FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - FC VASLUI 0-1

VIDEO Moldovenii au reuşit să cîştige duelul de Europa chiar la Cluj » Adailton de colecţie

La aproape 35 de ani, pe care-i va împlini pe 24 ianuarie, Adailton a demonstrat încă o dată că rămîne printre cei mai buni fotbalişti din Liga 1. Foto: Lorand Vakarcs (Cluj)
La aproape 35 de ani, pe care-i va împlini pe 24 ianuarie, Adailton a demonstrat încă o dată că rămîne printre cei mai buni fotbalişti din Liga 1. Foto: Lorand Vakarcs (Cluj)

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 decembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 11 decembrie 2011 09:15

Inspiraţia brazilianului a decis soarta unei partide care l-a lăsat pe Ionuţ Badea fără serviciu


Clujul nu mai are timp de lamentări. Cu o singură victorie în ultimele 7 partide, "studenţii" au ieşit valvîrtej pe gazon pentru a-şi salva profesorul, la un pas să fie pensionat de finanţatorul-antrenor. În doar trei minute, Vasluiul a fost numărat de tot atîtea ori şi era gata să declare forfait cînd nici măcar spectatorii nu au apucat să audă formaţiile de start. Tony şi "Prinţul" Cristea au curentat defensiva "galbenilor" (3, 4, 6), însă balonul nu a trecut de Cerniauskas sau nu a nimerit cadrul porţii, cazul nigerianului care a ratat incredibil din 6 metri.

Şi Hizo a părut surprins de somnolenţa defensivei sale, tăvălită chiar şi de veteranul Niculescu, care a tras viclean din lovitură liberă, dar lituanianul s-a arcuit, respingînd în corner (8). Golgeterul Wesley a fost invizibil, iar umbra lui s-a numit Adailton. Doar Sînmărtean a salvat aparenţele, croşetînd printre apărătorii clujeni, însă numai pentru remarca artistică a publicului.

"Prinţul" cu coroniţă
La concurenţă cu el, Cristea a driblat tot ce i-a ieşit în cale, Gladstone, Pavlovici, Balaur, dar nu l-a putut învinge pe Cerniauskas (21). Replica moldavă a pus pe silent corul tribunei clujene cînd Farkas a reluat cu capul din 5 metri, puţin peste poartă (18). A fost singura ocazie clară de gol a elevilor lui Hizo. Cristea l-a mai pus o dată la încercare pe portarul oaspeţilor (38), iar la pauză s-a intrat fără gol.
La reluare, "Dulăul" a ucis suspansul. A ordonat o apărare exactă, acceptînd posesia clujenilor, fără efect pe tabelă. În zadar au căutat Tony şi Cristea o breşă în pînza de păianjen croită în faţa careului lui Cerniauskas. Nici reluările lui Machado, apărut pe teren în locul lui Niculescu, nu au fost mai inspirate, lovindu-se de zidul galben al Vasluiului.

La 64 de ani, Hizo a văzut multe la viaţa lui, aşa că i-a introdus pe Jovanovici şi Costin pentru a securiza un punct. Doar Adailton nu a fost de acord cu finalul, înţepînd cu capul o centrare a lui Temwanjera. Răbdarea lui Walter a ajuns la final, Badea a fost ghilotinat la scurt timp după terminarea partidei.

"A fost un joc greu, am surprins pe un atac rapid şi am reuşit să înscriem. Ne-am apropiat mai mult de poarta adversă în repriza secundă şi am speculat eroarea lor din defensivă"
Viorel Hizo, antrenor FC Vaslui

"Peste tot e greu să te menţii în funcţie, presa abia aşteaptă ca să ţi se clatine scaunul. Dar asta e viaţa de antrenor, cu emoţii la fiecare meci"
Viorel Hizo, antrenor FC Vaslui

"Am dat gol şi am cîştigat, asta e cel mai important. Plecăm cu încredere la Zurich pentru a ne putea califica în primăvara europeană. E greu să joci o dată la trei zile, dar echipa noastră are potenţial"
Adailton, mijlocaş FC Vaslui

Gazon deplorabil
Cluj Arena e un stadion de 5 stele, dar cu un teren extrem de prost. Suprafaţa de joc le-a dat mari bătăi de cap jucătorilor celor două formaţii încă din minutul 15, cînd au apărut primele brazde. Tehnicul Sînmărtean s-a enervat în minutul 39, cînd din cauza brazdelor rupte din gazon a greşit o pasă. "Cum să o dau, că sare din terenul ăsta de nu se poate?!", i-a spus Sînmărtean lui Hizo. La pauză, organizatorii au aşezat la locul lor bucăţile desprinse.

INBOX
- Fanii Universităţii au donat cărţi şi jucării înaintea meciului de ieri, care vor ajunge la copiii nevoiaşi din satele clujene.
- Mijlocaşul Alex Păcurar a încasat aseară al patrulea cartonaş galben din acest sezon şi este suspendat pentru meciul cu CS Mioveni, din prima etapă a returului.
- "Centralul" Alexandru Tudor a alunecat în minutul 74, stîrnind rîsete în tribune.

U Cluj
Aşezare: 4-3-3
1. Matache    6
18. Unguruşan    5
5. Pele    5
2. Szukala    6
29. Grecu    6
10. Păcurar    5
# 8. Nasser, 68    5
22. Boştină (cpt.)    5
27. L. Marinescu    6
26. N. Tony    5
# 20. Cojocnean, 75    5
9. Cl. Niculescu    5
# 11. G. Machado, 57    5
30. Ad. Cristea    7
Antrenor: Ionuţ Badea
Rezerve: M. Popa, Abrudan, Achim, Bazzi

FC Vaslui
Aşezare: 4-2-3-1
12. Cerniauskas    7
20. Milanov    6
21. I. Balaur    6
26. Farkas    6
11. Milisavljevici    6
85. Gladstone    6
# 30. R. Costin, 83
23. Pavlovici    6
10. Adailton    7
80. Wesley (cpt.)    5
# 77. P. Jovanovici, 67    6
18. L. Sînmărtean    7
19. Temwanjera    7
# 9. Yero Bello, 86
Antrenor: Viorel Hizo
Rezerve: Puia, Zmeu, Gerlem, Buhăescu

Cartonaşe galbene: Păcurar (35), Cl. Niculescu (42), Szukala (66) / Pavlovici (31), I. Balaur (43), Gladstone (83), Yero Bello (90)
Arbitru: Al. Tudor (Bucureşti) - 6. Asistenţi: Oct. Şovre - 7, D. Mudura (ambii din Oradea) - 7
Stadion "Cluj Arena"     Spectatori: 8.000

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
florinel_profu
florinel_profu  •  11 Decembrie 2011, 12:48

Frumos canta fanii lui "U".

haxor
haxor  •  11 Decembrie 2011, 12:09
Postat de uclujnapoca pe 11 Decembrie 2011, 02:06

felicitari vasluienilor! si felicitari lui Cristea .. a aratat ca e un jucator de clasa! pacat ca Badea a ucis meciul cu niste schimbari haotice si monotonul 4-3-3 ....... il felicit pe Walter ca in sfarsit l-a demis :) eram morti de mult... n-a fost instare sa castige cu tg mures, concordia sau sibiu... indiferent de arbitraj acele echipe trebuiau batute lejer :)

frumos gest de fairplay din partea ta, cam rar sunt reactii de astea intre suporterii romani mai ales ca UCluj au jucat destul de bine si poate ca un egal iera mai echitabil!? Felicitari moldovenilor si sper sa mearga in primavara europeana si toata tara spera in aceasta calificare istorica dupa miracolul Urziceni!

forumeer
forumeer  •  11 Decembrie 2011, 08:55

Bravo Vaslui, mi-ar placea sa luati titlul!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează