FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

VIDEO Naşii campionilor! » După Maccabi, Rapid s-a impus şi în faţa lui Wisla Cracovia

Mihai Roman a fost, ieri, omul meciului!
Mihai Roman a fost, ieri, omul meciului!

Articol de , - Publicat joi, 07 iulie 2011 00:00 / Actualizat joi, 07 iulie 2011 10:47

După Maccabi Haifa, deţinătoarea titlului în Israel, alb-vişiniii au bătut-o şi pe Wisla Cracovia, formaţie ce sezonul trecut a triumfat în Polonia.

Rapidul lui Răzvan Lucescu se pregăteşte de noul sezon duelîndu-se cu echipe campioane. Ieri, în primul amical din al doilea stagiu de pregătire al verii, cu Wisla Cracovia, giuleştenii au bifat a treia victorie din intersezon, la capătul unei partide cu două reprize diferite: prima, foarte bună, a doua, mediocră!

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI!

Creţu, călcîiul lui Ahile

În prima parte, rapidiştii au părut că au înţeles ce vrea Răzvan de la ei şi au pus bine în practică indicaţiile antrenorului. Pressing-ul ridicat le-a ieşit cel mai bine, oamenii de atac recuperînd multe baloane. Apărarea a funcţionat atît timp cît pe teren s-a aflat Marcos Antonio, cel care şi-a dirijat perfect colegii. Singurul minus din defensivă rămîne postul de fundaş dreapta, Creţu gafînd şi ieri de cîteva ori. La pauză, Răzvan şi-a scos căpitanul de pe teren, introducîndu-l pe Oros, iar Coman, rămas şi fără Alexa în faţa apărării, a început să aibă de lucru, salvîndu-şi echipa în trei situaţii clare de gol.

Roman-show

În atac, lucrurile au stat la fel. În prima parte, vişiniii au fost clar peste polonezi, iar cel care a strălucit a fost Roman, cel mai bun fotbalist de pe teren. Mai întîi, în minutul 13, s-a demarcat bine în careu, a primit mingea de la Cassio şi a întors la 16 metri, de unde Grigorie a deschis scorul cu un şut sec!

Apoi, i-a centrat perfect lui Herea, care i-a luat faţa portarului, dar lovitura sa de cap s-a dus peste transversală, pentru ca, în ultimul minut al primei reprize, fostul braşovean să marcheze şi el, după o acţiune personală. La capitolul plusuri mai trebuie amintit şi Dan Alexa. Fostul timişorean a avut o evoluţie perfectă, închizînd bine jocul la mijlocul terenului.

După pauză, Rapidul a ajuns greu la poarta adversă şi a încheiat meciul gîfîind, arătînd că formaţia din Grant mai are de lucrat la capitolul pregătire fizică.

Adio, Duarte!

Rapidiştii s-au săturat de mofturile lui Rui Duarte şi sînt decişi să-l suspende pe fundaşul dreapta portughez. Chiar dacă Dinu Gheorghe încă l-ar mai vrea pe lusitan, Răzvan l-a anunţat că nu va mai miza pe el: "Vom lua o decizie în privinţa lui Duarte, garantez asta!". "Vamă" a spus şi el: "De data asta nu mai scapă!". Astfel, giuleştenii vor demara procedura de suspendare a jucătorului şi au început să-i caute înlocuitor. Au deja două variante gratis: Carlitos (29 de ani), de la Naval, şi Ricardo Pessoa (29 de ani), de la Portimonense.

Inbox:
- Giuleştenii au acuzat o stare de oboseală înaintea jocului, unii jucători susţinînd că n-au putut să se odihnească. Alb-vişiniii au ajuns la Tallinn marţi, aproape de miezul nopţii, cînd încă era lumină. În Estonia soarele răsare la ora 4:00 şi apune la 23:30.
- Deşi a făcut deplasarea în Estonia, Surdu acuză în continuare probleme musculare şi nu a fost ieri nici măcar în lot. Fostul stelist are şanse mici de a evolua şi mîine, cu Genk.
- Răzvan Lucescu a confirmat informaţia apărută în Gazetă conform căreia giuleştenii nu ştiu ce accidentare are Teixeira: "Încă nu şi-a reluat pregătirile 100%. Probabil că într-o săptămînă vom şti ce are, timpul de recuperare s-a lungit. Nu vrem să riscăm nimic, îl vrem refăcut total".

"În repriza a doua n-am reuşit să mai facem presing şi asta s-a văzut, am scăzut puţin ritmul şi Wisla a fost peste noi. Una peste alta, sîntem mulţumiţi, echipa creşte de la meci la meci" (Dinu Gheorghe, preşedinte executiv Rapid)

"Mulţi spun că sîntem favoriţi la titlu ca să pună presiune pe noi, astfel ca la primul joc mai puţin reuşit să se creeze tensiuni în echipă. Nu trebuie să ne impresioneze asemenea declaraţii" (Răzvan Lucescu, antrenor Rapid)

Rapid - Wisla Cracovia 2-0
Au marcat: Grigorie (13), M. Roman (45)
D. Coman - V. Creţu, Marcos Antonio (Oros, 46), Burcă, Bozovici (Ezequias, 62) - Grigorie (I. Apostol, 46), D. Alexa (N. Grigore, 62), Herea - M. Roman, Cassio (Pancu, 46), Sburlea (Deac, 46)
Antrenor: Răzvan Lucescu

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (7)
madridpytyc
madridpytyc  •  07 Iulie 2011, 21:43
Postat de imperator pe 07 Iulie 2011, 03:14

Sper sa nu defileze in campionat .:))

eeee...steaua a jucat daor cu anonimii asa ca tine si a facut doar egaluri noi am batut doar campioane:)))

juliusmad
juliusmad  •  07 Iulie 2011, 13:56
Postat de blondutzu86 pe 07 Iulie 2011, 10:02

mai bine campioana morala decat campioana valizelor si a brichetelor....nu inteleg ce bucurie poti sa ai in suflet cand castigi campionatul in modul cum a facut-o Steaua la ultimele titluri luate

cred ca nu ai vazut ghilimelele ;)..........deci, reluam, "campioana morala"

blondutzu86
blondutzu86  •  07 Iulie 2011, 10:02
Postat de juliusmad pe 07 Iulie 2011, 08:16

de rapid nu imi fac griji. si Steaua si dinamo au mai batut tot in amicale iar in campionat s-au clasat pe locurile 5-6. razvanel e un antrenor mediocru care nu prea a castigat nimic pana acum, pe la jumatatea campionatului o sa o tina numai in egaluri pana la sfarsit cand rapid va deveni din nou "campioana morala" :))

mai bine campioana morala decat campioana valizelor si a brichetelor....nu inteleg ce bucurie poti sa ai in suflet cand castigi campionatul in modul cum a facut-o Steaua la ultimele titluri luate

Vezi toate comentariile (7)
Comentează