FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII - FC VASLUI 2-1

VIDEO Noroc european » Vasluiul a capitulat şi la Tîrgu Jiu: 1-2 cu Pandurii!

Matulevicius a izbutit aseară prima sa
Matulevicius a izbutit aseară prima sa "dublă" de cînd a venit în România

Articol de - Publicat marti, 05 martie 2013 00:00 / Actualizat marti, 05 martie 2013 01:22

Oltenii au cîştigat derby-ul pentru Europa League, propulsaţi de o şansă incredibilă: portarul oaspeţilor, Cerniauskas, şi un henţ nesancţionat au produs golul victoriei ”minerilor”.

Voiculeţ, Nistor şi Răduţ joacă aşa cum făceau şi pe vremea lui Grigoraş: alternează momentele în care te fac să ţii cu ei oricît de neutru ai privi meciul, apoi ţi se pare că merită să fie pedepsiţi. Faţă de toate jocurile în care gorjenii evoluau admirabil şi pierdeau, norocul a intervenit exact într-o partidă posibil decisivă în lupta pentru locurile de Europa League.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Vasluiul egalase şi meciul era echilibrat cînd lituanianul Cerniauskas l-a nimerit pe conaţionalul lui Matulevicius cu o degajare ca un autogol hotărîtor. Moldovenii au forţat revenirea şi s-au aflat aproape s-o obţină, la o megaocazie pe care Antal a irosit-o ca un tip abia apărut în fotbal, o tentativă de lovitură de cap la care mingea l-a lovit, de fapt, în umăr şi a trecut pe lîngă poartă!

Dar şi galbenii au presat pe final aşa cum jucaseră întregul joc. Stilul lor seamănă cu al lui Temwanjera chiar şi atunci cînd zimbabweanul se află pe bancă, adică o continuă luptă neinspirată, întreruptă uneori de execuţii precum aceea cu care Jumisse a marcat la Tîrgu Jiu. Pustai are şase puncte din două meciuri pe banca "pandurilor", deci maximum. Deocamdată, singura concluzie ar fi că e un antrenor mai norocos decît Grig.

Gol cu mîna!
Cerniauskas a greşit grav la al doilea gol al gorjenilor, dar reuşita decisivă a devenit posibilă cu un henţ al lui Matulevicius. Atacantul a parat ca un portar mingea şutată de către Cerniauskas şi balonul s-a dus din contra cu mîna a vîrfului în colţul lung al oaspeţilor. Nici "centralul" Balaj, nici asistentul Nica n-au observat. "A fost gol dat cu mîna", a comentat fostul asistent Dan Lăzărescu la DolceSport.

"Mi-e foarte greu să vorbesc după ce am ratat patru ocazii clare. Sînt mulţumit că echipa joacă bine, suferim doar la finalizare, dar luptăm pentru podium" ( Viorel Hizo, antrenor Vaslui)

"Recunosc că am cîştigat cu noroc, însă eu îmi felicit jucătorii pentru felul cum au luptat. Calificarea în Europa rămîne un obiectiv" (Cristian Pustai, antrenor Pandurii)

"Am revăzut de foarte multe ori faza ultimului gol şi se vede clar că Matulevicius duce mîna spre minge. Nica ar fi trebuit să vadă asta!" (Dan Lăzărescu, fost asistent FIFA)

561922-pandurii-vaslui-2-1.jpg

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
alpin
alpin  •  05 Martie 2013, 12:59
Postat de ertyuiop pe 05 Martie 2013, 10:48

Milanov a jucat?!!! Ce tapaj la vrajeala au facut.....tot nesimtiti raman!

Eu am spus dupa meci ca totul este o simulare si ca bulgarul va juca fara probleme in etapa urmatoare!!! Niciun jucator nu a fost vreodata accidentat de Cadu incat sa nu poata juca in etapa urmatoare. Dar, slugoii de la Stana sunt multi! Si... cum spunea Voda Lapusneanu!!!

rechinul_bland
rechinul_bland  •  05 Martie 2013, 12:43

alpine pune la loc emblema ce.fu.ra-ului ca spurci imaginea unei campioane care a platiti cu retrogradarea incorectitudini care la voi si la hotelul sunt lucruri obisnuite de ani de zile...cat despre latraii acestor doua echipe "corecte"...bafta voastra este, ca pozitia 69 in care sunt imbarligate echipele voastre de cativa ani in coace (de cand v-o su.ge.ti pe rand), nu va blocheaza dacat gurile si aveti degetele libere sa scrieti rahatisme

pinteaviteazul
pinteaviteazul  •  05 Martie 2013, 11:16

Ce zice acum Decebalu Radulescu de dintii care zburdau pe gazon ???

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close