FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI - PANDURII 0-0

VIDEO Matematica remizei » FC Vaslui nu îşi revine după eşecul cu Fener: doar un punct cu Pandurii

Marius Niculae a avut cîteva oportunităţi aseară, dar nu a reuşit să marcheze.
Marius Niculae a avut cîteva oportunităţi aseară, dar nu a reuşit să marcheze.

Articol de - Publicat luni, 13 august 2012 00:00 / Actualizat duminica, 12 august 2012 22:58

Pandurii lui Grig s-au apărat ermetic şi exact, închizînd drumul spre poarta lui Mingote. Vasluiul a arătat ca o echipă fără clarviziune ce nu uită de eşecul dureros din Champions League.

Eşecul din ultima repriză cu Fenerbahce, plus acel 0-3 de la Cluj, cu CFR, a lăsat urme adînci în echipa vasluiană. S-a simţit acest lucru, întrucît trupei lui Şumudică i-a dispărut dezinvoltura de pe teren. Atacurile unor fotbalişti cu glezna fină au devenit previzibile. Nu trebuie omis nici amănuntul, extrem de important, că moldovenii au întîlnit una dintre echipele ce au arătat, în acest start de sezon, că se poate lupta la supremaţia Ligii 1. Iar echipa lui Grig a fost din nou ingenios de exactă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Gazdele au avut şuturi puternice, dar pe lîngă poartă: Stanciu (minutul 3) şi Costin (20). Prima ocazie reală a moldovenilor a fost a lui Nicuşor Stanciu (39), care a fost blocat după trei driblinguri, tocmai cînd se pregătea să dea lovitura de graţie. Pandurii au acceptat dominarea, însă au încercat să înţepe pe neaşteptate.

Dacă Radu Petrescu n-a văzut penalty-ul la Maxim, Varela (59) l-a salvat şi pe Milanov, dar şi Vasluiul, atunci cînd Vlad a trimis spre poarta părăsită de Coman, ieşit la blocaj. Ofensiva galben-verzilor s-a înteţit şi-au apărut şi faze spectaculoase. Precum cea a lui Marius Niculae (61), atacantul reluînd din voleu, tare, dar Mingote a respins magistral.

S-a înclinat terenul spre poarta oltenilor. N'Doye (68) a tras la fie ce-o fi, mingea s-a lovit de Niculae, dar Mingote iar a fost la post, a respins şi, din viteză, Antal a trimis în văzduh, dintr-o poziţie foarte bună. Poate Vasluiul ar fi avut nevoie de un Sînmărtean lucid, însă mijlocaşul-briliant al echipei a fost şters în joc, fără vlagă şi fără mintea limpede arătate de atîtea ori. Era să dea lovitura Ibeh, în prelungiri, cînd a scăpat de Charalambous şi-a tras la colţul lung, însă mingea s-a dus pe lîngă poartă.

Şi, după 4 runde, Vasluiul, care era văzut drept favorită la titlu, de-abia a strîns 4 puncte, în timp ce Pandurii lui Grig demonstrează că nu degeaba este considerată cea mai frumoasă echipă a momentului.

Grig: "Jucăm cu bucurie"
Petre Grigoraş era satisfăcut la finalul partidei: "E prima dată în cariera mea de antrenor cînd scot un punct la Vaslui. Şi starea gazonului a influenţat scorul. Sînt foarte mulţumit de rezultat şi de atitudinea jucătorilor. Poate trebuia să încercăm mai mult poarta adversă, prefer întotdeauna un 3-3, mai degrabă, decît un 0-0. Chiar dacă trebuia să avem penalty, nu cred că a fost rea-intenţie din partea arbitrului, a avut decizii bune, în general. De ce Pandurii joacă aşa de bine? Muncă, seriozitate, bună-dispoziţie. Eu trăiesc momentul acum, sînt fericit".

"Meritam să cîştigăm, am pierdut două puncte. Atmosfera e încărcată din cauza ultimelor rezultate, dar e şi mult ghinion. Fanii pot să mă huiduiască, asta e decizia lor!" (Marius Şumudică, antrenor Vaslui)

512533-caseta-vaslui-pandurii-0-0.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Penalty pentru jieni la 0-0!
În minutul 44, Maxim, de la Pandurii, a încercat să pătrundă în careul advers, însă a fost lovit tare, peste picioare, de către Sînmărtean, venit la deposedare. A fost penalty, însă "centralul" Radu Petrescu a făcut semne ca meciul să continue. În campionatul trecut, în ambele partide directe dintre cele două formaţii, oltenii au contestat arbitrajul - în ambele întîlniri a fost Robert Dumitru - , acuzînd că au fost dezavantajaţi. În minutul 51, Viera, căpitanul Pandurilor, a fost iertat de al doilea avertisment, ce i-ar fi atras eliminarea.

Victimele patronului, titulari aseară
Certaţi de Adrian Porumboiu după 1-4 cu Fenerbahce, N'Doye şi Dani Coman au început şi aseară ca titulari în tricoul moldovenilor. Mai mult, închizătorul a rămas căpitanul vasluienilor, chiar dacă patronul era foc şi pară la adresa jucătorului după meciul ce-a consemnat eliminarea echipei din preliminariile Champions League. Un alt fotbalist care a fost certat de către Porumboiu după partida cu turcii, Antal, a început partida cu gorjenii din postura de rezervă, intrînd în minutul 61.

Sînmărtean, certat
Adrian Porumboiu nu l-a menajat pe Lucian Sînmărtean, deşi l-a lăudat frecvent în ultima perioadă. În prima repriză, văzînd că jocul mijlocaşului de creaţie este şters, a ieşit în faţă, la tribuna oficială, şi-a strigat către fotbalist: "Lucian, joacă şi tu ceva!". Apoi, a dat din cap, dezaprobator, la alte cîteva faze ale ardeleanului.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
acusor
acusor  •  13 August 2012, 15:14

atat timp cat la vaslui nu va fi un antrenor care stie sa se impuna poate sa-l aduca si pe messi...tot nu castiga nimic.porumboiu trezeste-te si adu un antrenor capabil...si nu mai fa tu echipa

domodo
domodo  •  13 August 2012, 08:25

a luat un punct CU ARBITRII!!!A FOST 11M PENTRU PANDURII!!!ia acest "PASAROIU"ciripeste pe la tv.(asta este mai penibil ca oaia de gegel becali!!!)ca ...NU LA AJUTAT ARBITRII !!!!!!

flo_ax
flo_ax  •  13 August 2012, 01:23

Doar un punct cu Pandurii nu e o catastrofa... Pandurii or sa se bata la titlu, cu conditia sa nu piarda iar jucatori. Imbecilul de Porumboiu (e valabil si pt Becali, Copos, Badea de la Dinamo) in loc sa piarda timp si bani cu tot felul de trompete de antrenori, trebuia sa-l ia pe Grigoras si avea cel putin 1-2 trofee acontate pana acum! Culmea cum echipa Pandurii, care pierde sistematic jucatori, nu are nevoie de timp de omogenizare, ci joaca estetic si solid

Vezi toate comentariile (3)
Comentează