FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FC BRAŞOV 0-1

VIDEO Rapid în jos » Giuleştenii au pierdut şi cu Braşovul, 0-1, şi se scufundă în clasament

Adnan Aganovici a marcat unicul gol al partidei
Adnan Aganovici a marcat unicul gol al partidei

Articol de - Publicat sambata, 18 octombrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 17 octombrie 2014 23:52

Giuleştenii au pierdut acasă în faţă Braşovului, după un meci cu două eliminări şi puţine faze de poartă, şi se scufundă în clasament.

Cu Marian Rada pe bancă lucrurile sînt clare, Rapidul e în criză. Numai că de data aceasta antrenorul e vedeta echipei. În trecut, cînd giuleştenii plăteau unele dintre cele mai mari salarii din Liga 1, prezenţa lui Rada la cîrma echipei părea o soluţie inadecvată.

VIDEO: Vezi AICI golul meciului!

Acum, pare un antrenor cu un nume prea mare pentru actualii alb-vişinii.
Din Rapidul care băga spaima în Bundesliga în urmă cu 8 ani a rămas doar Vali Negru, însă, ajuns la 32 de ani, nici el nu mai e acelaşi.

În rest, o echipă fără staruri, fără mingicari, adică cei atît de iubiţi în Grant în anii trecuţi, o formaţie săracă şi cu burta goală. Adversarii de aseară, braşovenii, nu o duc nici ei mai bine. Cam la fel de săraci, dar măcar mai experimentaţi.

Entuziasmul tinerilor giuleşteni face ca Ciolacu să aibă şansa deschiderii scorului, dar Iacob a reţinut în doi timpi (9). Oaspeţii dau replica prin Constantinescu, însă acesta şterge prea puţin balonul cu capul (18). La poarta cealaltă, Săndulescu trimite în bară, măcar de-ar fi fost una frumoasă (21)!

Elanul gazdelor dispare după ce Mera vede al doilea "galben" (27), dar în mod curios braşovenii rămîn la cutie. Aici e meritul stadionului, care încă îi mai sperie pe oaspeţii ce îi calcă pragul.

Machado, două "galbene" în 4 minute
Szabo simte frica elevilor săi şi îi împinge de la spate. La pauză schimbă sistemul şi mizează pe două vîrfuri, Ţîră şi Constantinescu. Braşovul începe să preseze, Rapidul apelează la cartea contraatacului.

Negru scapă singur, dar vîrsta îşi spune cuvîntul şi se pierde pe drum. Machado încasează două "galbene" în patru minute şi Balaj restabileşte echilibrul numeric (62). Braşovenii au făcut iar pasul înapoi, iar rapidiştii au prins curaj, însă Martin şi Coman n-au prins spaţiul porţii.

Drăghia şi-a salvat colegii cu o intervenţie salvatoare în faţa lui Enceanu (73), dar pînă la urmă oaspeţii au profitat de spaţiile lăsate în apărare de bucureşteni. Acelaşi Enceanu a trimis în faţa porţii şi Aganovici a marcat după ce a scăpat din marcajul lui Mendy (84).

Giuleştenii n-au mai avut forţa să revină, iar braşovenii au plecat cu trei puncte mari din Grant. Pentru suflarea alb-vişinie se anunţă un sezon plin de emoţii.

"Am întîlnit o echipă ofensivă, dornică să joace. Sîntem bucuroşi că am reuşit să cîştigăm" (Adrian Szabo, antrenor FC Braşov)

"Am făcut un meci destul de bun, dar, din păcate, nu am reuşit să cîştigăm nici măcar un punct. Noi sperăm în continuare să reuşim meciuri bune, dar să şi adunăm puncte" (Valentin Negru, mijlocaş Rapid)

"Sperăm să se schimbe ceva în jocul nostru pentru că ne va fi greu să ne salvăm. Pentru binele Rapidului aş putea colabora cu Masone. Astă-seară ne-am salutat doar" (Valerii Moraru, patron Rapid)

638066-rapid-brasov-0-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Massone, în tribună
La meciul de aseară a asistat şi italianul Angelo Massone, cel care n-a renunţat la dorinţa sa de a devenit acţionar al Rapidului. Acesta a venit însoţit de Renzo Rossi şi a urmărit partida de la tribuna oficială, dar fără a socializa cu Valerii Moraru, actualul acţionar majoritar din Grant. Avocatul italian l-a acuzat pe omul de afaceri moldovean că a preluat pachetul majoritar de acţiuni în mod ilegal.

Alături de Welington
Jucătorii celor două formaţii au ieşit pe teren îmbrăcaţi în tricouri pe care scria în limba engleză: "Spune nu rasismului!". În etapa trecută, la Chiajna, un fan rapidist a aruncat cu o coajă de banană în atacantul brazilian al ilfovenilor, iar Comisia de Disciplină a amendat Rapidul cu 22.000 de lei şi le-a interzis alb-vişiniilor să dispute două meciuri în Grant. Giuleşteni au făcut recurs şi au scăpat doar cu amendă.

Omagiu pentru Ioniţă III
Înainte de fluierul de start, s-a ţinut un moment de reculegere pentru fostul jucător al Rapidului, Alexandru Ioniţă III, care fusese împrumutat în vară în Liga a 4-a, la CS Cornu. Acesta a decedat în urmă cu 10 zile într-un accident de maşină. În memoria lui, giuleştenii au evoluat cu banderole negre pe braţ.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
andytheblue
andytheblue  •  19 Octombrie 2014, 00:56

Unde sunt sutele de mii de suporteri ai rapidului ??? Ca acum 2 ani ,apareau pe aici si se dadeau mari si tari dar acum cand echipa e scufundata de tot ,nimeni nu mai e pe aici !!!!!!!!

andytheblue
andytheblue  •  19 Octombrie 2014, 00:55

incepe sa imi fie mila de corsikani ! S-a cam terminat placerea unora de a arunca cu diverse obiecte in cap jucatorilor singurei echipe care a facut ceva adevarat pt tara asta! Nu mai vad ,nici un colac de salvare !

dankressman.1.1.1..
dankressman.1.1.1..  •  18 Octombrie 2014, 19:50
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Ce il mai doare in gramatica pe rapidelul asta!:):):):):)Bah, vezi ca ti-au furat aia din galerie abecedarul!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează