FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOŞANI - CEAHLĂUL 0-1

VIDEO Se simte aer european! » Derby-ul de conjunctură al Moldovei a fost tranşat de Miriuţă-band, 1-0

Gazdele (în roșu) au fost în multe momente la pămînt, așa cum e și echipa lui Popovici de o lună încoace // Foto: Ionuț Tabultoc (Botoșani)
Gazdele (în roșu) au fost în multe momente la pămînt, așa cum e și echipa lui Popovici de o lună încoace // Foto: Ionuț Tabultoc (Botoșani)

Articol de - Publicat duminica, 10 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 09 noiembrie 2013 19:07

Nemţenii au obţinut prima victorie în deplasare, după o pauză de un an şi jumătate. Gazele au suferit a cincea înfrîngere consecutivă. Ceahlăul s-a instalat pe poziţie de Europa League.

Patru înfrîngeri în ultimele patru meciuri pentru Cristi Popovici şi ai lui. Meciul cu Ceahlăul? Obiectiv: de preferat victorie sau măcat un egal. În situaţia celor de la Botoşani, acesta era singurul rezultat logic, împotriva unei formaţii a lui Miriuţă fără victorie pe teren străin din primăvara lui 2012! După zece minute în care oaspeţii au forţat, Hadnagy a replicat cu o bară.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

În minutul 23, nemţenii au cerut penalty la o fază în careul lui Curileac, însă "centralul" Marius Avram a lăsat jocul să meargă. Ocaziile mari nu s-au arătat şi întîlnirea a devenit din ce în ce mai anostă pînă în pauză. În debutul părţii secunde, Cînu a vrut să mai anime atmosfera şi a dat o pasă spre portarul Jicha, în stilul lui Bănel Nicoliţă, doar că cehul a fost mai pe fază decît Cernea pe "Bernabeu" şi a evitat ruşinea.

Minutul 60, din nou bară! Şi tot pentru FC Botoşani: Patache a tras, iar din capul lui Golubovici, mingea a lovit bara! Amfitrionii au presat, au avut ocazii, dar a fost ziua cînd clişeele se aplică, astfel că ocaziile s-au răzbunat: Golubovici a deviat cu capul o minge pînă la Constantinescu, acesta l-a întors fără probleme pe Dinu şi a tras perfect, sub bară: 0-1!

Cînd domini şi te vezi condus, parcă orice atac devine mai greu şi golul se transformă în utopie. Botoşaniul cade pe 8, iar Miriuţă îi duce pe ai săi pe 4, loc de Europa League, cel puţin pînă azi, cînd reintră în scenă Pandurii.

Au cerut penalty-uri
În minutul 23, fundaşul Andrei Marc a urcat în careul advers la o lovitură de colţ şi a fost faultat clar, în apropiere de linia porţii, de Cîrjan, care l-a împiedicat neregulamentar pe nemţean. Arbitrul Marius Avram nu a acordat nimic, dar reluările DigiSport au arătat că trupa lui Miriuţă ar fi meritat să primească lovitură de pedeapsă. Şi cei de la Botoşani au cerut un penalty, cu un sfert de oră înainte de final, cînd Hadnagy a căzut în careul lui Jicha. Intervenţia nu a fost una de 11 metri.

"Am luat cel mai simplu gol posibil. Aşa gol nu se poate vedea în Liga 1, ci doar la jocurile de juniori! Sînt nemulţumit de toţi jucătorii" (Cristian Popovici, antrenor Botoşani)

"Dacă ar fi să plasez jocul de azi în Germania, ar fi undeva în liga secundă. Nu ştiam că e prima victorie în deplasare după atît de mult timp, eu răspuns doar de rezultatele din vară şi pînă acum" (Vasile Miriuţă, antrenor Ceahlăul)

INBOX
- Mijlocaşul Marius Croitoru şi fundaşul Florin Acsinte au fost avertizaţi în meciul de ieri şi vor lipsi în etapa următoare, contra Astrei, din cauza cumulului de cartonaşe galbene.

594460-botosani-ceahlaul-0-1.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
fcbm
fcbm  •  10 Noiembrie 2013, 16:21
Postat de alpin pe 10 Noiembrie 2013, 09:25

Botosaniul plateste pentru palavragiul ala, Gigi Becali ot Moldova, care s-a pishat contra vantului, punandu-se rau cu mafia FRF-LPF. Sigur va retrograda! Cat despre Ceahlaul EPO... sunt chiar EPOcali, ca oile fratelui regheBlat!

Alpine,cinstitule,nu vb tu de Ceahlaul ca Juventus a folosit EPO in anii 90 de nu-i adevarat....

dash.berlin
dash.berlin  •  10 Noiembrie 2013, 11:02
Postat de alpin pe 10 Noiembrie 2013, 09:25

Botosaniul plateste pentru palavragiul ala, Gigi Becali ot Moldova, care s-a pishat contra vantului, punandu-se rau cu mafia FRF-LPF. Sigur va retrograda! Cat despre Ceahlaul EPO... sunt chiar EPOcali, ca oile fratelui regheBlat!

La tine toata lumea-i epo idiotule :))))))))) daca Ceahlaul e epo atunci mizeria torineza ce e?The king of epo? :)))

baddux
baddux  •  10 Noiembrie 2013, 10:59

tot respectul pentru miriuta. se vede ca e antrenor bun.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează