FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - DINAMO 2-2

VIDEO Seara cadourilor » Dinamo a fost condusă la Mediaş, dar a scos un punct norocos, scor 2-2

Chiar dacă s-a terminat egal, ardelenii au fost superiori la aproape toate capitolele // Foto: Lorand Vakarcs (Mediaş)
Chiar dacă s-a terminat egal, ardelenii au fost superiori la aproape toate capitolele // Foto: Lorand Vakarcs (Mediaş)

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 octombrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 06 octombrie 2012 23:53

Trupa lui Bonetti a primit două goluri în dar de la fundaşii medieşeni. În schimb, Bawab a avut reuşita sezonului.

Dinamo mai speră la titlu, a spus-o chiar căpitanul său, Cătălin Munteanu, cu o zi înaintea confruntării de la Mediaş, dar după cum stau fundaşii săi pe teren o astfel de declaraţie pare cel puţin o utopie. Cu Gaz Metan, a venit doar confirmarea că defensiva lui Dinamo pare de cristal.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Dănciulescu a încercat o execuţie spectaculoasă în debut (5), iar apoi gazdele au vrut să arate că nu-s mai prejos la capitolul gafe. Akaki a trimis o pasă aiurea, vulpoiul Danciu-gol a interceptat şi apoi l-a servit ca la carte pe Alexe pentru o formalitate (17): 0-1!

Un avantaj fragil care s-a spulberat după ce flancul drept al apărării lui Bonetti nu l-a putut stopa pe Bawab, iar iordanianul l-a găsit pe Astafei, care a semnat egalarea cu o execuţie spectaculoasă (25): 1-1. Pe finalul reprizei, rolurile s-au inversat. Astafei s-a strecurat pe banda dreaptă, iar "doctorul" Bawab a operat cu multă acurateţe din centrul defensivei, semnînd un călcîi antologic (39): 2-1!

Mai multe poze!

Autogol antologic
Nici bine nu au revenit bucureştenii de la vestiare că gazdele au oferit o nouă mostră de ospitalitate. Trtovac a luftat incredibil şi l-a păcălit pe Greab (48), iar "cîinii" şi-au regăsit din nou suflul într-o noapte rece de toamnă: 2-2. Ţucudean s-a bucurat reţinut, iar gazdele au revenit instant, controlînd jocul într-o manieră autoritară, greu de înţeles şi pînă de strategul Bonetti.

Astafei a ţintit bara (55), iar apoi un uragan de faze periculoase s-a abătut asupra buturilor lui Naumovski, desemnat erou la reluările lui Ciprian Petre (65) şi Cristi Todea (66, 69).

Nica a văzut al doilea avertisment (78) şi Dinamo s-a clătinat din toţi rărunchii, dar a rezistat pînă la final într-o seară în care a marcat două goluri făcute cadou de gazdele din Ardeal.

"Am fost superiori lui Dinamo, trebuia să cîştigăm, ei au avut noroc. Sînt stîngaci, dar am dat gol cu călcîiul drept, am fost şi eu pe la Barcelona şi Real, iar asta înseamnă ceva" (Taher Bawab, atacant Gaz Metan)

"Am pierdut două puncte. Am jucat bine spre foarte bine, însă am făcut mari greşeli în apărare, singurele ocazii ale lui Dinamo au venit la erorile lui Akaki şi Trtovac" (Cristian Pustai, antrenor Gaz Metan)

"L-am felicitat pe Ionel Dănciulescu, sînt mîndru că sînt contemporan cu el, că am pus mîna pe el şi că ne cunoaştem. E un exemplu care ar trebui să fie urmat de tinerii fotbalişti" (Cristian Pustai, antrenor Gaz Metan)

"Această remiză e ca un eşec pentru noi. Sînt destul de amărît şi de supărat după acest rezultat, mai ales că am avut 1-0. Trebuie să vorbim mai puţin, să ne antrenăm şi să jucăm fotbal. Recordurile pe care le depăşesc contează mai puţin, importante sînt punctele echipei" (Ionel Dănciulescu, atacant Dinamo)

527360-caseta-gaz-dinamo-2-2.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Întîlnire de gradul 0
Cristi Bud şi Cristi Scutaru s-au întîlnit din nou după aproape un an de zile, după ce actualul fundaş al lui Dinamo i-a provocat vîrfului medieşean o triplă ruptură de ligamente într-un meci disputat pe 8 decembrie 2011 la Timişoara. Cei doi s-au ignorat pe tot parcursul partidei. "N-am avut ce să-i zic lui Scutaru, de ce să-l mai bag în seamă?! El şi-a văzut de fotbal, eu de recupare, iar asta a fost tot", a spus Bud.

INBOX
- Avertizat în repriza secundă, Cristi Pulhac a ajuns la patru "galbene" în acest sezon şi va fi suspendat runda viitoare, cînd Dinamo va juca pe teren propriu cu Gloria Bistriţa. Aceeaşi soartă o va avea şi Constantin Nica, eliminat de Kovacs după două cartonaşe galbene.
- Titular aseară, Ionel Dănciulescu a devenit fotbalistul cu cele mai multe meciuri din Liga 1, 491, devansîndu-l pe Costică Ştefănescu! În acest interval, atacantul de 35 de ani a marcat şi 210 goluri.
- Senzaţie ciudată la tribuna a doua, imediat după ce Alexe a deschis scorul. Jumătate de tribună a explodat de fericire chiar în mijlocul fanilor medieşeni şi lîngă galeria lui Gaz Metan, fără a se produce vreun incident. La Mediaş, există şi un fan club puternic.
- Crainicul stadionului a elogiat amintirea lui Cătălin Hîldan, de la moartea căruia au trecut 12 ani, iar întreg stadionul a aplaudat anunţul gazdelor.
- Galeria dinamovistă a fost la un pas să fie evacuată din stadion după ce unii suporteri au încercat să sară în ajutorul celor care au rămas în afara arenei cînd meciul deja începuse.
- După golul de 2-1, musulmanii din echipa gazdelor, Bawab, Trtovac şi Tahar, s-au pus în genunchi şi au mulţumit lui Allah pentru ajutorul acordat. Ei au copiat gestul altor doi musulmani din formaţia lui Montpellier, care au procedat la fel în partida cu Schalke (2-2), din grupele Ligii Campionilor.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (33)
calinescu_
calinescu_  •  08 Octombrie 2012, 20:04
Postat de neuercainerosu pe 07 Octombrie 2012, 12:52

Esti bolnav? Cum plm sa nu joace Luchin si Tucudean?

LUCHIN SI TUCUDEAN JOACA DOAR IN UNELE MECIURI ....!!!! IN REST SUNT FOARTE PLICTISITI ....!!!! DEGEABA E VALOARE DACA NU E DETERMINARE ....!!!!! ASA CA PRIETENE INFIERBINTAT , CRED CA AI TEMPERATURA .....!!!!!

alexa.09
alexa.09  •  08 Octombrie 2012, 11:32

Nu este un rezultat laudabil , dar ar trebui sa ne multumim si cu acest punct fiindca se putea termina mult mai rau . Naumovski s-a remracat in ultimele doua meciuri prin paradele lui care au salvat echipa de la o situatie mai putin placuta . Dinamo a mers la victorie , ci nu la un egal . Aceasta situatie era exclusa , dar se pare ca nu a fost destul numai dorinta jucatorilor . Mai multa atentie in viitor pentru ca s-au pierdut deja puncte importante . Nu ar trebui ca Dinamo sa fie multumita cu 2-3 victorii consecutive , ci sa isi doreasca din ce in ce mai mult , aproape de perfectiune . Asteptam rezultate mult mai bune pe viitor . Avem incredere in echipa!

maresalul1996
maresalul1996  •  08 Octombrie 2012, 01:48

bawab ,bau bau

Vezi toate comentariile (33)
Comentează