FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - DINAMO 1-1

VIDEO Prinși în lanț » "Câinii" s-au împiedicat pe final, 1-1 cu Viitorul, după ce noul ”bombardier” Lazăr deschisese scorul

Articol de - Publicat miercuri, 21 septembrie 2016 00:00

Suspans și fotbal ofensiv. Ingredientele duelurilor dintre Viitorul și Dinamo, echipe care nu știu să se apere, preferând jocul ofensiv.

Fotbal-șampanie. Meciul dintre cele două candidate la podiumul Ligii 1 a început fără prea multe introduceri, Hagi și Andone se cunosc bine. Nu neapărat din vremurile când se confruntau pe gazon în Derby-uri de România intense și războinice.

Diferența dintre o transversală și un gol

Vali Lazăr (6) a arătat că trece printr-o perioadă fastă a carierei, poate cea mai bună chiar. Râmniceanu s-a opus, însă în minutul 17 n-a mai avut ce face după ce mingea a curs simplu și eficient pe traseul Romera - Hanca - Lazăr. 1-0 pentru Dinamo și fiindcă Brănescu l-a blocat excelent pe Florinel Coman cu câteva minute mai devreme, "stângul" atacantului negăsindu-și ținta. Brănescu (26) a fost spectator la lovitura liberă a lui Iancu, însă transversala și mingea lovită de piciorul lui Romera, involuntar, au salvat situația! Patrick Petre n-a fost altruist, a vrut prea mult și a reușit prea puțin dintr-o fază ce-ar fi putut rezolva ecuația partidei. Romera era să dea lovitura, în minutul 42, chiar dacă norocos, șutul său centrare fiind deviat cu greu de către portarul advers.

Nimely i-a pedepsit

Ambii antrenori au schimbat, tot ofensiv. Hagi s-a bazat pe junii Nimely și Stoica, în timp ce Ando a mizat pe experiența lui Rotariu și Palici, menajați în startul meciului. Viitorul a avut mai mult mingea, însă Dinamo n-a fost pasionată în acest start de sezon de elementul statistic al unei partide, cedând adversarilor balonul, în frecvente ocazii. Copiii "Regelui" doar l-au încălzit pe Brănescu, "câinii" au închis culoarele bine și au sperat într-un contraatac decisiv. Chițu (81) s-a desprins de Filip, nu decisiv, pentru a marca. Steliano s-a accidentat la momentul nepotrivit: a stat trei minute pe tușă pentru îngrijiri medicale, Viitorul a centrat prin Benzar, iar Nimely (84) a marcat după bâlbâieli în careul roș-albilor, Hanca și ceilalți dinamoviști fiind prea devreme cu mintea la victorie. La ultima fază a meciului, Rotariu a prins un superșut, de la 18 metri, doar că Râmniceanu a scos providențial, o revanșă personală după ce-a fost jumătate de an turist în Ștefan cel Mare. Dinamo a ratat ocazia de a se apropia mai mult de rivala Steaua, încheind meciul prea devreme, lăsându-se dominată prea mult și prea repede. Din nou, Viitorul i-a dat lovitura pe final.

5 goluriși 3 pase decisive a strâns Lazăr în acest sezon în 10 meciuri în toate competițiile

2 goluria reușit liberianul Nimely pentru Viitorul în 10 partide, în 484 de minute

"Am dorit să câștigăm, era foarte important acest lucru, dar am plătit tribut unei faze fixe"
Laurențiu Brănescu, portar Dinamo

"Preferam să marcheze altcineva, dar să câștigăm. Cred că nu ne-am concentrat suficient. Dacă eram puțin mai inteligenți, am fi putut rezolva mai devreme jocul. Nu mă încălzește cu nimic că am ajuns golgeterul echipei"
Vali Lazăr, mijlocaș Dinamo

"Remiză între două echipe frumoase ale campionatului, s-a jucat un fotbal bun. Coincidență că sunt multe remize între noi și Dinamo, fiecare își dorește victoria. Noi trebuia să fim mai fini, mai atenți. Cu Ando aveam dueluri ca dracii, pe teren, pe vremuri, așa au rămas și acum"
Gheorghe Hagi, antrenor Viitorul

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
faneatikul
faneatikul  •  21 Septembrie 2016, 23:13

De parca tu ai bacu luat ?? se schimba scaunele din clasa si tu tot in clasa 12 esti. Prostovan cu diploma becalista.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  21 Septembrie 2016, 14:34

e deja-vu. fiecare meci conducem apoi ne retragem si luam gol. iar ca prostia sa fie completa nici nu invatam nimic din chestia asta si aplicam aceeasi tactica falimentara si meciul urmator.

201.
201.  •  21 Septembrie 2016, 12:51
Postat de alexbibirica1 pe 21 Septembrie 2016, 10:22

despre rinamo si ai sai "bombardieri" ... robert a luat bacul la 31 ani ... iar la 37 de ani si-a luat doctoratul....acum e acuzat de plagiat !

Uite cine vorbeste de funie in casa spanzuratului despre Bac... :))).Ala macar si l-a luat fie si la 31 ani dar tu?Tot cu 2.50 ala ramai?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close