FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - PANDURII 1-1

VIDEO Pacientul clujean » Criza se adînceşte la Cluj: ardelenii nu au reuşit victoria nici cu Pandurii, scor 1-1

Eric a marcat al cincilea său gol din acest sezon, iar Cadu a bifat a doua reușită
Eric a marcat al cincilea său gol din acest sezon, iar Cadu a bifat a doua reușită

Articol de GSP - Publicat luni, 23 septembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 22 septembrie 2013 22:44

Grigoraş e în derivă după doar 5 puncte în 4 runde, la fel ca şi palmaresul obţinut de Rednic.

Sub bagheta lui Grigoraş, Pandurii au încîntat Liga 1, iar vistieria clubului s-a umplut pentru cel puţin două sezoane. "Tiki-taka" autohtonă a purtat semnătura lui "Grig", dar la Cluj orice asemănare cu tactica implementată la Tîrgu Jiu se află la ani-lumină distanţă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

În faţa fostei sale creaţii, clujenii au demarat în viteză, cu Florin Costea reluînd slab din faţa lui Stanca după doar 28 de secunde de joc. Sleiţi de puteri, oltenii s-au aşezat atent pe două linii, lăsîndu-l pe Matulevicius să se lovească de unul singur de zidul clujenilor.

Sub presiune, Erico a cedat primul şi l-a cotonogit pe Costea în careu, iar Haţegan nu a clipit. Penalty şi căpitanul Cadu a rupt echilibrul după nici un sfert de oră (14), iar la Cluj au apărut primele semne ale revenirii la viaţă. Pustai a simţit că echipa sa e amorţită şi a făcut modificări, iar nou-intratul Nicoară l-a încălzit pe Felgueiras, îngheţat în poartă (39).

Costea a închis repriza cu o reluare peste poartă, iar grijile lui Grig abia începeau.

Eric şi oltenii
În doar 15 minute de respiro, oltenii s-au umplut de energie. Ciucur a tras puternic pe jos, Felgueiras a respins în faţă, iar vulpoiul Eric a pus piciorul dintre fundaşii clujeni (58). De aici, EKG-ul lui Grig a luat-o razna.

Clujenii s-au pierdut în bîlbe şi au cedat fizic, lăsîndu-i pe adversari să se joace cu ocaziile în faţa lui Felgueiras. Rubio l-a ţintuit pe goalkeeperul clujean (63), şutul lui Eric nu a nimerit cadrul porţii, iar Ciucur a trimis şi el alături în prelungiri, lăsîndu-l pe Grigoraş să se întrebe ce poate să-i aducă viitorul după doar 5 puncte în doar 4 runde. La fel ca şi Rednic, plecat deja de la CFR.

"Sincer, nu ştiu ce se întîmplă, am căzut fizic în repriza secundă. Echipa a arătat mai bine, am jucat împotriva unui adversar bun, cel puţin n-am pierdut şi trebuie să privim în viitor" (Mario Felgueiras, portar CFR)

"Jocul pe contre din repriza secundă a fost dominat de noi, am cîştigat un punct şi asta e cel mai important. Am avut un meci greu cu o echipă care nu s-a regăsit în acest debut de campionat" (Cristi Pustai, antrenor Pandurii)

"Este plăcut să joci în Europa, e un vis plăcut, reprezentăm România şi ne face plăcere. Nu vom neglija campionatul şi nici Cupa, vom face tot ce e posibil să ne calificăm" (Cristi Pustai, antrenor Pandurii)

"Nu ştiu dacă asta e soluţia, să demitem antrenori pe bandă. Sînt sigur că din fotbal nu ieşi la pensie. Regret ce se întîmplă în Liga 1, dar asta e viaţa noastră" (Cristi Pustai, antrenor Pandurii)

Ce a spus Grigoraş la finalul meciului

- "Normal să fii dezamăgit după acest rezultat, mai ales că am reuşit o repriză bună. Am avut o cădere inexplicabilă. E dureros, supărător, e trist, dar e adevărat, din păcate"
- "Nu mă simt deloc depăşit de toată situaţia existentă, deocamdată asta e atmosfera. Nu avem probleme de comunicare şi disciplină, dar cea mai mare problemă e jocul nostru"
- "Nu mi-a spus nimeni că e ultimul joc, nu am primit nici un fel de întrebări de acest gen. M-am plictisit să primesc această întrebare la infinit, trebuie să apelaţi la conducere"
- "E greu de ieşit din această pasă proastă. Nici jocul, nici rezultate nu ne ajută. Am adunat extrem de puţine puncte"
- "Jucătorii vechi sînt obişnuiţi cu Liga Campionilor, sînt greu de motivat. Cei noi nu ne-au ajutat cu nimic, nu au arătat momentan că merită să joace la CFR”

588162-cfr-pandurii-1-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

S-a rupt Rui Pedro
Revenit după o accidentare care l-a ţinut două etape pe tuşă, portughezul Rui Pedro a rezistat în teren doar 35 de minute. În urma unui duel, lusitanul a fost călcat dur pe gleznă şi nu a mai putut continua partida, fiind înlocuit cu Voiculeţ. Mijlocaşul a urmărit a doua parte de la tribuna a doua, unde se afla soţia sa şi fetiţa lor în vîrstă de doar 3 ani.

Paszkany a rămas la TV
Deşi se afla în Cluj, patronul Arpad Paszkany a evitat să vină pe stadion. El a urmărit partida la TV din separeul restaurantului pe care-l deţine, alături de cîţiva apropiaţi. E pentru prima oară în actualul sezon cînd patronul clujenilor evită să ajungă la stadion, el fiind extrem de nemulţumit de evoluţia fotbaliştilor săi din startul de sezon.

Deac în tribună
Mijlocaşul Ciprian Deac nu a fost nici rezervă aseară, împotriva Pandurilor, după 4 etape în care a fost titular. Grigoraş a sesizat lipsa de formă a mijlocaşului său, preferînd să-i ofere brazilianului Denilson Gabionetta primul joc în tricoul feroviarilor. Şi Pustai a făcut 3 modificări în formula de start după duelul cu Dnepr (0-1), titularizîndu-i pe Pleaşcă, Matulevicius şi Ciucur, însă doar ultimul a prins în teren finalul de meci.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
cfrclujole
cfrclujole  •  01 Octombrie 2013, 21:58
Postat de avocatulreloaded pe 23 Septembrie 2013, 16:51

e clar,cefura se bate la retrogradare !! daca nu mai cumpara ,paskzany arbitrii !

Bravo, oaie! Comentariu tipic stelemist!

daniaania
daniaania  •  24 Septembrie 2013, 20:28

Nu cred ca este lipsa de forma la jucatori..eu cred ca ceva nu miroase bine la club, altfel nu imi explic caderea echipei brusca..!! Este ceva ce nu se stie..clar..!!

elsopotyi
elsopotyi  •  24 Septembrie 2013, 09:19

CRED CA VOM RETROGADA SPRE BUCURIA NATIONAL-SOVINISTILOR CELOR CARE URASC KOLOZSVAR SI MAGHHIAR, CAM 99%SDN POPULATIE.ASA NE TREBUIE DACA NU AM ADUS JUCATORI CI AMATORI.SE POATE INTRE CEI PLECATI MAI ERA BUN ,SI FOATE BUN PENTRU DIVIZIA SECUNDA.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează