FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - STEAUA 1-1

VIDEO Remiză chioară pentru inamici » Rapid şi Steaua au terminat la egalitate, scor 1-1

Grigore a marcat al treilea său gol în această stagiune
Grigore a marcat al treilea său gol în această stagiune

Articol de - Publicat luni, 30 aprilie 2012 00:00 / Actualizat luni, 30 aprilie 2012 00:48

Rapid şi Steaua s-au anulat aseară reciproc, nereuşind nici una să ia trenul spre cîştigarea campionatului. Profită contracandidatele.

Bravo, Tănase, că ai dat drumul la fotbal prin reuşita eficient de sigură la colţul scurt! Era minutul 29 şi era primul şut la/pe poartă din meci al celor două echipe. Bravo, Grigore, că ai fructificat primul şut pe poartă al echipei tale şi-ai dinamizat şi mai mult derby-ul!

Vezi AICI o galerie FOTO mai amplă de la meci!

Practic, cea mai aşteptată partidă a primăverii a debutat de-abia după o jumătate de oră. Pînă atunci doar cîntecele galeriei Rapidului au existat în derby.

Fotbal la ciupeală
S-a jucat fie bufa-bufa, fie la greşeala adversarului, probabil miza întîlnirii turnînd plumb în ghetele fotbaliştilor. Au făcut erori tocmai "stîlpii" celor două formaţii, Marcos Antonio, respectiv Bourceanu, căpitanii oferind pase decisive pentru adversari. Dani Coman (38) şi-a spălat multe păcate faţă de propriii fani, salvîndu-i şi pe Antonio, şi pe giuleşteni, cînd l-a blocat pe preferatul lojei steliste, Mihai Costea.

VIDEO: Aici ai rezumatul partidei!

Imediat, Deac n-a găsit poarta adversă, cînd meciul stătea să explodeze. Pe lîngă mult şah, jucătorii au căzut ca spicele la anumite faze, poate şi din cauza gazonului, poate şi din cauza suflului pierdut, poate şi din cauza mizei.

Mult nerv pentru nimic
Repriza secundă a debutat cu încercarea fiecăruia de a pune stăpînire pe mijlocul terenului. Nu şi cu faze care să facă diferenţa, aşteptîndu-se din nou o greşeală, izbăvitoare, a inamicului. Clujul, Vasluiul şi Dinamo ţineau pumnii pentru egalul ce se profila. Surdu (58) a încercat să fie erou, şut din cădere de la 8 metri, dar nu i-a permis Tătăruşanu, atent.

Stoichiţă a scos un atacant, ratangiu, Costea II, a mutat cu un ofensiv-creativ, Bălan, şi l-a avansat pe Tatu. Rezultate minime. A vrut mai mult prin introducerea lui Rusescu, Luce junior i-a preferat pe Teixeira, mai elaborat, în locul alergătorului Surdu, şi pe vitezomanul Roman în locul muncitorului Grigore. A intrat şi Pancu, tot degeaba. Rezultate minime. Duşmanii s-au bucurat la final.

"Sper ca la finalul campionatului Rapid şi Steaua să termine pe primele două locuri la egalitate de puncte, caz în care vom fi campioni pentru că stăm mai bine la meciurile directe" (Mihai Stoica, manager general Steaua)

"Nu sîntem mulţumiţi cu un singur punct, veniserăm să cîştigăm. E bine că am rămas în lupta pentru titlu, acum trebuie să legăm victoriile şi să punem presiune pe echipele din faţă" (Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua)

"Meci echilibrat, nu şi spectaculos, iar rezultatul final e echitabil. Nu abandonăm bătălia pentru cîştigarea campionatului" (Alexandru Chipciu, mijlocaş Steaua)

"Nu prea sîntem mulţumiţi, dar dacă Mihai Costea nu dă gol singur cu portarul... Asta este, sper să continue rezultatele-surpriză din acest retur şi noi să profităm şi să urcăm în clasament" (Iasmin Latovlevici, fundaş Steaua)

"Steaua a fost echipa mai bună, dar, din păcate, din cauza unei greşeli individuale, n-am cîştigat. Credem în cîştigarea titlului doar dacă luăm 6 puncte în meciurile cu Petrolul şi Chiajna" (Helmuth Duckadam, preşedinte de imagine Steaua)

"Ambele echipe au avut o teamă mare să nu piardă şi de-asta n-a ieşit un meci spectaculos. Nu sînt nici mulţumit dacă mă gîndesc la ce ocazie a avut Surdu, dar nici nu pot fi nemulţumit pentru că la eroarea lui Marcos Antonio ne-a salvat Coman" (Răzvan Lucescu, antrenor Rapid)

"Nu-mi plac astfel de meciuri, închise. Spectacolul a fost mai mult în tribune, mi-a plăcut atmosfera creată de rapidişti" (Alexandru Chipciu, mijlocaş Steaua)

"Rezultat echitabil, dar noi am avut penalty clar la Bicfalvi, eram lîngă el! Totuşi, e bine că au fost arbitri străini, acum nu se vor face speculaţii. Cu excepţia acelei faze a fost un arbitraj bun" (Dan Alexa, mijlocaş Rapid)

ALTE ŞTIRI DE LA DERBY:

Rapid a avut penalty!

"Centralul" ceh a avut mai multe greşeli în meciul de aseară, însă cea mai gravă a produs-o spre finalul jocului. În minutul 85 nu a văzut un henţ clar comis de Bicfalvi în propriul careu şi nu a dictat penalty, aşa cum s-ar fi impus, lucru confirmat şi de reluările TV. Alte două greşeli: nu l-a eliminat pe Bicfalvi nici în minutul 24, cînd merita al doilea "galben", şi nici în minutul 64, cînd, din nou, ar fi trebuit avertizat.

Scouterii lui Lyon, lăsaţi fără brichetă :)

La partida de aseară au asistat şi doi trimişi ai clubului francez Olympique Lyon, locul 5 în Ligue 1. Aceştia au venit pentru a-i urmări la lucru pe rapidiştii Herea şi Deac, dar şi pe steliştii Tănase şi Chiricheş. Cei doi francezi au avut însă probleme la intrare, fiind obligaţi să renunţe la brichete, deşi au încercat să-i convingă pe stewarzi că nu vor crea probleme: "Sînt om bătrîn, sînt francez, nu ţin cu nici o echipă, de ce să arunc cu bricheta mea pe teren?!".

I-a refuzat pe rapidişti
În momentul în care steliştii au ieşit pe gazon pentru a inspecta suprafaţa de joc, galeria gazdelor i-a scandat numele lui Stefan Nikolici. Fotbalistul asupra căruia clubul din Grant deţine jumătate din drepturile federative le-a zîmbit rapidiştilor din tribune, însă a refuzat să scandeze împotriva Stelei. În momentul în care s-a aşezat pe bancă, Martinovici a glumit cu colegul său: "Salută-ţi fanii, pune-te bine cu ei!".

Răduţ şi Florin Costea, ultraşi :)
Din cei 10.000 de spectatori care au asistat aseară la meci, doar cinci au fost susţinători ai roş-albaştrilor. La tribuna oficială au venit Helmuth Duckadam şi Valeriu Argăseală. Fostul mare portar al Stelei n-a scăpat de ironiile fanilor de la tribuna 0: "Aţi măsurat, mă, porţile? Sînt bune? Mingile sînt umflate? Bravo! Acum uitaţi-vă cum luaţi bătaie!". Tot acolo a stat şi Anghel Iordănescu alături de cei doi fii mai mici ai săi. În schimb, Răduţ şi Florin Costea n-au prins lotul şi au evitat să urce la "oficială", preferînd să vadă meciul din sectorul de la tribuna I, rezervat iniţial galeriei steliste.

Goana după ghete
Roş-albaştrii şi-au ales greşit ghetele de joc aseară. În minutul 10, Cristi Tănase a ieşit la margine pentru a-şi schimba încălţările. Cinci minute mai tîrziu a fost imitat de Chipciu. Steliştii au acuzat că iarba e prea mare!

Emoţii cu Deac
În minutul 3, mijlocaşul Ciprian Deac a avut o intervenţie asupra lui Tatu şi a acuzat probleme medicale, ţinîndu-se cu mîna de glezna stîngă. Fotbalistul împrumutat de la Schalke a primit îngrijiri şi, chiar dacă Roman se pregătea să iasă la încălzire, Deac a strîns din dinţi şi a rămas pe teren.

Cum l-a motivat Gigi pe "Nilă" :)
Patronul Stelei a dezvăluit în direct la GSP TV că a avut o discuţie înaintea partidei cu Mihai Costea, prin care a încercat să îl mobilizeze pe vîrful oltean. "Bă, Mihai, nu trebuie să joci tot meciul. Marcă două goluri, apoi te duci la Stoichiţă şi-i spui: «Nea Mihai, scoate-mă!». Nu-ţi fie, mă, ruşine, cere schimbare! Trebuie neapărat să dormi pe teren?", a spus Gigi Becali.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (178)
detyy
detyy  •  30 Aprilie 2012, 22:51
Postat de detyy pe 30 Aprilie 2012, 22:48

..te intreb!??...a fluierat arbitrul Penalty..??????...nua fluierat...deci nu a fost ....mai putem discuta aici lucrul asta pina in pinzele albe si tot 1-1 ramine...asta este greseala voastra in campionatul romanesc ...vb prea mult despre lucrurile astea...

si ce-ar fi fost daca arbitra un roman si dadea sau nu Penalty???...era pentru unul sau altul Blat???..asa a fost mai bine ca a arbitrat un strain...

detyy
detyy  •  30 Aprilie 2012, 22:48
Postat de energyzatu pe 30 Aprilie 2012, 21:38

penalty pt rapid si bicfalvi trebuia eliminat ... Cine tine cu zdeaua sai futem familia !!!!!!

..te intreb!??...a fluierat arbitrul Penalty..??????...nua fluierat...deci nu a fost ....mai putem discuta aici lucrul asta pina in pinzele albe si tot 1-1 ramine...asta este greseala voastra in campionatul romanesc ...vb prea mult despre lucrurile astea...

energyzatu
energyzatu  •  30 Aprilie 2012, 21:38

penalty pt rapid si bicfalvi trebuia eliminat ... Cine tine cu zdeaua sai futem familia !!!!!!

Vezi toate comentariile (178)
Comentează