FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL - STEAUA 1-1

VIDEO Oţelul premiantă, Steaua corigentă, arbitrii repetenţi » Campioana e în corzi: al patrulea 1-1 la rînd!

Articol de - Publicat luni, 09 decembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 09 decembrie 2013 10:17

Galaţiul a jucat aseară mai ceva decît campioana care era în 2011. Roş-albaştrii au fost îngheţaţi în mediocritate, ajutaţi de doi oameni în negru, Dima şi Nagy.

Reghecampf dă din mîini, ca la un concurs de break-dance, în timp ce Lienen pare un profesor, cu notiţele la el, în căutarea elevilor capabili de olimpiadă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Amîndoi s-au inspirat din aceleaşi metode de lucru, detaliile modulelor sînt identice. Steaua era aseară alcătuită din mulţi jucători, foşti la diverse concursuri internaţionale, dar care n-au mai aprofundat materia, Oţelul din băieţi ce stau în ultima bancă în clasă, dar pot emite pretenţii la o menţiune, măcar.

Precum Henrique (20), care a vrut să finalizeze a la Rio, dar prea mult spectacol nu face casă bună cu eficienţa. În minutul 26, i-a telefonat lui Tătăruşanu, la post.

O fantomă norocoasă
Steaua e departe de Steaua cu coroniţă din sezonul precedent. Şutul dizgraţios al lui Chipciu (29), mult peste tabela de marcaj, a reprezentat prima ocazie a roş-albaştrilor.

Marquinhos a făcut ce-a vrut cu mingea, încălzindu-i pe gălăţeni. Pînă şi Cooper, închizător de meserie, a luat balonul la jonglat. N-ai fi zis că unii trag la titlu, iar alţii să scape de frigul apropiatei ligi secunde.

Iorga (34) era să dea marea lovitură, însă Tătăruşanu l-a ghicit, magistral, după care Marquinhos n-a mai ajuns la minge, blocat fiind de Varela.

Chipciu a ştiut cum să obţină un fault în preajma careului, la Giurgiu, mai ales că arbitrul Dima a avut ochi doar pentru roş-albaştri în prima parte, iar Bourceanu (37) a centrat pentru omul pe care l-a apostrofat pînă atunci, Varela, fundaşul ţintind precis.

Cadou pentru fotbal
Chipciu (42) ar fi putut închide meciul, a şutat în plasa laterală. Henrique (46) l-a băgat pe Szukala în gura lui Bourceanu, însă n-a fost gol. Oţelul a jucat nemţesşte, pe poarta adversă, Steaua a aşteptat cu viclenie. Mingea a stat puţin locului, s-a jucat alert, în ciuda celor -3 grade Celsius de afară.

Fotbalul a premiat echipa ce-a atacat mai mult şi inspiraţia lui Lienen: Tudorie a reluat spectaculos la prima atingere de balon, din centrarea de Champions a lui Milea. Arbitrii au încins la maximum atmosfera meciului, într-un final de foc.

Campioana a avut momente în care a fost aproape de KO, gălăţenii avînd ratări incredibile, mai ales în minutul 90, şut Henrique din 3 metri alături!

17 ani şi 9 luni are Tudorie, cel mai tînăr marcator din prima divizie în acest sezon

"E cel mai frumos şi mai important gol dintre toate cele pe care le-am marcat, la juniori şi seniori. Steaua e fosta campioană, nu cred că mai are forţa să cîştige titlul şi anul acesta!" ( Alexandru Tudorie, Oţelul)

"Mi-aş dori să pot analiza meciul, dar mai ales în a doua n-am avut ce să analizez. E un rezultat echivalent cu un eşec, aici principalele contracandidate au cîştigat. Presiunea e uriaşă de acum încolo" (Mihai Stoica, manager Steaua)

"Am făcut foarte multe greşeli în repriza a doua. Pîrvulescu şi Tănase trebuia să stea mai bine la faza golului. Trebuie să fim mai responsabili, să fim mai bărbaţi. Dar să jucăm şi mai simplu. E şi o oboseală psihică la noi, e clar" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Nu înţeleg de ce a fost delegat Dima la acest meci, cînd Tudor şi Balaj erau disponibili! În plus, Dima are o rudă angajată la unul dintre cluburile de primă divizie, s-a comis o mare gafă!" (Ion Crăciunescu)

"Ştiam că soţia lui Dima e rudă cu Marius Ianuli, dar au trecut vremurile cînd ne legam de aşa ceva. Era nevoie de o brigadă cu experienţă, a fost o alegere nefericită" (Narcis Răducan, la sport.ro)

598242-otelul-steaua-1-1.jpg

INBOX:
- Gabriel Paraschiv a fost celebrat, aseară, de către gălăţeni. Fotbalistul s-a retras din activitate, iar, în cinstea lui, Oţelul a retras tricoul cu numărul 10 pînă la finele campionatului.
- Nici Steaua nu mai atrage cum o făcea cîndva! Spectatorii gălăţeni s-au speriat de frig, doar 3.500, au venit aseară la stadion.
- Georgievski a lipsit din nou din echipa roş-albastră, fundaşul dreapta bifînd al treilea meci pe care nu-l joacă, în "dubla" Cupă - campionat, cu Oţelul, nefiind păstrat nici în lot.
- Tatu a fost pedepsit pentru prima repriză cu gălăţenii, din Cupă, de joi. Brazilianul n-a prins nici banca de rezerve.
- Bourceanu a stat cu gura pe Varela toată prima repriză, românul fiind nemulţumit de colegul din banda dreaptă.
- Preşedintele Pandurilor, Eugen Pîrvulescu, a declarat aseară la Radio GSP că mîine Comitetul Executiv va anula ultimele două etape care urmau să se dispute în acest an.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (37)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  09 Decembrie 2013, 17:35
Postat de shab pe 09 Decembrie 2013, 16:33

Otelul a jucat mai ceva decat atunci cand a castigat campionatul?? Apostole, tu macar ai vazut meciul? Steaua a jucat foarte prost, dar Otelul nu a trecut de 3 ori mijlocul terenului. De fapt, de ce ma mai mir.. doar scrii la gsp.

Asta e parerea ta , daca ai fi corect ti-ai afisa si echipa , dar ti-e rusine !...... Au trecut de mai multe ori si ar fi trecut si de mai multe ori daca la vreo 5 patrunderi arbitrul dadea galbene si rosu, stelistilor ! La mijlocul terenului, Steaua are trei grobieni : Bourceanu, Pintilii si Prepelita, plus Gardos care in fiecare meci fac 5-6 fauturi nesanctionate , altfel Steaua ar fi fost la jumatatea clasamentului daca arbitrajele erau corecte !

conasu_boeru
conasu_boeru  •  09 Decembrie 2013, 17:28
Postat de corectu pe 09 Decembrie 2013, 16:21

Apostole,erai baut cand ai scris.Deontologia profesionala te obliga sa scrii ADEVARUL.Craciunescu si Porumboiu,mari specialisti in arbitraj au spus ca nu au fost penaltiuri.Da,Pintilii trebuia eliminat in prima repriza,iar Cooper in a doua.Cooper trebuia sa primeasca galben la gestul nesportiv asupra lui Gardos.Al doilea l-a luat in primele 10 minute din repriza a doua.Sigur a gresit si Reghe prin folosirea lui Parvulescu. Se vede ca echipa Steaua e putin cam obosita,jucand in UCL,echipele"guristilor"nejucand,nefiind programate.

.............numai atat ai vazut tu la meciul ala..."corectule" ?!

kily
kily  •  09 Decembrie 2013, 16:45

30 din cele 31 de puncte, steaua la facut cu arbitrii!

Vezi toate comentariile (37)
Comentează