-a încălzit greu, abia în minutul 40 l-a pus la încercare pe Irimia, însă goalkeeperul a fost la post.

Totuşi, acţiunea decarului i-a trezit pe colegii săi. Popa l-a întins iarăşi pe Irimia, acesta a scăpat mingea în faţă, dar Chipciu i-a spart capul lui Rusescu în loc să înscrie. Fostul braşovean s-a revanşat la ultima fază a primei reprize, cînd Irimia i-a mai oferit o şansă, scăpînd din nou "săpunul", şi de data asta n-a mai greşit: 1-1!

A pasat decisiv
Repriza a doua păstrează aceiaşi actori primcipali. Chipciu a căutat "dubla", de data asta cu piciorul său de gol, stîngul, dar Irimia s-a revanşat. Numărul 7 stelist i-a centrat apoi lui Pintilii pentru 2-1! Gesturile de disperare ale lui Ciobotariu pe marginea gazonului n-au avut nici un efect asupra celor din Copou, care o dată cu scurgerea timpului au ajuns din ce în ce mai greu la poarta adversă.

Bourceanu şi-a mai încercat o dată norocul de la distanţă, iar Szukala, în minutul 70, a ratat o preluare la o fază clară de gol. Tatu a închis tabela cu 5 minute înainte de final, iar roş-albaştrii pot anunţa la LPF măsurile pentru tricourile de campioni, avînd în vedere că au 16 puncte avans faţă de locul 2 cu numai 9 etape ţnainte de final.

13 victorii consecutive pe teren propriu a strîns Steaua în acest sezon, performanţă pe care nu o mai reuşise din urmă cu 13 ani

5-2 a fost raportul ocaziilor în partida de aseară

"Am făcut o primă repriză foarte bună, dar s-a văzut lipsa de experienţă. Ne putem salva, avem potenţial, eu cred în şansa noastră, nu trebuie să facem o tragedie" (Liviu Ciobotariu, antrenor CSMS Iaşi)

"Cu un ochi rîd, cu celălalt plîng. Din păcate, Pîrvulescu şi Raul sînt la spital. Îmi pare foarte rău pentru ei, la Paul e mai grav pentru că a primit o lovitură şi scuipa sînge" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Pe Rîpă l-am schimbat pentru că nu intrase foarte bine în joc, dar nu e nici o problemă, meciul următor o va face şi mai bine. Îl felicit pe Tănase pentru atitudinea pe care a avut-o" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

566808-steaua-csms-iasi-3-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Prepeliţă, post de coşmar
Reghecampf a mutat ofensiv încă din minutul 25, scoţîndu-l pe Rîpă şi introducîndu-l pe Cristi Tănase. În locul lui Rîpă, fundaş dreapta a evoluat Andrei Prepeliţă, el fiind testat pe acest post în turneul de pregătire din Spania. Ultimul meci oficial în care a jucat în banda dreaptă a apărării a fost în urmă cu un an. Atunci, Prepeliţă a fost retras în apărare într-un joc cu Universitatea Cluj, cînd s-a accidentat grav la genunchi, avînd nevoie de luni bune de pauză.

"Ridică-te, nu te mai văita!"
În minutul 35, la o fază de atac a ieşenilor, Tătăruşanu a ieşit şi a boxat mingea, lovindu-l în cădere cu genunchii pe Paul Pîrvulescu, care a rămas întins pe gazon. Steliştii au plecat pe contraatac, iar "Tătă" a strigat la colegii săi să trimită mingea afară, întrucît Pîrvulescu rămăsese întins pe gazon. Bourceanu a urlat către Paul: "Ridică-te, nu te mai văita că sîntem conduşi!".

Chipciu i-a spart capul lui Rusescu :)
La una dintre ultimele faze ale primei reprize, pe atacul Stelei, Raul Rusescu s-a ales cu capul spart din cauza unuia dintre colegii săi. La o centrare în faţa porţii lui Irimia, Chipciu a reluat defectuos spre poartă, apoi a mai încercat o dată, numai că l-a lovit în cap pe Raul, care era întins pe jos. Atacantul roş-albaştrilor s-a umplut de sînge imediat, avînd nevoie de cîteva minute de îngrijiri medicale, după care a revenit în teren cu capul complet bandajat. La pauză, i-a lăsat locul lui Pintilii.

Titulari păstraţi pentru Rapid
Reghecampf a decis să menajeze mai mulţi jucători de bază ai echipei care aveau deja trei cartonaşe galbene şi erau la un pas să fie suspendaţi pentru derby-ul de etapa viitoare, contra Rapidului. Astfel, Pintilii şi Gardoş au fost rezerve, în timp ce Georgievski n-a fost nici măcar în lot. Reghe i-a mai lăsat pe bancă pe Latovlevici şi pe Tănase, pe ambii pentru a-i odihni.

Duckadam şi Lăcătuş, aclamaţi
Preşedintele de imagine al Stelei, Helmuth Duckadam, şi fostul număr 7 din Ghencea, Marius Lăcătuş, au fost aplaudaţi de fanii prezenţi pe stadion, după ce crainicul stadionului le-a urat celor doi "La mulţi ani!". Duckadam a împlinit, pe 1 aprilie, 54 de ani, iar Lăcătuş, pe 5 aprilie, a făcut 49 de ani. Fanii stelişti au afişat şi-un banner pentru Lăcă: "O stea de pe emblemă îţi aparţine, Steaua se confundă cu tine!".

5.000 de fani în tribune
Mihai Stoica a declarat înainte de startul partidei că e deranjat de faptul că spectatorii nu au venit la stadion în număr foarte mare: "Trebuie să le mulţumesc celor care sînt cu adevărat suporterii echipei, nu sînt fani doar de rezultat sau de vreme bună". La meciul de aseară au fost prezenţi în jur de 5.000 de spectatori, în ciuda frigului şi a ploii.

Pîrvulescu are plămînul perforat!
Doi dintre stelişti au terminat seara prost. După pauză, Paul Pîrvulescu şi Raul Rusescu nu au mai revenit pe gazon, ei fiind înlocuiţi cu Latovlevici, respectiv Pintilii. Pîrvulescu a scuipat sînge şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Militar. Şi Rusescu a mers la acelaşi spital pentru a fi cusut, după ce Chipciu a şutat direct în capul său pe finalul primei reprize, cauzîndu-i o rană urîtă. Raul a fost externat aseară, în timp ce Pîrvulescu va rămîne cel puţin o noapte sub supraveghere, întrucît două coaste i-au perforat plămînul drept.

INBOX
- Începînd de azi, la casele de bilete din Giuleşti se vor pune în vînzare tichete pentru partida Rapid - Steaua, de duminica viitoare. Galeria celor din Ghencea va primi 406 bilete. Preţuri: 15 lei - peluze, 25 lei - tribuna a II-a, 35 lei - tribuna I, 100 lei - tribuna 0, 150 lei - tribuna oficială.
- Chipciu a marcat aseară primul său gol cu dreptul de cînd a venit la Steaua. Precedentele 7 reuşite au fost înscrise cu stîngul.
- În ciuda ploii, gazonul din Ghencea a fost excelent.
- Ilie Dumitrescu l-a premiat înaintea meciului pe mijlocaşul Mihai Pintilii, care a fost declarat de către suporteri "jucătorul lunii martie".
- Accidentat, muntenegreanul Stefan Nikolici a văzut meciul din loja lui Gigi Becali, care n-a venit la stadion.

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (41)
simohayha
simohayha  •  08 Aprilie 2013, 14:08
Postat de teodor.muresan pe 08 Aprilie 2013, 11:53

Inseamna ca tu stii bozgoreste? Ca, ceea ce am scris eu vad ca ai inteles. Bozgorule.

Pe Google exista optiunea " Traducere"...Bozgorule! :p

teodor.muresan
teodor.muresan  •  08 Aprilie 2013, 11:53
Postat de r3cky pe 08 Aprilie 2013, 11:47

Pai n-ai inteles. Ca pe gsp scrie in romana, nu in bozgoreste. :)

Inseamna ca tu stii bozgoreste? Ca, ceea ce am scris eu vad ca ai inteles. Bozgorule.

r3cky
r3cky  •  08 Aprilie 2013, 11:47
Postat de teodor.muresan pe 08 Aprilie 2013, 10:48

Eu nu am inteles o chestie. Pintili cate etape sta pt accidentarea lui Rusescu.

Pai n-ai inteles. Ca pe gsp scrie in romana, nu in bozgoreste. :)

Vezi toate comentariile (41)
Comentează