FOTBAL  »  Superliga  »  CSM POLI IAȘI - FC BOTOȘANI 2-1

VIDEO Şefi în Moldova, şefi în play-out » CSM Iaşi a câştigat derby-ul regional cu Botoşaniul, scor 2-1

Bosoi a marcat cu Botoşani primul său gol din acest sezon de Liga 1
Bosoi a marcat cu Botoşani primul său gol din acest sezon de Liga 1

Articol de - Publicat duminica, 09 aprilie 2017 00:00

Iaşi a câştigat derby-ul regional cu Botoşaniul, soarta partidei fiind decisă în primul act.

Duelurile Iaşi-Botoşani erau, de regulă, aspre, echilibrate, indiferent de poziţiile din clasament ale celor două echipe. Aşteptările erau asemănătoare aseară, ţinând cont de forma bună etalată de cele două formaţii în ultimele meciuri.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Iaşiul avea strânse zece puncte în play-out, iar Botoşaniul obţinuse şapte puncte în ultimele trei partide. Noul episod al Derbyului Moldovei a ieşit însă din tiparele obişnuite, şocul având sens unic în prima repriză.

Ştefănescu a deschis repede scorul, confirmând că e omul momentului în Copou, iar Cristea, 17, şi Ţigănaşu, 19, au amânat înscrierea golului doi. Acesta a fost reuşit de Bosoi, unul dintre cei mai scunzi jucători de pe teren, care a înscris cu o lovitură de cap.

Iaşiul a considerat jocul încheiat la 2-0 şi a intrat în tranşee încă din startul actului doi. Timiditatea excesivă a gazdelor le-a permis botoşănenilor să preia iniţiativa. Şi chiar dacă trupa lui Leo Grozavu a fost departe de nivelul etalat în ultimele partide, oaspeţii au înscris prin Golofca, 57, dând iluzia că pot relansa confruntarea.

A fost o simplă iluzie, botoşănenii rulând în gol până pe final, când Golofca a semnat o bară. Iaşiul continuă să rămână lider în play-out, o performanţă cu atât mai meritorie cu cât jucătorii lui Neagoe n-au încasat niciun salariu în acest an, ca urmare a blocării finanţării clubului de către oficialităţile locale.

"Puteam egala cu puţin noroc, dar asta e, având în vedere prima repriză modestă a noastră. Ieşenii au fost speculativi, bravo lor!, dar nu ăsta e fotbalul care mie îmi place, cu trageri de timp şi alte tertipuri"
Leo Grozavu, antrenor FC Botoşani

"Un egal era echitabil. Am fost slabi în prima repriză, e adevărat, dar în partea a doua am dominat clar Iaşiul. Cu puţin noroc, puteam egala pe final"
Cătălin Golofca, mijlocaş Botoşani

"Sunt foarte bucuros că am câştigat Derby-ul Moldovei cu toate că ei au avut o posesie superioară în repriza a doua. După intrarea lui Golubovici, am reechilibrat jocul şi totul a fost bine"
Gabriel Bosoi, mijlocaş Poli Iaşi

csm poli iasi botosani 2 1

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează