FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN

VIDEO Lăudat de toată lumea, Thaer Bawab e sincer: ”Execuţie norocoasă”

Golul fabulos al lui Bawab: iordanianul reia cu călcîiul de lîngă Luchin, iar Naumovski plonjează inutil
Golul fabulos al lui Bawab: iordanianul reia cu călcîiul de lîngă Luchin, iar Naumovski plonjează inutil

Articol de - Publicat luni, 08 octombrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 07 octombrie 2012 21:49

Golul fabulos al lui Bawab: Astafei centrează de pe dreapta, Bawab reia cu călcîiul de lîngă Luchin, iar Naumovski plonjează inutil.

- Thaer, felicitări pentru golul excepţional marcat cu Dinamo. Crezi că o să fie declarat golul campionatului?
- (rîde) Mă crezi că nici nu mai ştiu cum l-am marcat? Am încercat să protejez mingea de un fundaş advers, iar din faza respectivă chiar nu aş fi putut să dau în alt mod la poartă. Ce mai, a fost un gol norocos. Aş fi foarte bucuros dacă ar rămîne cel mai frumos gol al sezonului. Ar fi un motiv de mîndrie pentru mine.

VIDEO: Vezi AICI golul lui Bawab!

- La antrenamente exersezi astfel de execuţii?
- Mai încerc să mai dau cîte un călcîi, însă nu fac ceva special din aceste reluări. Îmi aduc aminte că am mai dat goluri cu călcîiul în urmă cu ceva ani, dar erau din apropierea porţii şi pe jos. Acum a fost ceva deosebit.

"Nu-mi pare rău că nu am rămas în Spania"

- Toată lumea a comparat execuţia ta cu cea a lui Madjer din finala Porto-Bayern din 1986. Ştii despre ce vorbim?
- (zîmbeşte) Aveam doar un an pe vremea aceea. Nu l-am prins, dar mă bucur că după 26 de ani se vorbeşte din nou despre acest gen de execuţii. Desigur, cu mine în prim-plan.

- Privind înapoi, îţi mai aduci aminte cum a fost impactul cu România după experienţele Real şi Barcelona?
- Îţi spun sincer că nu regret că nu am rămas în Spania, mi-am zis că a sosit timpul să-mi încerc norocul în altă parte. Reghe era antrenor la Bistriţa şi îmi aduc aminte că am fost la trial vreo 40 de jucători din toată lumea din care am rămas doar trei, printre care şi eu. Primul sezon a fost o catastrofă pentru mine. Am prins 7 jocuri în care evoluam maximum 20 de minute. Am fost trimis la echipa secundă, unde am marcat 13 goluri şi totuşi nu prindeam prima echipă. Am vrut să plec, să nu mai ştiu nimic de ţara voastră, am fost foarte dezamăgit. Pe urmă un prieten m-a dus la Tg. Mureş în probe, iar după două săptămîni de teste nu am fost reţinut. Şi aşa am avut şansa de a ajunge la Gaz Metan.

Cursuri de farmacist

- Joci atacant, mijlocaş ofensiv, mijlocaş central şi chiar lateral. Unde te simţi cel mai bine?
- Cînd am început fotbalul la juniori am jucat doar atacant, fie în partea stîngă sau pe dreapta. Însă în largul meu mă simt în spatele vîrfurilor, de acolo pot crea faze periculoase?

- Ştim că ai absolvit cursurile de farmacist. De unde ai pasiunea pentru medicină?
- Tata este doctor şi dacă nu aş fi jucat fotbal, cu siguranţă aş fi devenit şi eu medic. Mi-a plăcut întotdeauna să studiez anatomia. În copilărie stăteam lîngă tatăl meu atunci cînd prescria reţete bolnavilor. Îmi aduc aminte că a venit cineva la noi acasă cu o rană urîtă la ureche, iar tata a fost nevoit să îl coasă pe loc. Uşa era întredeschisă, iar eu am stat pitit şi am urmărit cu mare atenţie întreaga intervenţie. Mi-a plăcut să văd toate mişcările şi grija pentru oameni. Am terminat partea teoretică a cursurilor de farmacist, urmînd ca, după perioada de practică, să primesc diploma. Mi-ar plăcea ca, peste ani, să-l pot ajuta pe tata, să muncim împreună. Este un vis de-al meu.

Convocat la "naţională"
Atacantul lui Gaz Metan a plecat imediat după jocul cu Dinamo spre Cluj, de unde a luat avionul spre Iordania, fiind convocat la selecţionata ţării sale. "Luni vom avea un meci amical cu Qatarul, iar pe 16 octombrie vom juca contra Omanului în preliminariile Cupei Mondiale 2014 zona asiatică. Sper să am evoluţii cît mai bune, dar să şi ajung în România cît mai repede, pentru că pe 19 octombrie este programat meciul de la Piatra Neamţ şi nu vreau să-l pierd tocmai acum", a afirmat Bawab.

"Cînd eram la Madrid, cei mai talentaţi juniori mergeam să facem antrenamente cu prima echipă de două ori pe săptămînă. A fost ceva de vis pentru mine să stau alături de vedetele Realului" (Thaer Bawab, atacant Gaz Metan)

8 goluri a marcat Bawab în 28 de partide jucate la Gaz Metan

13 meciuri şi 3 goluri are Bawab pentru echipa secundă a Barcelonei

ALTE ŞTIRI

Luchin, uluit şi el: "Ce gol frumos!"
Pînă şi Srgian Luchin, dinamovistul care era lîngă Bawab în momentul execuţiei fantastice a iordanianului, a fost impresionat de reuşita adversarului său, declarînd, fair-play: "Superexecuţie de golgeter, e adevărat! Şi, sincer, nici n-am văzut mingea la «călcîiul» lui Bawab, nu ştiu cum a putut să dea aşa. E printre cele mai frumoase goluri pe care le-am văzut în cariera mea".

Trist pentru un nou record
Danciu-gol, 35 de ani, a ajuns recordmanul meciurilor jucate în prima divizie, cu 491 de partide, în care a şi punctat de 201 ori. Toată lumea l-a aplaudat pe atacant la Mediaş, iar Cristi Pustai chiar afirma: "L-am felicitat în mod special, mă bucur că sînt printre cunoscuţii lui, că sînt contemporan cu el, ar trebui să fie prezentat, chiar şi acum, cît mai joacă, drept o legendă vie a fotbalului românesc. Am pus mîna pe el, e adevărat". Dar fotbalistul era trist: "Cu toate că trebuia să fie un meci special, pentru mine este un eşec, fiindcă n-am învins. Sînt amărît după această remiză, nu a fost o seară fericită".

Pleşca are ruptură de menisc
Portarul Răzvan Pleşca a suferit o ruptură de menisc în momentele de încălzire premergătoare jocului cu Dinamo. "Probabil că a fost ciupit meniscul de mai multă vreme, iar la încălzire mi s-a blocat piciorul. Voi efectua o artroscopie la Tg. Mureş, iar într-o lună sper să revin pe teren", a afirmat Pleşca.

Inbox
- Andrei Cristea a fost din nou luat în lotul lărgit, dar s-a antrenat doar pe margine, nefiind băgat în seamă, nici de data aceasta.
- Pentru că şi-a lăsat echipa în 10 oameni din minutul 78, al doilea cartonaş galben fiind ca urmare a unui gest stupid, Constantin Nica va fi amendat de către şefii clubului. Penalizarea va fi de 500 de euro.
- Dinamoviştii vor avea trei zile o minivacanţă, după care vor relua pregătirile. Şi au două amicale cu echipa secundă.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
putregaiu
putregaiu  •  08 Octombrie 2012, 15:28

Ce tot Madjer ba frate, ca ala a dat calcai de pe loc din 3-4 metrii cum da un copil in curtea scolii. N-am auzit pe nimeni sa-si aduca aminte de golul lui Buga cu Hamburg care a fost dintr-o faza similara. S-a trezit vreun bosorog sa bata campii cu Madjer asta si acuma toata lumea o arde cu el ca sa para interesanti.

bamse1901
bamse1901  •  08 Octombrie 2012, 10:46
Postat de flo_ax pe 08 Octombrie 2012, 09:35

Executie norocoasa e cand centrezi si intra in poarta. Asta a fost un gol de rasa

corect in meciul cu copenhaga a fost noroc, dar el s-a referit la fapul cu norocul , la modul ca executia nu era neaparat sa intre in poarta, oricum numai cei foarte buni pot face asemenea executii, kiar daca e nevoie si de o idee de noroc.

bamse1901
bamse1901  •  08 Octombrie 2012, 10:44

are dreptate ca a fost norocoasa, dar numai cei buni pot asa ceva.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează