FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII - ASTRA 1-0

VIDEO: Pandurii mai fac un pas către salvarea de la retrogradare » Sfarmă-piatră

Oltenii au atacat cu toate liniile, însă golul izbăvirii a venit din partea unei rezerve Foto: Adriana Brujan (Severin)
Oltenii au atacat cu toate liniile, însă golul izbăvirii a venit din partea unei rezerve Foto: Adriana Brujan (Severin)

Articol de - Publicat duminica, 17 aprilie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 16 aprilie 2011 21:50

Gorjenii continuă să meargă ceas. Golul lui Voiculeţ pare să-i fi scos definitiv din calculele luptei pentru evitarea matineului

Oltenii şi-au găsit o nouă alinare: Pandurii Tîrgu Jiu. Este mîndria actuală a zonei, o echipă care a crescut mult în 2011 şi care, prin golul-balon de oxigen al lui Voiculeţ, continuă să spere, meritat, că va juca şi la anul în Liga 1 Bergenbier. Turnu Severin este fortăreaţa jienilor. Un exil fericit pentru trupa lui Grigoraş: în afara unui egal, a strîns doar victorii pe malul Dunării. După ce la Severin au capitulat CFR Cluj, FC Braşov, Tîrgu Mureş şi Brăneşti, ieri a venit rîndul Astrei, neînvinsă în 2011!

Între două revelaţii ale primăverii, n-a ieşit un joc spectaculos. Din nefericire, ambele formaţii au fost interesate să-şi asigure obiectivul propus, unu sau 3 puncte, cu minimum de efort. Pandurii, simţind şi căldura sufocantă a zonei retrogradării, a atacat mai mult. Fazele de poartă au fost puţine. Stromajer (39) putea să dinamizeze partida, dar balonul s-a dus în bară, iar Vranjes n-a reuşit decît să tragă slab din poziţie bună.

A urmat un joc de uzură, cu aşa-zise ocazii de-o parte şi de alta, iar cînd meciul se ducea spre o remiză albă ce-l făcea pe Grigoraş să ia la şuturi sticlele de plastic de pe margine, Voiculeţ a marcat. Sec, lîngă bară, fără prea multe comentarii. Inspiraţia lui Grig a fost răsplătită, alb-albaştrii continuă să respire normal.


13 puncte din ultimele 15 puse în joc a cîştigat echipa din Tîrgu Jiu. Singura remiză, 2-2 la Timişoara etapa trecută, cînd Zicu a egalat în ultimul minut

"Ca o glumă, echipele mari cîştigă şi cînd nu joacă bine. Am reuşit o victorie de moral, care ne ţine în luptă să ne salvăm, aşa cum am merita, de la retrogradare"
Petre Grigpraş, antrenor Pandurii

Inbox
- La ultima fază a primei reprize, gazdele au cerut penalty, solicitînd un henţ la Takayuki. Arbitrul i-a acordat circumstanţe atenuante niponului, mai ales că acesta s-a ferit de minge.
- Tibor Selymes, antrenor Astra: "E greu cînd pierzi, dar am făcut greşeli nepermise pentru Liga 1. Jumătate din linia mea defensivă s-a întors cu spatele cînd a tras Voiculeţ. Pandurii joacă fotbal. Dacă luam măcar un punct, trăgeam la cupele europene. Aşa, «la revedere!»".
- N'Doye a luat un cartonaş galben, pentru proteste, şi va lipsi etapa viitoare, cu Rapid. Selymes a ameninţat că-l va amenda pentru acest lucru. Senegalezul e bănuit că nu a vrut să joace contra giuleştenilor.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
star01
star01  •  17 Aprilie 2011, 09:26

Grig demonstreaza,daca mai era cazul, ca este ANTRENOR!!!

star01
star01  •  17 Aprilie 2011, 09:25

bravo baieti!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează