FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - STEAUA 0-1

VIDEO Numărătoare inversă spre titlu » Steaua a trecut lejer şi în campionat primul examen din retur

Steliştii se menţin la 10 puncte de locul 2.
Steliştii se menţin la 10 puncte de locul 2.

Articol de GSP - Publicat marti, 26 februarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 25 februarie 2013 22:37

În faţa unei echipe limitate şi apăsate de grijile supravieţuirii, trupa lui Reghecampf a trecut fără emoţii de primul obstacol din calea spre 24.

Steaua s-a întors la treburile mioritice cu nonşalanţa unui chirurg intrat la începutul săptămînii în sala de operaţie. Reghecampf şi-a trimis întreg arsenalul ofensiv pe teren, chiar dacă Universitatea e la ani-lumină distanţă de Ajax. Nici un termen de comparaţie nu suferă vreo alăturare, dar Steaua a început meciul la ralanti, stăpînă absolută pe fiecare centrimetru de teren.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Doar galeria "şepcilor roşii" a părut capabilă să ţină ritmul cu pulsul partidei, monitorizat de roş-albaştri în cele mai mici detalii. Chiricheş nu mai are aura unui salvator, ci mai degrabă a unui terorist care tocmai a detonat o bombă în piaţa centrală din Cluj, la oprobriul atras din peluză după fiecare atingere de balon.

Rusescu la pîndă
Pentru o echipă adunată de prin toate zările şi care circulă low-cost, ajungînd din cantonament cu doar o zi înaintea meciului, să rezişti mai bine de o jumătate de oră în faţa unui tăvălug ofensiv e adevărata performanţă care poate fi trecută în statistică.

Mai multe imagini!

O ezitare a fostului stelist Ninu i-a oferit lui Tănase, uitat singur în careu, şansa pentru a deschide balul. Samoilă a respins moale, iar Rusescu a lovit letal (34). Golgeterul Ligii 1 şi-a încercat norocul şi de la distanţă (40), iar apoi Apostu a trecut pe lîngă balon la unica ocazie a Universităţii (44).

Gafa lui Tătă
La pauză, Reghe a mutat pentru a rezolva cît mai rapid meciul. Un triunghi ofensiv din partea dreaptă, cu Rîpă la serviciu, a îngenuncheat defensiva "şepcilor roşii", însă Tatu a frezat balonul, ajungînd el în năvodul plasei clujene (53). A intrat şi Nikolici, dar Tănase a arestat balonul pentru uzul personal, uitînd că trebuie să-l mai servească şi pe sîrb în careu.

Steaua a pus sigiliul pe rezultat, gata să cadă după gafa lui Tătăruşanu. Portarul a bîlbîit o minge în faţa lui Dedu, însă atacantul Universităţii a tras paralel cu linia porţii. O ultimă zvîcnire a unui simbol ţinut în viaţă de nebunia unei galerii care refuză verdictul final, în timp ce Steaua a început numărătoarea inversă pentru titlu la Cluj.

"Au existat incidente care n-ar trebui să se petreacă pe stadioane. Totuşi, e vorba doar despre fotbal! Nu e normal să existe violenţă din partea suporterilor!" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Noi am încercat să intrăm motivaţi şi concentraţi, am ştiut cu toţii cît de important era un succes la Cluj. E bine să fiu golgeter, dar nici nu-mi fac un obiectiv din asta" (Raul Rusescu, atacant Steaua)

"Nu mi-am bănuit jucătorii de "blat"! Pe Viorel Dinu nu l-am folosit întrucît el fusese învoit şi în timpul stagiului din Antalya, are probleme familiale" (Ionel Ganea, antrenor U Cluj)

"Era normal să cîştige Steaua şi ţin s-o felicit pentru parcursul din campionat şi din Europa League!" (Ionel Ganea, antrenor U Cluj)

560935-caseta-u-cluj-steaua-0-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Primire ostilă
Steaua umple stadioanele aproape peste tot pe unde joacă în România. Arena Universităţii Cluj este însă unul dintre puţinele locuri din provincie unde fanii "roş-albaştrilor" nu au superioritate la meciurile favoriţilor. Peluza "şepcilor roşii" i-a întîmpinat cu ostilitate pe stelişti încă de cînd aceştia au ieşit la încălzire. Fanii Universităţii au scandat în cîteva rînduri şi numele rivalei de moarte a Stelei, Dinamo, cu ai cărei suporteri clujenii sînt înfrăţiţi.

Bătaie în peluză
În minutul 10 al partidei, în peluza gazdelor s-a iscat o bătaie între jandarmi şi fanii Universităţii. Oamenii legii au vrut să confişte cîteva bannere cu conţinut injurios pe care suporterii "şepcilor roşii" au reuşit să le introducă în stadion. Mai mulţi suporteri au fost reţinuţi şi pe numele lor au fost întocmite dosare penale, aceştia riscînd să nu mai poată lua parte la manifestările sportive.

Emoţii pentru Tătăruşanu
Portarul Stelei, Ciprian Tătăruşanu, a trecut prin emoţii mari în minutul 19 al meciului. Un spectator din peluza în care se aflau fanii Universităţii a pătruns pe gazon şi s-a îndreptat ameninţător spre goalkeeper. Acesta a fost oprit însă de stewarzi şi pus la pămînt înainte să ajungă în dreptul lui Tătăruşanu.

Toţi oamenii de pe banca Stelei au sărit ca arşi în momentul incidentului şi i-au cerut "centralului" Sebastian Colţescu şi observatorului Sandu Boc să întrerupă partida. Imediat, portarul Stelei a solicitat îngrijiri medicale, invocînd probleme la vedere din cauza fumului de la petarde şi a gazelor lacrimogene împrăştiate în peluză de către forţele de ordine pentru restabilirea ordinii.

Hidişan trebuia eliminat
Mijlocaşul Universităţii, Florin Hidişan, şi-ar fi putut lăsa colegii în inferioritate numerică încă din minutul 27 al partidei. Acesta încasase un cartonaş galben în minutul 16, pentru o intrare dură asupra lui Bourceanu, iar 10 minute mai tîrziu l-a călcat pe gleznă, în zona de la mijlocul terenului, tot pe căpitanul Stelei. Colţescu a acordat fault pentru oaspeţi, dar nu a mai scos din buzunar cartonaşul.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (36)
collector
collector  •  26 Februarie 2013, 12:16

Toti catelusii sa dea din coada si sa vina la PAlat la Jiji sa le dea cate un os de ROS :)) Daca sunt dresati si au pedigrii, le face Jiji o cusca permanenta cu vedere spre o groapa de gunoi...Nu de alta, dar sa isi aduca aminte de "vremurile bune" :)))

collector
collector  •  26 Februarie 2013, 12:07
Postat de adrian84 pe 26 Februarie 2013, 10:21

Caderile astea dupa meciuri in cupele europene sunt normale, da, dar macar daca nu s-ar exagera cu suspiciunile astea stupide cred ca ar fi mai bine. Era clar ca Steaua era favorita aseara, o spun clasamentul, forma si valoarea loturilor. Astept meciul cu Chelsea unde as vrea sa vad aceeasi daruire ca in meciul cu Ajax de acasa. Despre meciul de aseara nu prea ar fi multe de vorbit, Steaua a controlat partida si a castigat meritat.

Poti sa stai de vorba cu toti prostii? Unde nu este creier, o lasi balta. Asa performanta in cupele europene are dinamo cum are chiajna:)) Ce jucatori are Dinamo? Cativa dezertori plecati pe la alte echipe?:)) Mari valori, gen haldan, care a fost un anonim.

dnbstep
dnbstep  •  26 Februarie 2013, 11:07

Era normal să cîştige Steaua şi ţin s-o felicit pentru parcursul din campionat şi din Europa League!" (Ionel Ganea, antrenor U Cluj) Pana si marii dinamovisti devin catelusi in fata Stelei!! haha

Vezi toate comentariile (36)
Comentează