FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID-ASTRA 3-2

VIDEO Rapid a cîştigat meritat cu Astra, dar şi cu ajutorul lui Cristian Balaj » Nebunii frumoşi ai Giuleştiului

Pancu s-a ajutat de mîini la al treilea gol al rapidiștilor. FOTO Raed Krishan
Pancu s-a ajutat de mîini la al treilea gol al rapidiștilor. FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 31 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 31 octombrie 2011 03:00

Rapid a trecut aseară de Astra lui Şumudică după un meci bun, cu multe faze de poartă, peste nivelul obişnuit al Ligii 1


Şumudică nu mai e antrenorul Rapidului, dar păşeşte pe iarba din Giuleşti la fel de mîndru şi de fericit. Respectuos, îşi salută galeria proprie, apoi priveşte spre cei asemenea lui, fanii giuleşteni. Aplaudat la scenă deschisă, Şumi-gol îşi driblează emoţiile cu o glumă, simulînd că se îndreaptă spre banca Rapidului. Apoi, cîteva bezele, iar meciul poate să înceapă. Mult mai discret, Răzvan e deja la locul lui şi dă ultimele indicaţii.

Burcă, gol în minutul 1
Şi ce debut de partidă! Planurile lui Şumi, care a mizat aseară pe trei închizători, s-au ruinat înainte de a se aşeza pe scaun. Teixeira ia o acţiune pe cont propriu şi obţine un corner. Deac execută, iar Burcă se înalţă la colţul lung şi deschide scorul după doar 32 de secunde! Rapidiştii nu se retrag, ba din contră, arată acelaşi apetit ofensiv ca în Cupă, cu Otopeni (5-0). După două ratări ale lui Deac şi Pancu, Surdu obţine un penalty, iar golgeterul Herea dublează avantajul.

VEZI AICI REZUMATUL MECIULUI DIN GIULEŞTI

De la extaz la agonie
Furia vişinie continuă, Teixeira zburdă printre N'Doye şi Takayuki, dar Pancu e egoist. Şumi schimbă, intră Miranda, Astra se trezeşte, iar ritmul e nebun, mult peste Liga 1. Mai întîi Mihalache reduce diferenţa cu o frumoasă execuţie din lovitură liberă, apoi Grigore se crede brazilian, pierde o minge la centrul terenului şi Straton nu are reacţie la şutul deviat al aceluiaşi Mihalache. 2-2! Şi e rîndul giuleştenilor să se trezească, însă Pancu şi Surdu, care preferă un călcîi în locul unui simplu "lat", îşi bat joc de două ocazii clare. Cei doi se revanşează înainte de pauză, primul îi centrează fostului stelist, iar acesta înscrie din plonjon şi rapidiştii intră în avantaj la cabine. În sfîrşit, vine pauza şi o dată cu ea mai scade pulsul şi în tribune.

Şi iar la extaz
Partea a doua începe la fel, alb-vişiniii se aruncă spre poarta lui Lung, dar Fatai scapă pe contraatac şi Grigore îşi mai spală din păcate suflîndu-i o minge pe care scria gol. Imediat, la poarta cealaltă, Pancone îşi mai trece în cont o ratare, iar Teixeira nu găseşte cadrul porţii cu un şut de la distanţă. Se joacă fotbal, timpul trece repede, e minutul 56, iar Herea sfidează fizica, trimiţînd paralel cu poarta din 4 metri. Faza următoare, din acelaşi loc, Grigore dă pe "scurt", dar mingea se duce pe lîngă. Lucescu vrea să pară calm, nu-i iese!, iar Şumi nici nu încearcă. Giuleştiul apreciază spectacolul, mai vrea un gol, dar Lung se opune de două ori în faţa lui Surdu. Apoi, scoate incredibil lovitura de cap a lui Herea!

E momentul în care Răzvan îşi pune mîinile în cap. Face apel la calm, dar cu cine să se înţeleagă? Teixeira se complică aiurea, iar N'Doye îi dă degetele peste cap lui Straton cu un trasor de la 25 de metri. Se joacă pe contre pînă la final, în prelungiri, N'Doye loveşte bara şi Grigorie îl mai remarcă o dată pe Lung, iar ultimul fluier al lui Balaj aduce un oftat lung la unison. Şumudică a ratat revanşa şi a părăsit gazonul supărat, numai pînă acasă, cînd a realizat că Rapid, echipa lui de suflet, suflă în ceafa liderului Dinamo!

Şumi a ratat golul lui Mihalache :)
Antrenorul Astrei, Marius Şumudică, a avut un conflict cu un suporter rapidist de la tribuna 0. Incidentul s-a petrecut în minutul 34, iar Şumi s-a enervat că spectatorul i-a cerut cu insistenţă să stea jos pe bancă. În acelaşi timp, Mihalache se pregătea să execute lovitura liberă din care a şi înscris. Tehnicianul a aflat că echipa sa a marcat cînd s-a trezit cu propriii jucători lîngă el. S-a uitat la tabelă, apoi a strigat: "Bravo, bă!".

Cifrele meciului
Rapid    -    Astra
49,8%    posesie    50,2%
18    şuturi    9
8    şuturi pe poartă    6
10    cornere    5
11    ocazii    5

Rapid 4-3-3
89. C. Straton    6
2. Rui Duarte    6
4. Marcos Antonio (cpt)    6
16. Burcă    7
19. Bozovici    6
80. Teixeira    6
8. N. Grigore    5
10. Herea    7
7. Deac    6
# 21. Sburlea, 87
11. Pancu    6
# 9. Cassio, 90
24. Surdu    7
# 20. Grigorie, 72    6
Antrenor: Răzvan Lucescu
Rezerve: Drăghia, Oros, V. Creţu, Gîngioveanu

Astra 4-3-3
1. S. Lung jr. (cpt)    6
6. L. Goian    6
5. Bruno Miguel    5
# 14. Miranda, 24    5
25. V. Găman    6
13. J. Morais    5
4. Ov. Mihalache    8
8. Takayuki    6
78. N'Doye    6
18. Strătilă    5
# 20. Al. Stan, 63    5
21. Fatai    6
30. Băjenaru    6
# 10. Amorim, 78

Antrenor: Marius Şumudică
Rezerve: C. Lungu, Tigoianu, Ţigănaşu, B. Rusu

Cartonaşe galbene: Rui Duarte (81) / Miranda (75)

Arbitru: Cr. Balaj (Baia Mare) - 5. Asistenţi: Z. Szekely (Baia Mare) - 7, M. Nagy (Cluj) - 7.

Spectatori: 5.000    Stadion Giuleşti "V. Stănescu"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
doctorvlad
doctorvlad  •  01 Noiembrie 2011, 15:53

daca s a ajuns la discutii despre "mingea" de fotbal...

sprinjeanul
sprinjeanul  •  31 Octombrie 2011, 19:41

pai cat au furat steaua si dinamo dea lungul timpului in competitia numita fotbal,n-a mai reusit nimeni pana acum.pot fi trecuti in cartea recordurilor.bine ca mai beneficiaza si alte echipe de cate un arbitraj favorabil,desi sunt convins ca balaj n-a facut nimic cu intentie.a gresi este ceva omenesc.

maciu19
maciu19  •  31 Octombrie 2011, 17:37

dc sunteti voi stelisti jegosi sclavii lui jiji ce sunteti ..la golul 2 a fost acordat corect penalti ,iar la golul 3 a facut stop cu burta cumva,uitati`va la video ,nu a facut nici un jucator dp teren scandal care erau langa pancu ca a fost hent si ati vazut voi nu ?fwtuva`n gura de jijipisti ...v`a dat oieru comanda sa scrieti numai porcarii despre orice meci al rapidului nu ?..si gradinerescu ala (comentatorul) mai ca plangea la primul gol al rapidului ,iar la bara lu n`doye cred ca era deja cu calmantele pe el ...schimbati`va numele in gigisp.ro si gata scrieti numai tampenii !

Vezi toate comentariile (22)
Comentează