FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - DINAMO 1-2

VIDEO Milimetrii au făcut diferența » Dinamo a revenit pe tabelă la Ploiești cu un gol de Champions League reușit de Rotariu

Ropotan a luptat împotriva lui Dinamo, clubul la care a crescut de copil
Ropotan a luptat împotriva lui Dinamo, clubul la care a crescut de copil

Articol de - Publicat marti, 08 decembrie 2015 00:00

Mingea a refuzat plasa la 1-0 pentru Petrolul, după care "cîinii" au renăscut şi au intrat cu adevărat în lupta pentru campionat după un meci megatensionat.

Reconstituirea golului ce-a realizat diferenţa în prima repriză şi a încins meciul: Varga a ştiut ce să facă pe stînga, a centrat fără ca debutantul Corbu să poată respinge cu gheata, Mevlja a plecat de lîngă Moussa (21), care a sărit la cap cu Palici şi sub privirile lui Rotariu, iar atacantul a înscris şi fiindcă între buturi Cerniauskas a crezut că prinde fluturi, nu o minge.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Ulterior, Corbu i-a citit intenţiile lui Varga, blocîndu-l cînd acesta încă nu calculase dacă să tragă sau să încerce driblingul spre a rămîne singur cu lituanianul. "Lupii" au ştiut să-i ţină la respect pe "cîinii" fără o idee clară de joc, pe un gazon în care fie au alunecat, fie n-au avut controlul prelungit al balonului. Elevii lui Stoichiţă au stat sus, au atacat în "haită" cînd a fost cazul, nu le-au lăsat roş-albilor spaţii de a ataca podiumul.

Ce nu te omoară te face mai puternic!

Dinamoviştii au zis că ar fi mai eficient să atace cu Nedelcearu în locul lui Vojnovici, pe cînd ploieştenii au intrat şi mai furioşi după pauză. Bucşa (47), fost căpitan la Dinamo II, a şutat cu patimă de la 23 de metri, dar mingea a lovit năprasnic bara şi-a refuzat plasa.

Frază cu tîlc, din bătrîni: ratările se răzbună! Palici a tras în celălalt careu, Pecanha a prins, a fost faultat de Gnohere, arbitrul n-a fluierat nimic, iar mingea deviată de Tudose a intrat în plasă. Petroliştii au fost şi mai înfuriaţi, partida a căpătat dinamism.

Scăpaţi de două contraatacuri, "găzarii" au fost aproape să treacă în avantaj iar, doar că "foarfeca" lui Moussa (65) n-a tăiat.

Lunetistul

Și cum e vremea supergolurilor în campionat, Rotariu (84) a reuşit o bijuterie, un golazo, iar cuvintele frumoase descriu cu greu execuţia tînărului, mingea ducîndu-se la vinclu.

Cerniauskas s-a scos pe final, blocînd şutul în forţă al lui Marinescu (88). Ropotan (90+4) a înălţat zmeul din 7 metri şi "cîinii" au cîştigat cinic dreptul de a spera la titlu.

Corbu la debut

Fundaşul dreapta Laurenţiu Corbu, 21 de ani, a primit aseară botezul nu doar al Ligii 1, ci a fost şi titular în premieră la Dinamo. Jucătorul adus în vară de la Urban Titu a beneficiat de absenţa suspendatului Steliano Filip. Fai a trecut fundaş stînga, eliberînd postul de fundaş dreapta.

Cum Feussi nu mai este dorit din primăvară în Ştefan cel Mare, Corbu a primit credit din partea lui Rednic. Laurenţiu a fost al 12-lea debutant al sezonului în Liga 1 pentru Dinamo. "Cîinii" formează lotul cu cei mai mulţi debutanţi în campionat în acest an competiţional!

Rednic, apostrofat

Mircea Rednic a pregătit echipa "lupilor" în primele cinci luni ale anului 2015, dar spectatorii l-au huiduit pe "Puriu" în momentul în care a fost prezentat la megafon. Şi pe durata partidei, Rednic a intrat în gura suporterilor.

INBOX

  • Căpitanul "cîinilor", Cosmin Matei, a fost doar rezervă aseară. Jucătorul a primit un mesaj după o serie de evoluţii nu foarte convingătoare.
  • Mulţi ex-dinamovişti în echipa Petrolului. Antrenorul Mihai Stoichiţă, dar şi jucătorii Ropotan, Pulhac, Tudose, Bucşa, Alex Chiriţă şi Lemnaru.
  • Varga l-a lovit şi cu piciorul, şi cu palma peste faţă pe Palici, în minutul 23, după care a avut un clinci cu Andrei Marc, cei doi fiind temperaţi cu greu de către coechipieri.

"Am cîștigat cu noroc, nici nu știu dacă meritam punctele. Petrolul a dominat prima parte, apoi am egalat și am avut șansă cu execuția formidabilă a lui Roti. Fault la golul de 1-1? Dar Moussa nu trebuia eliminat din prima, la cîte faulturi dure a făcut?!"
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

"Felicitări lui Dinamo pentru victoria nemeritată! A fost fault la golul de 1-1. Dar noi sîntem de vină, că i-am băgat în joc cu greșelile noastre, o eroare a lui Tudose a dat semnalul revenirii lui Dinamo"
Mihai Stoichiță, antrenor Petrolul

"Terenul e dezastruos! Nu se poate pasa, nu se poate construi. Iar Petrolul e o echipă bună, nu înțeleg cum a ajuns pe ultimul loc! Nu l-am imitat pe Papp la gol, nici nu am văzut meciul Stelei, habar n-am cum a marcat"
Dorin Rotariu, atacant Dinamo

petrolul dinamo 1 2

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (5)
vasy86le
vasy86le  •  11 Decembrie 2015, 16:56
Postat de e.moti.on pe 08 Decembrie 2015, 14:10

*** ; poti sa te consideri deja o vedeta

Ce sa-i ceri penibilului? el a uitat ca Dinamo a deschis drumul CL :)

e.moti.on
e.moti.on  •  08 Decembrie 2015, 14:10
Postat de travka pe 08 Decembrie 2015, 10:52

gol de champions league? de unde stie dinamo ce e aia? poate de cupa marbella

*** ; poti sa te consideri deja o vedeta

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ataraxia
ataraxia  •  08 Decembrie 2015, 12:29

cu un "i" se scrie atunci cand vorbim de pluralul milimetrului...asta face diferenta dintre un om care a facut o facultate (sau macar a luat bac-ul) si un jurnalist pe plantatia lui tolo. rusine!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează