FOTBAL  »  Superliga  »  CHIAJNA - DINAMO 0-0

VIDEO Show la finalul meciului de la Chiajna » Se pregătesc sancţiuni dure pentru Flavius Stoican şi Cristi Bobar!

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 august 2014 00:00 / Actualizat sambata, 23 august 2014 21:47

Scandal de proporţii în prelungirile partidei Concordia - Dinamo, 0-0. Dar show-ul adevărat n-a fost pe gazon, ci în drum spre vestiare, după ce, în prealabil, Istvan Kovacs a întrerupt jocul în jur de două minute din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor "cîinilor" şi l-a eliminat pe Flavius Stoican.
"Pele, zici că eşti Dumnezeu! Pele, d-aia nu arbitrezi nicăieri. Numai fiţe ai în tine! Hooo, băi băşitule... Dai ofsaid de la adversar, băi leşinatule! Te uiţi de zici că eşti miliardar, te vezi patron de club, leşinatul dracului! D-aia te înjură lumea" a fost discursul tehnicianul de 37 de ani la adresa arbitrului internaţional, reacţie înregistrată de camerele Look TV.

"I-a reproşat aroganţa"
"Stoican a luat foc pentru că, în repetate rînduri, i-a solicitat lui Kovacs să discute şi să-i explice de ce l-a eliminat. I-a reproşat aroganţa, iar în schimb, Istvan l-a trimis în tribună. «N-avem ce discuta!», apoi se întorcea, zeflemitor, cu spatele, acestea au fost replicile arbitrului", au spus dinamoviştii de lîngă Flavius, în momentul incidentelor.

"Acest Kovacs arată o anumită aroganţă. Nu este nimic întîmplător cînd te huiduie un stadion întreg. Se crede Dumnezeu! Îşi bate joc de munca ambelor echipe", a comentat Stoican, după ce s-a mai calmat.

Şi Bobar out?
Acum, pe Flavius- eliminat şi în primăvară, la meciul de la Ploieşti, cu Petrolul (2-2) - îl aşteaptă o suspendare de cel puţin două etape, conform surselor din cadrul Comisiei de Disciplină a FRF. Şi Cristi Bobar, directorul sportiv al roş-albilor, ar putea fi suspendat. S-a băgat să-l calmeze pe Stoican, i-a reproşat lui Kovacs atitudinea, "îţi baţi joc de munca unei echipe, de oamenii din tribună", iar "centralul" l-a avertizat că-l va nota în raport, aşa cum a făcut şi cu Stoican.


"Eu nu am fost foarte nervos, dar acest arbitru provoacă. Greşeli se mai fac, şi-n favoarea, şi-n defavoarea noastră. Nu se poate să mai fie trei minute de joc şi tu să fii atent la ce scandează lumea"
Flavius Stoican, antrenor Dinamo

"Kovacs vrea să iasă în evidenţă, să vorbească lumea de el. Se comportă de parcă el conduce fotbalul românesc, lumea, în general. Vezi-ţi, bă băiatule, de arbitraj! Cum s-o fi analizat el cînd a ajuns acasă?!"
Flavius Stoican, antrenor Dinamo

"În Spania, cînd s-a aruncat cu o banană pe teren, Dani Alves a luat-o şi a muşcat din ea, s-a continuat jocul. Nu s-a făcut mare caz ca la Chiajna"
Flavius Stoican, antrenor Dinamo


Dezvăluiri din raport
Conform surselor GSP, Kovacs a notat în raport eliminările lui Lazăr şi Stoican, scandările xenofobe ale fanilor dinamovişti, "faptul că i s-au adresat injurii, i s-a spus că se crede Dumnezeul fotbalului, că este arogant şi că i s-a reproşat de ce nu vine să discute cu Stoican. Tot acolo apare că Istvan i-a transmis: «N-avem ce discuta, urcă în tribună!»". Raportul cuprinde dialogul de pe teren, din momentele ulterioare izbucnirii incidentului, dar nu şi din ceea ce s-a întîmplat pe culoarul ce duce spre vestiare.

Se spală pe mîini
Reprezentanţii clubului roş-alb au semnat o hîrtie oficială la şedinţa tehnică dinaintea meciului cum că Dinamo n-are galerie la Chiajna, avînd în vedere că există şi-o decizie a Comisiei de Disciplină în acest sens, că suporterii "cîinilor", organizaţi, n-au voie în două deplasări. "Dinamo nu şi-a asumat deplasarea galeriei, astfel că nu vedem de ce ar trebui să primim vreo penalizare", au comentat conducătorii clubului.

Deja vu cu Istvan
În octombrie 2013, Kovacs s-a aflat în faţa unui alt moment controversat din carieră, tot cu "cîinii" în prim-plan. În timpul partidei de la Giurgiu dintre Astra şi Dinamo, scor 2-1, căpitanul dinamovist Cosmin Matei a văzut al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu, după ce a aplaudat o scandare a galeriei din Ştefan cel Mare: "Afară, afară cu ungurii din ţară!". Şi-atunci au existat contre dure după partidă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  30 August 2014, 03:32
Postat de vladimir1312 pe 24 August 2014, 11:27

Scursuri ca tine trebuiesc exterminate , faci umbra pamantului degeaba.

daaaaa.. why not ?..)

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  30 August 2014, 03:31
Postat de reddogsv pe 24 August 2014, 18:24

Da, il alte tari nici arbitrii nu ,,gresesc'' numai intr-o anumita directie si nu fac praf meciuri de maniera asta. Ti-ai inchipuit vreun arbitru de origine romana, ipotetic vorbind, sa provoace scandal la un Inter-Milan dupa ce I s-a strigat din tribuna ,,tigan''! Sa fim seriosi. Tremura inca 2 zile in casa dupa ce se termina meciul! Nu il absolv pe Stoican de gestul impardonabil dar orice om cu suflet si cu sange in vene isi iese din pepeni. Eu ii dadeam in cap cu ceva, faceam puscarie dar castigam respectul lumii fotbalistice!

inca un coment lamuritor, pentru mine. ok, msc, chiar daca este cu mult dupa meci.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  30 August 2014, 03:30
Postat de daculliber pe 24 August 2014, 20:51

Stoican are 100% dreptate...Acest Kovacs a facut meciul praf in min. 75 cind a dat rosu in loc de galben la V.Lazar, ofsaid cind mingea a venit de la adversar(in prima repriza), apoi a provocat prin aroganta sa pe toata lumea...Arbitrii adevarati isi explica deciziile chiar si jucatorilor, asta inseamna sa fii profesionist...Dar astea sint vremurile pe care le traim, sa spui adevarul este un risc, noaptea e zi, razboiul e pace, patriotul care-si apara casa e terorist, agresorul e victima, samd. Cind ungurii striga si cinta impotriva Romaniei in Covasna si Harghita, nu mai zice nimeni nimic...Rusine FRF, rusine autoritatilor romanesti care stau in genunchi...

iata un comentariu care surprinde global prestatia iritanta a ungurului si explica reactia iritata a celor de la dinamo. e normal, acum inteleg si mai bine de ce s-au comportat asa.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează